![]() |
|
Prawo ulicy (The Wire) - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Seriale (https://forum.filmozercy.com/dzial-seriale) +--- Wątek: Prawo ulicy (The Wire) (/watek-prawo-ulicy-the-wire) |
Prawo ulicy (The Wire) - misfit - 03-12-2014 Modły zostały wysłuchane i ten kultowy serial pojawi się na BD - przewidywana premiera to lato 2015r. Tymczasem na HBO (zgaduję, że tylko w USA) będzie miała miejsce emisja całej serii w wersji zremasterowanej 16:9, w postaci maratonu, który potrwa od 26 do 30 grudnia tego roku. Dotychczas The Wire ukazał się na dvd w zbiorczych wydaniach m.in.: - UK (amazon.co.uk) - US (amazon.com)
RE: Prawo ulicy (The Wire) - bananek - 04-12-2014 Chyba najlepszy serial jaki kiedykolwiek oglądałem. Mimo to odpuszczę raczej upgrade (mam to wydanie dvd z UK). Jedyny problem - na płytkach z sezonu pierwszego (nie pamiętam czy wszystkich) u góry ekranu, ponad obrazem jest jakiś dziwny biało-czarny pasek. Można go usunąć poprzez ustawienia tv, ale zawsze to jakiś bubel. RE: Prawo ulicy (The Wire) - misfit - 05-12-2014 (04-12-2014, 11:16)bananek napisał(a): Chyba najlepszy serial jaki kiedykolwiek oglądałem. U mnie bez chyba ![]() Pewnie nawet jeśli wydadzą na BD w 16:9 to i tak kupię chociaż mam cichą nadzieję, że pójdą po rozum do głowy i dostaniemy 4:3. Tutaj co nieco z punktu widzenia twórcy The Wire z przykładowymi klipami odnośnie kadrowania. RE: Prawo ulicy (The Wire) - delakha - 05-12-2014 Absolutnie najlepsze co oglądałem. Czekałem na ten upgrade. Jaram się jak ślepa lesba na targu rybnym! RE: Prawo ulicy (The Wire) - bananek - 06-12-2014 Aż sobie chyba zrobię powtórkę całości ![]() RE: Prawo ulicy (The Wire) - Haqu - 22-12-2014 Sam remaster HD ma być gotowy już w styczniu i dostępny do obejrzenia w wersji cyfrowej. Lato 2015 to data wydania edycji blu-ray Ja czekam niezmiernie na przytulenie The Wire w HD
RE: Prawo ulicy (The Wire) - misfit - 11-02-2015 Na brytyjskim amazonie pojawił się pre-order wydania BD z datą 1 czerwca 2015. Na razie bez zdjęć samego wydania, cena początkowa też zabija, ale to było do przewidzenia ![]() Widziałem urywki tego remastera i pomijając kwestię kadrowania, wrażenia jak najbardziej pozytywne. Mówiąc szczerze trochę odetchnąłem z ulgą - ładny filmowy obrazek prezentujący się o niebo lepiej np. od Sopranosów. RE: Prawo ulicy (The Wire) - Haqu - 11-02-2015 Mysle ze to nie jest nic potwierdzonego a amazon podal cene tymczasowa. Zobaczymy jeszcze jak wydanie bedzie sie prezentowac. Oby to bylo cos ciekawszego niz zwykle pudelko z plytami RE: Prawo ulicy (The Wire) - misfit - 11-02-2015 U skandynawów też data 1 czerwca, zdjątko póki co zapożyczone z wydania dvd. Ale zobaczcie jaka piękna cena - jak ktoś ma tam znajomych (sklep nie wysyła do Polski) i ma w planach zakup The Wire to prawie jak wygrana w lotto
RE: Prawo ulicy (The Wire) - meaner - 11-02-2015 Zawsze możesz zamówić z discshop.se link. Ten sklep wysyła do Polski. Koszt wysyłki 99kr czyli ~44zł. |