Słuchawki do TV - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Dział techniczny (https://forum.filmozercy.com/dzial-dzial-techniczny) +--- Wątek: Słuchawki do TV (/watek-sluchawki-do-tv) |
RE: Słuchawki do TV - sebas - 22-05-2018 (22-05-2018, 13:16)Sokal napisał(a): Te drugie maja basu duzo, ale tez impedancja jest w tym gronie najwyzsza.No niby tak, ale to w dalszym ciągu tylko 40Ω. Sennheisery mają 23Ω. To niewiele mniej. Gdyby te Sony miały powiedzmy 150Ω, albo 300Ω to bym się martwił. A tak, nie powinno być jakiegoś problemu. Ewentualnie ciut głośność w górę trzeba będzie podkręcić. (22-05-2018, 13:16)Sokal napisał(a): Te ostatnie na pewno ogólnie najlepsze, ale basu w filmie może być malo.I to właśnie musisz sprawdzić. To, że Sony ma "polepszacze", to nie znaczy, że to zagra lepiej, zwłaszcza w filmie. Tak na szybko znalezione dwie opinie. Jedna o Sony 950, druga o Sennheiserach. http://uchempofali.blogspot.com/2014/10/sony-mdr-xb950ap.html http://www.hi-fi.com.pl/testy/słuchawki/3606-sennheiser-hd-569 Słuchawki do TV - Sokal - 22-05-2018 Sebas, ponownie bardzo dziękuję Odsluchy zaczynam jutro pewnie. Kupię wszystkie trzy (znaczy bez tych Sony 550) i potem dwie pary oddam znow do Saturna. A masz moze jakis link do testu tych Philipsow? Ja nigdzie nie znalazlem. Pytanie tez czy sluchawki rowniez - jak kolumny - musza sie rozruszac/wygrzac? RE: Słuchawki do TV - kondzioff - 22-05-2018 Zachęcony dobrą ceną na Amazonie skusiłem się na Sony 950, jutro mają do mnie dotrzeć, dam znać jak wrażenia RE: Słuchawki do TV - Daras - 22-05-2018 Jestem bardzo ciekaw wrażeń odsłuchowych kolegów. Z opisów wynika, że Sony może mieć jakąś przewagę nad rywalem (?). Problem „przykrywania” wysokich tonów (patrz recenzja) często jest cechą niezbyt drogich modeli. Na to jestem bardziej wyczulony niż na problem z basami. RE: Słuchawki do TV - frantic85 - 23-05-2018 Okazało się, że mój TV nie ma BT, więc zostają słuchawki przewodowe, ale muszą mieć najlepiej ok5 metrów, i czy to nie wpływa na jakośc dżwięku przy tak długim kablu? RE: Słuchawki do TV - sebas - 23-05-2018 (23-05-2018, 13:00)frantic85 napisał(a): ale muszą mieć najlepiej ok5 metrówNie muszą. Jak będą miały za krótki przewód, to możesz dokupić bez problemu stosowny przedłużacz. (23-05-2018, 13:00)frantic85 napisał(a): czy to nie wpływa na jakośc dżwięku przy tak długim kablu?Przy tych długościach to nie. Jako przedłużacz kup po prostu kabel z miedzi beztlenowej jakiegoś przyzwoitego producenta np. HAMA, bez szaleństw. Zwróć uwagę na solidność wtyków i odgiętki. RE: Słuchawki do TV - Wolfman - 23-05-2018 (22-05-2018, 15:30)Daras napisał(a): Od kilku lat nie gram. Konsola sie kurzyJak masz plejszrota 4 to do testów zakup Hellblade. Ta gierka to prawdziwa poezja dźwiękowa na słuchawki, wręcz przygotowana z myślą o ludziach grających na słuchawkach. Zwycięzcę zostaw w domu. RE: Słuchawki do TV - kondzioff - 23-05-2018 Słuchawki dotarły dzisiaj do mnie (zaleta magazynu Amazona w Polsce ) i poświęciłem chwilę na ich "przetestowanie". Niestety gdzieś zapodziałem przejściówkę na jacka i nie miałem jak ich podłączyć pod wzmacniacz, dlatego zdecydowałem się skorzystać z wejścia słuchawkowego w bezprzewodowym padzie z konsoli. Odpaliłem parę tytułów na BD i pierwsze co się w uszy "rzuca" to wyrazisty bas - napis z pudełka nie kłamie i dostajemy porządną dawkę niskich tonów. Mimo tego, przy spokojniejszych scenach, dialogach nie miałem wrażenia "przykrywania" wysokich tonów o czym wspominał kolega Daras. Co prawda na razie przesłuchałem je na fragmentach filmów bogatych w dźwiękowo efektowne sceny (m.in. Furia, Interstellar), więc przede mną jeszcze sprawdzenie ich pod kątem filmów pozbawionych takich scen. Słuchawki wygodne, pady wykonane z przyjemnego materiału. To z takich wrażeń na "gorąco". Oczywiście słowa te pisze w porównaniu do poprzednich słuchawek - HD201 i nie będąc osobą obsłuchaną z nieskończoną liczbą modeli. W tej cenie jaką za nie zapłaciłem (z przesyłką 240 zł) jestem jak najbardziej zadowolony, zwłaszcza że rozważałem ich zakup po normalnej cenie (ok. 370 zł). RE: Słuchawki do TV - Daras - 23-05-2018 (23-05-2018, 21:13)wolfman napisał(a):(22-05-2018, 15:30)Daras napisał(a): Od kilku lat nie gram. Konsola sie kurzyJak masz plejszrota 4 to do testów zakup Hellblade. Ta gierka to prawdziwa poezja dźwiękowa na słuchawki, wręcz przygotowana z myślą o ludziach grających na słuchawkach. Zwycięzcę zostaw w domu. Małe sprostowanie. Nie grałem, nie gram i nie będę grał. Proszę o tym pamiętać w kolejnych postach. Kondzioff, dzięki za opis wrażeń. Twój szczery uśmiech zapowiedział dobre wieści. Przypuściłem, że będziesz zadowolony z basów. Przejrzałem kilka „rycin” ukazujących przekroje słuchawek Sony, z których wynika, iż basy są mocną strona tej marki. Oczywiście nie musi to dotyczyć wszystkich modeli słuchawek. RE: Słuchawki do TV - Wolfman - 23-05-2018 Daras, ale ja nawet nie tykałem Twoich postów i nie cytowałem , ani nie pisałem do Ciebie. Sam zobacz. Błędy na stronie. To było do Sokala. |