Filmozercy.com | Forum
Prawo ulicy (The Wire) - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Seriale (https://forum.filmozercy.com/dzial-seriale)
+--- Wątek: Prawo ulicy (The Wire) (/watek-prawo-ulicy-the-wire)

Strony: 1 2 3

Prawo ulicy (The Wire) - misfit - 03-12-2014

Modły zostały wysłuchane i ten kultowy serial pojawi się na BD - przewidywana premiera to lato 2015r.
Tymczasem na HBO (zgaduję, że tylko w USA) będzie miała miejsce emisja całej serii w wersji zremasterowanej 16:9, w postaci maratonu, który potrwa od 26 do 30 grudnia tego roku.

Dotychczas The Wire ukazał się na dvd w zbiorczych wydaniach m.in.:

- UK (amazon.co.uk)
[Obrazek: the-wire-box-set.jpg]

- US (amazon.com)
[Obrazek: TheWire_Complete_int.jpg]

RE: Prawo ulicy (The Wire) - bananek - 04-12-2014

Chyba najlepszy serial jaki kiedykolwiek oglądałem. Mimo to odpuszczę raczej upgrade (mam to wydanie dvd z UK). Jedyny problem - na płytkach z sezonu pierwszego (nie pamiętam czy wszystkich) u góry ekranu, ponad obrazem jest jakiś dziwny biało-czarny pasek. Można go usunąć poprzez ustawienia tv, ale zawsze to jakiś bubel.

RE: Prawo ulicy (The Wire) - misfit - 05-12-2014

(04-12-2014, 11:16)bananek napisał(a):  Chyba najlepszy serial jaki kiedykolwiek oglądałem.

U mnie bez chyba Wink
Pewnie nawet jeśli wydadzą na BD w 16:9 to i tak kupię chociaż mam cichą nadzieję, że pójdą po rozum do głowy i dostaniemy 4:3.
Tutaj co nieco z punktu widzenia twórcy The Wire z przykładowymi klipami odnośnie kadrowania.

RE: Prawo ulicy (The Wire) - delakha - 05-12-2014

Absolutnie najlepsze co oglądałem.
Czekałem na ten upgrade. Jaram się jak ślepa lesba na targu rybnym!

RE: Prawo ulicy (The Wire) - bananek - 06-12-2014

Aż sobie chyba zrobię powtórkę całości Smile

RE: Prawo ulicy (The Wire) - Haqu - 22-12-2014

Sam remaster HD ma być gotowy już w styczniu i dostępny do obejrzenia w wersji cyfrowej. Lato 2015 to data wydania edycji blu-ray

Ja czekam niezmiernie na przytulenie The Wire w HD Big Grin

RE: Prawo ulicy (The Wire) - misfit - 11-02-2015

Na brytyjskim amazonie pojawił się pre-order wydania BD z datą 1 czerwca 2015.
Na razie bez zdjęć samego wydania, cena początkowa też zabija, ale to było do przewidzenia Wink

Widziałem urywki tego remastera i pomijając kwestię kadrowania, wrażenia jak najbardziej pozytywne. Mówiąc szczerze trochę odetchnąłem z ulgą - ładny filmowy obrazek prezentujący się o niebo lepiej np. od Sopranosów.

RE: Prawo ulicy (The Wire) - Haqu - 11-02-2015

Mysle ze to nie jest nic potwierdzonego a amazon podal cene tymczasowa. Zobaczymy jeszcze jak wydanie bedzie sie prezentowac. Oby to bylo cos ciekawszego niz zwykle pudelko z plytami

RE: Prawo ulicy (The Wire) - misfit - 11-02-2015

U skandynawów też data 1 czerwca, zdjątko póki co zapożyczone z wydania dvd. Ale zobaczcie jaka piękna cena - jak ktoś ma tam znajomych (sklep nie wysyła do Polski) i ma w planach zakup The Wire to prawie jak wygrana w lotto Wink

RE: Prawo ulicy (The Wire) - meaner - 11-02-2015

Zawsze możesz zamówić z discshop.se link. Ten sklep wysyła do Polski. Koszt wysyłki 99kr czyli ~44zł.