![]() |
|
The Walking Dead - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: O filmach i serialach (https://forum.filmozercy.com/dzial-o-filmach-i-serialach) +--- Dział: Seriale (https://forum.filmozercy.com/dzial-seriale--14) +--- Wątek: The Walking Dead (/watek-the-walking-dead) |
The Walking Dead - Mateusz - 27-09-2014 Wielkimi krokami zbliża się premiera kolejnego sezonu serialu The Walking Dead. 12 Października w stanach i 13 w Polsce także myślę, że warto założyć ten temat. Oglądacie? Czego oczekujecie po nowym sezonie? Zwiastun: RE: The Walking Dead - meaner - 27-09-2014 Oj czekam, czekam ![]() Od nadchodzącego sezonu oczekuję więcej akcji niż to było w poprzednim sezonie. Po zwiastunie coś czuję, że moje oczekiwania się spełnią. Świetnie by było jakby pojawiło się więcej zombiaków oraz może jakaś nieoczekiwana i szokująca śmierć (Glenn )
RE: The Walking Dead - Jaszczomp89 - 27-09-2014 Oglądamy, a raczej oglądaliśmy ja po nowym sezonie nie oczekuję kompletnie niczego. O ile sezon 1,2, ewentualnie 3 trzymały poziom, tak już później tylko tendencja zniżkowa. W najnowszych sezonach bywały epizody bardzo dobre, wybitne wręcz, a następne kompletnie z czapy, o niczym i nudne jak cholera. Bardzo nierówny serial, multum irytujących postaci m.in. Lori, dorastającego Carla, a po ostatnich sezonach i Rick dołączył do tego grona w moim osobistym rankingu. Warto wspomnieć, że powstaje spin-off Walking Dead, którego podobno akcja ma się dziać w zupełnie innym miejscu niż te znane z serialu. No i od samego serialu wolę to - KLIK. RE: The Walking Dead - Mateusz - 27-09-2014 Chodzą słuchy, że Glenn padnie, a postać Maggie zostanie poprowadzona tak jak w komiksie. Dla mnie dobre rozwiązanie bo postać Azjaty mi powiewa, a wręcz miejscami irytuje. Zresztą ktoś musi zginąć, a Rick, Carl, ekipa Abrahama( po za tą panienką) są bezpieczni no i mam nadzieję że Daryl i Michonne też. Mi nie bardzo spodobał się motyw, że grupa wyruszy razem z Garethem do Waszyngtonu, no ale zobaczymy jak to wyjdzie. Ciekawi mnie też jak potoczy się wątek Beth, dużo niewiadomych w tym sezonie. ![]() Co do postaci Lori to faktycznie była mocno denerwująca w serialu, ale gdyby nie Sarah Wayne Callies to bym nie zaczął oglądać TWD.
RE: The Walking Dead - Jaszczomp89 - 27-09-2014 Glenna też mi nie będzie brakowało szczerze mówiąc nie wiem jak postacie był prowadzone w komiksie bo czytałem chyba tylko pierwszy zeszyt ale słyszałem, że różnice są spore...Dosyć fajną postacią może być ta grana przez Michaela Cudlitza - wielki milczący typ, tak jak w Kompanii Braci i Southland - to w jego wykonaniu lubię
RE: The Walking Dead - meaner - 14-10-2014 Premiera 5 sezonu znowu pobiła rekord oglądalności. ![]() Cytat: Premiera 1. sezonu - 5,35 mln (2.7) Jak tam u was po premierze pierwszego odcinka? Zaskoczeni? Zdziwieni? Zadowoleni? Według mnie odcinek był super. Może jestem lekko zawiedziony, że tak szybko wyszli z Terminusa. Szkoda, że zabrakło wydarzeń jako takiego życia z Azylu. Może by wtedy podali potrawkę z kogoś z paczki. Przy zarzynaniu już myślałem, że Glenn wyląduje w wannie. Albo przynajmniej ten Bob.
