![]() |
|
Rozdzielacz HDMI 4K - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Dział techniczny (https://forum.filmozercy.com/dzial-dzial-techniczny) +--- Wątek: Rozdzielacz HDMI 4K (/watek-rozdzielacz-hdmi-4k) |
Rozdzielacz HDMI 4K - Glaeken - 16-10-2018 Czy ktoś ma do polecenia dobry rozdzielacz HDMI 4K? Powiesiłem telewizor i jest na tyle blisko ściany, że mam dostępne z boku jedynie dwa HDMI (jeden do soundbaru a drugi do oppo 203) a te z tyłu są praktycznie wyautowane a podłączyłbym jeszcze konsolkę PS4. z góry dzięki za rady. RE: Rozdzielacz HDMI 4K - Kubek - 19-10-2018 (16-10-2018, 19:11)Glaeken napisał(a): Czy ktoś ma do polecenia dobry rozdzielacz HDMI 4K? Powiesiłem telewizor i jest na tyle blisko ściany, że mam dostępne z boku jedynie dwa HDMI [...] a te z tyłu są praktycznie wyautowane [...]Z rozdzielaczami jest różnie, bo HDMI, to dość ułomny protokół. Czyli, różne urządzenia mogą ze sobą różnie współpracować. Na Twoim miejscu próbowałbym wykorzystać gniazda z TV - może kabel z wtykiem kątowym? Każde rozwiązanie pozwalające połączyć klocek bezpośrednio do niezależnego gniazda w TV zamiast do rozdzielacza, będzie lepsze. Może tak być, że kupisz markowy rozdzielacz, nie tani, a i tak będzie słabo współpracował z Twoimi klockami (trzeba będzie np. przestrzegać kolejności włączania, co może być upierdliwe). Jeśli się upierasz, to ja mogę polecić np. poszukanie w ofercie C4i (znajdziesz w Google). Sklep sprawdzony, klocki dość porządne. Oczywiście nie są jedyni. Albo ktoś, kto ma identyczne klocki i sprawdzony model splittera działającego z nimi bezproblemowo, w identycznej jak Twoja, konfiguracji. RE: Rozdzielacz HDMI 4K - Glaeken - 20-10-2018 Dzięki za opinię. Skoro rozdzielacze mogą być problematyczne w takim razie wstrzymam się z zakupem. Poszperam i poszukam jakiś dobry wtyk kątowy. Boli mnie, że tv jest tak blisko ściany, że nie mogę nawet dłonią sięgnąć do styków z tyłu telewizora. Tego zupełnie nie przewidziałem Może jest jakieś inne rozwiązanie na które nie wpadłem? RE: Rozdzielacz HDMI 4K - Kubek - 20-10-2018 (20-10-2018, 19:37)Glaeken napisał(a): Boli mnie, że tv jest tak blisko ściany, że nie mogę nawet dłonią sięgnąć do styków z tyłu telewizora. Tego zupełnie nie przewidziałem SadNo, jeśli masz możliwość zmiany uchwytu TV, to możesz wybrać taki, który ma możliwość płynnej regulacji odległości od ściany, jest tego mnóstwo i za każde pieniądze. Jeśli potrzebujesz poszperać przy gniazdach - odsuwasz TV, robisz co tam potrzebujesz, dosuwasz TV z powrotem i po jabłkach. RE: Rozdzielacz HDMI 4K - Pablo0909 - 20-10-2018 @Glaeken wysłałem Ci wiadomość na PW. Może się zdecydujesz
RE: Rozdzielacz HDMI 4K - Glaeken - 20-10-2018 Uchwyt z obrotem odpadł w przedbiegach z dwóch powodów: za cienka ściana i za mały pokój. RE: Rozdzielacz HDMI 4K - Wolfman - 20-10-2018 (20-10-2018, 21:59)Glaeken napisał(a): Uchwyt z obrotem odpadł w przedbiegach z dwóch powodów: za cienka ściana i za mały pokój.W moim złomie SUHD UE65KS8000L jest kabel wyprowadzający wszystkie wejścia na zewnątrz, tyle, że jest to podpięte pod ich kabel z jakimś specjalnym wejściem, ale zakładam ,że pewnie dlatego by sobie tego nie podpinać pod inne tv. Działa bez zarzutu i jeśli masz takie feralny problem to kup i wypróbuj. Po co się męczyć. Lepsze kosztują od 200 zł, jak kupisz w MM i będzie wkurzał to możesz oddać jako wadliwe urządzenie. Ja tak często robię i jeszcze mi dziękują za opinię online
RE: Rozdzielacz HDMI 4K - Glaeken - 21-10-2018 Mam uchwyt firmy Vogel i sprawdziłem w sieci, że ma możliwość odchyłu co pozwala na podpięcie kabli z tyłu ale się cykam :/ |