Filmozercy.com | Forum
Zapowiedzi wydań z filmami 4k uhd - zagraniczne wydania - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Dział ogólny (https://forum.filmozercy.com/dzial-dzial-ogolny)
+--- Wątek: Zapowiedzi wydań z filmami 4k uhd - zagraniczne wydania (/watek-zapowiedzi-wydan-z-filmami-4k-uhd-zagraniczne-wydania)

RE: Zapowiedzi wydań z filmami 4k uhd - zagraniczne wydania - Glaeken - 25-07-2023

(25-07-2023, 12:00)Mefisto napisał(a):  Mam po jednym z każdej dostępnej opcji Smile
How?

To o ktorej najlepiej czatowac na amazonie zeby moc zabookowac egzemplarz dla siebie?

Btw... widze ze jawsy 2 col. w 4K na dobre zniknely z amazona bo juz status sie zmienil Wink Zreszta nie dziwota bo ilosc mocno ograniczona - prawdziwa limitka. Z kolei Poltergeist tez w edycji kol. w 4k status "nie wiemy czy wróci a jezeli wróci to nie wiemy kiedy" Wink Czyżby mieli zamiar dotłoczyć?
(25-07-2023, 13:06)ILSA FAUST napisał(a):  [...]ale powoli wychodzi na to że AMAZON UK przejmuje pałeczkę po ZAAVI jeśli chodzi o limitki...
Zavvi wypięlo sie na PL i to pomimo wykupionego przez mnie red carpeta. Bardzo nieładnie :/ Swoja droga... nadal mam tam zarezerwowane piate elementy w 4k w jakichs kosmicznych edycjach, ciekaw jestem czy wogóle jest sens na nie czekac bo podejrzewam, że mnie totalnie zleją i odpisza...sorry can't deliver bla bla bla".

RE: Zapowiedzi wydań z filmami 4k uhd - zagraniczne wydania - ILSA FAUST - 25-07-2023

(25-07-2023, 13:26)Glaeken napisał(a):  Zavvi wypięlo sie na PL i to pomimo wykupionego przez mnie red carpeta. Bardzo nieładnie :/ Swoja droga... nadal mam tam zarezerwowane piate elementy w 4k w jakichs kosmicznych edycjach, ciekaw jestem czy wogóle jest sens na nie czekac bo podejrzewam, że mnie totalnie zleją i odpisza...sorry can't deliver bla bla bla".

siedzę w steelbookach do blu-ray od momentu pojawienia się formatu, moja kolekcja w 80 % to steelbooki, reszta limitki, slip casy a na końcu jak niż ciekawo nie pozostało to zwyklak....bo na samym końcu liczy się FILM, prawda?

kilka wersji FIFTH ELEMENTH STEELBOOK przerobiłem...ale dopiero padłem na kolana przy wydaniu 4K z USA...
dla mnie osobiście to wydanie bije na głowę pozostałe wydania STEELBOOK filmu z Corbinem Dallasem i LeeLoo Dallas Multipass...

chyba, że box zawartość boxa bardziej Ciebie interesuje...a nie sam steelbook.
fotka na szybko z sieci (nie moja)

[Obrazek: attachment.php?aid=1753]

w takiej samej konwencji POP ART MONDO mam vinyl z genialna muzyką Erica Sierra do filmu
fotka na szybko z sieci (nie moja)

[Obrazek: attachment.php?aid=1749]

RAZEM oba wydania MONDO stanowią idealne połączenie...i dla mnie to jedne z lepszych steeli i vinyli w kolekcji,
nie ukrywam kilka postcardów bym do steela załączył....także polecam - bo na żywo to w ogóle inne wrażenie...
tak jak sam film oczywiście w 4K - wydanie USA to pierwsze wydanie nie ma Dolby Vision ale HDR10 także daje radę...pewnie nie długo wymienię sobie sam dysk na wydanie z DV bo u mnie zdecydowanie Dolby Vision zawsze wygrywa z HDR10, na moim sprzęcie.

Oczywiście STEELBOOK to zawsze kwestia gustu...a nie cierpię "głowackich" (nie chcąc nikogo urazić, bo to popularne dość w Polsce nazwisko) ale wiele głów postaci z filmu zawsze mnie odrzuca przy wyborze layoutu...motywy...ewentualnie postacie...tak jak w tym przypadku, gdzie majaczy postać LeeLoo, to tak, ale pełno "głów" mnie odpycha zawsze...chyba że wyjścia nie ma...
pamiętam ten pre-order na ZAAVI zanim się wypięło na dostawy do PL, ale mając tę perłę w kolekcji nawet nie spojrzałem na to wydanie ZAAVI...także ja bym sobie odpuścił ZAAVI osobiście

https://www.blu-ray.com/movies/The-Fifth-Element-4K-Blu-ray/179595/
---------
[attachment=1749]
[attachment=1753]

RE: Zapowiedzi wydań z filmami 4k uhd - zagraniczne wydania - kulcikriu - 25-07-2023

(25-07-2023, 12:00)Mefisto napisał(a):  Mam po jednym z każdej dostępnej opcji
To jak zalapiesz sie na wiecej niz jedna mozna od Ciebie odkupicWink?

RE: Zapowiedzi wydań z filmami 4k uhd - zagraniczne wydania - Mefisto - 25-07-2023

(25-07-2023, 13:26)Glaeken napisał(a):  How?