RE: The Walking Dead - Mateusz - 14-10-2014 Pierwszy odcinek obejrzany, dużo akcji, ale zdecydowanie za szybko wyszli z Terminusa. Liczyłem przynajmniej na kilka odcinków poświęconych temu miejscu, ale widać nie mieli pomysłu, żeby to jakoś oryginalnie poprowadzić. Poszli na łatwiznę z tą genezą Bądź rzeźnikiem albo bydłem. Widać jednak, kto w tym serialu jest najważniejszy i wszystko musi się skupiać wokół głównych bohaterów. Na plus zaliczam pojawienie się Morgana, ale pewnie będzie ich szukał przez pół sezonu i pojawi się jako wybawca. Jedno co mi się rzuciło w oczy to grupa po zjednoczeniu jest ogromna. Liczy chyba 12 osób, a nie wierzę, że są w stanie prowadzić tyle postaci jednocześnie dlatego albo się rozdzielą i Carol z Derylem wyruszą na poszukiwania Beth albo będzie jakaś sieczka. Zwłaszcza, że ze zwiastunów wynika, że dołączy do nich jeszcze Gareth. Za dużo ich! Z plusów jeszcze stary pomysł ze smarowaniem się zombiakami i w końcu zobaczyliśmy hordę zombi i kilka roztrzaskanych głów. Zobaczymy co przyniesie drugi odcinek.
RE: The Walking Dead - frantic85 - 26-04-2015 i jak wrażenia po 5tym sezonie? osobiście śmiem twierdzić że co sezon to niestety gorszy, już człowiek nie czeka z zapartym tchem na kolejne odcinki jak to było na początku... RE: The Walking Dead - Inuki - 26-04-2015 (26-04-2015, 08:51)frantic85 napisał(a): i jak wrażenia po 5tym sezonie? osobiście śmiem twierdzić że co sezon to niestety gorszy, już człowiek nie czeka z zapartym tchem na kolejne odcinki jak to było na początku... Ja odpuściłem w połowie 3 sezonu; dla mnie to kolejny przykład, że wydłużanie sezonu na siłę, to nic dobrego. Gdyby zamykali się w tych 10-ciu odcinkach na sezon mogłoby być lepiej. A tak mam wrażenie, że twórcy sami nie wiedzą jak to dalej ciągnąć. Swoją drogą, to czy w dalszych odcinkach został pociągnięty wątek z końcówki 1-ego sezonu? Chodzi mi konkretnie o eksperymenty, tajne laboratorium, poszukiwanie szczepionki, miasto, które niby było schronieniem dla ocalałych, itp. Ciekawie się to zapowiadało ale brak tego wątku w kolejnych odcinkach skutecznie mnie od produkcji odsunął. I jeszcze spin-offa robią
RE: The Walking Dead - meaner - 26-04-2015 Ja tam na bieżąco oglądam serial i fajnie mi się go ogląda. Chociaż pewne osoby tak mnie denerwują, że chyba bardziej się nie da. Księdza bym odstrzelił na samym początku, tak samo Jesse i Nicholasa oraz w dalszym ciągu Glenna. ![]() Wiadomo są lepsze i gorsze momenty. Czasami serial wydłuża się niemiłosiernie ale pewne momenty wszystko rekompensują. Teraz w nowym sezonie pojawią się Wilki i mam nadzieję, że Negan. Oj będzie się działo... ![]() Inuki co do twojego pytania to eksperymenty, tajne laboratorium, poszukiwanie szczepionki na razie nie miało miejsca, natomiast miasto, które niby było schronieniem dla ocalałych aktualnie jest w serialu. Nazywa się Alexandria, znajduje się niedaleko Waszyngtonu. Chociaż nie wiem czy dokładnie o to miasto chodzi. Już nie pamiętam kompletnie pierwszego sezonu.
|