![]() |
|
La La Land (2016) - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy) +--- Wątek: La La Land (2016) (/watek-la-la-land-2016) |
La La Land (2016) - Verrax - 26-04-2017 ![]() La La Land, czyli niezwykle duży hit ostatnich miesięcy, uznawany za jeden z najlepszych filmów 2016 roku. Krótki opis fabuły: Los Angeles - pianista jazzowy Sebastian i początkująca aktorka Mia starają się osiągnąć sukces w swoich życiach. Ich losy krzyżują się wielokrotnie, a wkrótce wspólnie starają się zrealizować swoje marzenia. Reżyserem filmu jest Damien Chazelle (odpowiadający również za genialnego Whiplasha), a w rolach głównych zobaczymy Ryana Goslinga i Emmę Stone. Jak można było się spodziewać po tak głośnym tytule, La La Land objęty został dystrybucją na nośnikach domowych w większości krajów świata - zarówno na DVD, Blu-Ray, jak i 4K UHD. Premiery w niektórych miejscach miały już miejsce, a w innych będą miały miejsce niebawem. Najciekawsze z wydań (w żadnym z nich nie ma niestety polskiej wersji językowej, a dodatkowo wydania z USA/Kanady objęte są region lockiem): a) steelbooki: #1 - USA (BD + DVD), Kanada (BD + UHD) #2 - UK (1x BD) b) digibook BD + CD (Niemcy): c) digipack BD + 2xDVD + CD (Holandia) d) digipack BD + DVD + CD + bonusowa płyta z dokumentem "Masterclass Damien Chazelle" (Francja) Jeśli chodzi o nasz cudowny kraj nadwiślański, tutaj również nie zapomniano o wydaniu tego filmu - i jak już można było się domyśleć z braku polskiej wersji językowej gdziekolwiek za granicą, to pieczę nad tym tytułem sprawuje u nas Monolith. Premiera została przewidziana na 15 maja, i dostaniemy trzy wydania - jednopłytowe BD, jednopłytowe DVD (w książeczce), oraz dwupłytowe DVD (edycja specjalna, bodajże już w amarayu). W tej dwupłytowej edycji lista dodatków jest całkiem pokaźna, i mają łącznie trwać około 1,5 godziny: -> Another Day Of Sun - scena na autostradzie -> Damien Chazelle i jego tajemny projekt -> City Of Stars - demo -> epilog - wymarzony romans -> wielkie przyjęcie w La La Land -> John Legend na srebrnym ekranie -> list miłosny do Los Angeles -> Lovely Night - montaż -> Ryan i Emma - do trzech razy sztuka -> Ryan Gosling uczy się grać na pianinie -> tak wygląda miłość - kulisy La La Land -> muzyka w La La Land Wciąż brak jednak konkretnej rozpiski wydania BD, więc nie wiadomo czy znajdziemy tam chociaż część z tych dodatków, ani jak dokładnie wygląda specyfikacja - możemy jednak raczej zapomnieć o Atmosie, obecnym w większości wydań zagranicznych. Dostępne są już pre-ordery, m.in. w Empiku: Blu-Ray za 71,99 zł Dwupłytowa edycja DVD za 41,99 zł DVD z bookletem za 39,99 zł RE: La La Land (2016) - Ferrum - 26-04-2017 Nie mam zaufania do Monoshitu. Zrobiłem tak samo, jak w przypadku trzech ostatnich filmów z sagi Igrzyska śmierci, czyli wybrałem wydanie brytyjskie prosto od lokalnego oddziału Lionsgate (zamówienie od Amazon), czyli takie samo, jako amerykańskie, tylko że z blokadą na Region B. Edycja ta powinna trafić u mnie na półkę ok. 16-17 maja i co więcej, zawiera komentarz audio maestro Chazelle'a i kompozytora Justina Hurwitza. Niewątpliwie ten pierwszy ma naprawdę sporo ciekawego do powiedzenia, co udowodnił choćby przy podobnej formie bonusowej w przypadku sklepowego wydania Whiplash. RE: La La Land (2016) - misfit - 26-04-2017 Lionsgate też do mocarzy w swoim fachu nie należy jeśli chodzi o BD - potrafią odwalić niezłą kaszanę z obrazem, a ich częstym znakiem firmowym jest banding. Chociaż w przypadku La La Land wygląda na to, że jest ok. RE: La La Land (2016) - Verrax - 16-05-2017 Do listy różnych zagranicznych wydań specjalnych dołączy niedługo - 7 czerwca - czeski digibook (najprawdopodobniej anglojęzyczny), który dostępny będzie w dwóch wariantach: ![]() ![]() Aktualna cena na FilmArenie to ~23 euro, a na płycie oprócz filmu znajdziemy ok. półtorej godziny dodatków - czyli w sumie to samo co na naszym polskim dwupłytowym DVD od Monolithu. RE: La La Land (2016) - Ferrum - 17-05-2017 Dziś Amazon przysłał mi brytyjską kopię przeboju Chazelle'a w amarayu i co ciekawe, wewnątrz niego oprócz kodu UV i niebieskiego krążka mogłem znaleźć miłą drobną niespodziankę - cztery pocztówki, a na ich przednich stronach fotosy z filmu oraz najbardziej wbijające w pamięć cytaty z fabuły oraz wybranych piosenek. RE: La La Land (2016) - Gieferg - 31-12-2019 Obejrzałem wydanie Monolithu bo żona dostała na gwiazdkę - strasznie bolesny banding miejscami, szczególnie na czerwonych powierzchniach, ale nie tylko. |