[Obrazek: joke-missed.gif]

Zapowiedzi wydań z filmami 4k uhd - zagraniczne wydania - Glaeken - 25-07-2023

Chyba intelektualnie wyrosłem z tego forum Big Grin

Oczekiwałem prostych i konkretnych opdowiedzi a otrzymałem jakas rozprawke o wydaniach piatego elementu i gimbo-gifa Wink

RE: Zapowiedzi wydań z filmami 4k uhd - zagraniczne wydania - sydney33 - 25-07-2023

Jeżeli chodzi o wydanie Deluxe Egzorcysty udało mi się zamówić wczoraj jakoś po 15.00. Nie było problemu z dostawą do Polski. Wisiało jeszcze jakieś 20 minut ale później już niedostępne. Z kolei miałem problem z Ultimate Collector's. W koszyku wyskakiwały jakieś dziwne informacje, aż w końcu wiadomość niedostępny. Zamówiłem na zavvi na adres uk i trzeba będzie kombinować.

Czesi dostaną swoją wersję, jak będzie z nami zobaczymy, ale widnieje również PL.

https://www.blu-shop.cz/pl/4k-ultra-hd-blu-ray/egzorcysta-4k-ultra-hd-blu-ray/

RE: Zapowiedzi wydań z filmami 4k uhd - zagraniczne wydania - kulcikriu - 25-07-2023

(25-07-2023, 17:03)sydney33 napisał(a):  Jeżeli chodzi o wydanie Deluxe Egzorcysty udało mi się zamówić wczoraj jakoś po 15.00. Nie było problemu z dostawą do Polski. Wisiało jeszcze jakieś 20 minut ale później już niedostępne. Z kolei miałem problem z Ultimate Collector's. W koszyku wyskakiwały jakieś dziwne informacje, aż w końcu wiadomość niedostępny. Zamówiłem na zavvi na adres uk i trzeba będzie kombinować.

Czesi dostaną swoją wersję, jak będzie z nami zobaczymy, ale widnieje również PL.

https://www.blu-shop.cz/pl/4k-ultra-hd-blu-ray/egzorcysta-4k-ultra-hd-blu-ray/

Gratulacje, że Ci się udalo, jak i dla pozostalych szczesciarzySmile moze uda mi sie dorwać jeszcze, bo cos czuje, ze amazon uk juz wyczerpal limit.

RE: Zapowiedzi wydań z filmami 4k uhd - zagraniczne wydania - Mefisto - 25-07-2023

(25-07-2023, 17:03)sydney33 napisał(a):  Czesi dostaną swoją wersję, jak będzie z nami zobaczymy, ale widnieje również PL.

Vymitac dabla? Biorę Big Grin

(25-07-2023, 16:21)Glaeken napisał(a):  Oczekiwałem prostych i konkretnych opdowiedzi a otrzymałem jakas rozprawke o wydaniach piatego elementu i gimbo-gifa

Żartowałem. Nie kupiłem nic, bo o ile wydanie prezentuje się przekurwiście i pewnie dla samych dodatków warto, tak zwyczajnie nie jestem fanem filmu.

RE: Zapowiedzi wydań z filmami 4k uhd - zagraniczne wydania - ILSA FAUST - 25-07-2023

(25-07-2023, 18:26)Mefisto napisał(a):  Żartowałem. Nie kupiłem nic, bo o ile wydanie prezentuje się przekurwiście i pewnie dla samych dodatków warto, tak zwyczajnie nie jestem fanem filmu.

Mefisto,
(ten Mefisto? Książę Piekła?), nie jesteś fanem filmu?, ale wrobiłeś nas znakomicie z tym pre-orderem w UK Smile
Ale skoro dla Ciebie to wydanie jest, cyt. "przekurwiste", to oznacza jedno - w głębi duszy chcesz ten film zobaczyć ponownie Smile
zobaczyć ponownie i powrócić na książęcy tron...

Mefisto (Mefistofeles), upadły anioł, jeden z siedmiu Książąt Piekła
Lucyfer, upadły anioł z Chóru Cherubinów, jeden z siedmiu Książąt Piekła
Satan (Szatan), upadły anioł z Chóru Serafinów, jeden z siedmiu Książąt Piekła  
Pazuzu, demon piekielny, sługa Szatana (główna rola w The EXORCIST...)

Jesień będzie nasza! Wznowienie the EXORSCIST 4K, wznowienie ROSMERY'S BABY 4K, brakuje jedynie wznowienia the OMEN 4K (ale projekcja tak czy inaczej będzie)...oraz brakuje wznowienia NINTH GATE 4K (ale projekcja tak czy inaczej będzie),
i na deser w kinach otwarcie nowej trylogii The EXORCIST (BELIEVER), która zapowiada się rewelacyjnie...

(25-07-2023, 16:21)Glaeken napisał(a):  Oczekiwałem prostych i konkretnych opdowiedzi a otrzymałem jakas rozprawke o wydaniach piatego elementu

Glaken,
zrozumiałem że masz dylemat czy skasować pre-odery na te "pstrokate" jak stado pawi wydania ZAAVI kozackiego FIFTH ELEMENT 4K, więc chciałem pomóc koledze i zapodałem "rozprawkę" o prostym ale kultowym "one & only" wydaniu STEELBOOKA i VINYLA z MONDO USA...ale wybór należy do Ciebie...te wydania MONDO to top 10 mojej kolekcji
chciałem tylko pomóc koledze...Smile
p.s. narobiłeś mi przy okazji straszną ochotę na powtórkę Piątego Elementu...więc wkrótce projekcja w 4K Smile

[Obrazek: attachment.php?aid=1752]
----------
[attachment=1752]

(25-07-2023, 21:22)ILSA FAUST napisał(a):  w głębi duszy chcesz ten film zobaczyć ponownie

Widziałem go dokładnie miesiąc temu w wersji reżyserskiej Smile