![]() |
|
spoon - kolekcja Blu-ray - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje) +--- Wątek: spoon - kolekcja Blu-ray (/watek-spoon-kolekcja-blu-ray) |
spoon - kolekcja Blu-ray - spoon - 28-11-2014 Witam ponownie. Jako, że sam także niedawno dołączyłem do osób, które wyemigrowały ze starego forum czas, żebym i ja zamieścił tutaj swój wątek i przy okazji odświeżył obecny wygląd swojej kolekcji. Nie ma co przedłużać, zdjęcia poniżej ![]() Na początek ogólny rzut na kącik filmowy: A teraz skupiamy się na filmach: To by było na tyle jeśli chodzi o stan aktualny. Kolejne filmy w drodze
RE: spoon - kolekcja Blu-ray - Jaszczomp89 - 29-11-2014 klimatyczny ten kącik i kolekcja blu też nie gorsza. Masz jakieś podświetlenie za tv czy tylko tak pada światło?
RE: spoon - kolekcja Blu-ray - spoon - 29-11-2014 Dzięki Cały ten panel za tv jest podświetlony ledami podłączonymi do ściemniacza sterowanego za pomocą pilota Włączając film zmniejszam sobie płynnie podświetlenie do minimum albo wyłączam całkowicie.
RE: spoon - kolekcja Blu-ray - Jaszczomp89 - 29-11-2014 Może zapodasz jakąś fotkę kiedy masz wyłączone światło i świecą tylko ledy? sam myślę o zrobieniu podświetelnia za samym tv bo mój led samsunga w ciemniejszym pomieszczeniu nie wyrabia...
RE: spoon - kolekcja Blu-ray - spoon - 29-11-2014 (29-11-2014, 00:11)Jaszczomp89 napisał(a): Może zapodasz jakąś fotkę kiedy masz wyłączone światło i świecą tylko ledy? Proszę bardzo, akurat gram sobie w GTA ![]()
RE: spoon - kolekcja Blu-ray - Jaszczomp89 - 29-11-2014 kozacko chyba jeden z najbardziej klimatycznych kącików z tv jaki widziałem na polskich forach. Widzę też, że masz dużo filmów na blu, które zapewne wyciskają siódme poty z Jamo zapewne system 5.1? No i gramofon - super sprawa. A kolekcję Bondów też bym chętnie postawił na półce
RE: spoon - kolekcja Blu-ray - spoon - 29-11-2014 System jak najbardziej 5.1, przy czym fronty Jamo zastąpiłem dużo lepszymi widocznymi na zdjęciu KEFami R300 (zamiana głównie pod stereo, aczkolwiek w kinie też sporo to dało). Reszta zestawu to Jamo i wooferek REL T5, który bardzo zacnie mruczy
RE: spoon - kolekcja Blu-ray - Mefisto - 29-11-2014 Bardzo ładne. Patrząc jednak na rzeczoną kolekcję należy zdać sobie sprawę z jednego faktu: there is no spoon. RE: spoon - kolekcja Blu-ray - Jaszczomp89 - 29-11-2014 Nie zauważyłem w sygnaturce, że masz plazme panasa, a więc o jakość obrazu w ciemnym pomieszczeniu nie możesz narzekać a kolumny zdaje się, że grają na małym metrażu?
RE: spoon - kolekcja Blu-ray - spoon - 29-11-2014 (29-11-2014, 00:49)Mefisto napisał(a): Bardzo ładne. Patrząc jednak na rzeczoną kolekcję należy zdać sobie sprawę z jednego faktu: there is no spoon. Faktycznie, będę musiał jakąś położyć ![]() (29-11-2014, 00:52)Jaszczomp89 napisał(a): Nie zauważyłem w sygnaturce, że masz plazme panasa, a więc o jakość obrazu w ciemnym pomieszczeniu nie możesz narzekać I nie narzekam, dodatkowo została profesjonalnie skalibrowana więc jak dla mnie jest idealnie i dopóki OLEDy nie nabiorą rozpędu na pewno nie planuję wymieniać TV i żadne 4K mnie do tego nie przekona Co do małego metrażu niestety tak, ale jeśli wnioskujesz po tym, że z przodu są kolumny podstawkowe to jest to złudne, ponieważ grają duuużo potężniej od poprzednich podłogowych Jamo i mają tyle zapasu, że spokojnie zagrają na większym metrażu równie potężnie - sprawdzałem. Z resztą metraż pewnie niedługo się zmieni więc będzie okazja do stworzenia nowego kącika
|