![]() |
|
Moja kolekcja - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje) +--- Wątek: Moja kolekcja (/watek-moja-kolekcja--2922) |
Moja kolekcja - Qlas1990 - 23-09-2020 Witam wszystkich filmożerców ! Jestem nowym użytkownikiem, choć praktycznie codziennie odwiedzam tą stronę. Jestem początkującym kolekcjonerem Zajawka na kupno płyt pojawiła się z obejrzeniem pierwszego filmu w 4k, jednocześnie interesuje się tematem nowinek w świecie w nowych technolgi. Moja skromna kolekcja:[attachment=1263] RE: Moja kolekcja - Ananas84pl - 23-09-2020 Witka. Ładna kolekcja jak na początkującego. Ograniczysz się tylko do wydań UHD czy BD i DVD też są w kręgu Twoich zainteresowań? Co to był za film, który Cię tak porwał, że postanowiłeś rozpocząć kolekcjonowanie? Napisz też jaki masz sprzęt do oglądania /tv, kino, odtwarzacz/ RE: Moja kolekcja - Qlas1990 - 23-09-2020 Filmem, który zrobił na mnie na początku takie wrażenie był Łowca androidów Mimo tylu lat na karku wstęp robi fantastyczne wrażenie. Jeśli chodzi o sprzęt to LG 65C9 wraz w Samsungiem n950. Mieszkam w bloku a chciałem poczuć chociaż namiastkę Atmosa. Odtwarzacz UBP x700 Sony. Przymierzam się do kalibracji tv przez skalibruj.pl bo mimo wszystko mam wrażenie, że sporo tracę w trybie kino domowe. Mam nadzieję, że może ktoś na forum mnie uświadomi, czy rzeczywiście warto to zrobić.Raczej skupiam się na wydaniach UHD, chociaż biorąc pod uwagę ilość wydań z napisami polskimi nie można sobie na wiele pozwolić. No i są tytuły, które można dostać tylko na blu ray. RE: Moja kolekcja - Nfsfan83 - 23-09-2020 I to szanuje same UHD... zamiast jakiś DVD czy BD
RE: Moja kolekcja - Qlas1990 - 12-07-2022 Witam wszystkich Filmożerców ! Od mojego ostatniego wpisu dotyczącego mojej kolekcji minęło dwa lata. Swego czasu zamieściłem nawet post odnośnie sprzedaży przedstawionych wcześniej filmów. Ilość platform streamingowych oraz dostępność w intrenecie remuxów (szczególnie tych zagranicznych, które są dostępne w formacie UHD z napisami pl.) powoli zabijały we mnie chęć kupowania nowych pozycji. Do tego otoczenie patrzyło na mnie jak na wariata, bo kto kupuje filmy w dzisiejszych czasach, które są przepełnione tysiącami pozycji na wyciągnięcie ręki. Skończyło się tak, że nie sprzedałem ani jednej pozycji, a od czasu do czasu coś tam wpadało. Nadal śledzę promocję, nadal codziennie zaglądam żeby poczytać tu posty i recenzję, i nadal się jaram jak dziecko zapowiedziami nowych pozycję na krążkach UHD. Jestem rocznikiem 90' ale potrafię docenić to, że mam takie filmy jak Most na rzece Kwai, czy Listę Schindlera na płycie. Moja kolekcja ma na razie ok 60 pozycji (i tak podwoiła się od ostatniego postu). Filmy oglądam na skalibrowanym przez firmę M.Kopera oledzie LG65GX ( dostałem w ramach gwarancji za LGC9 ale dłuższa historia ), soundbar Samsung N950 i odtwarzacz UBP X-700. Ostatnio wpadł The Batman w steelu za 124,60 z promocji na 10e przy pierwszych zakupach w apce amazon.fr. A czekam na Wikinga w steelu Tak się prezentuje moja kolekcja na dzień dzisiejszy : Moja kolekcja - RylandGrace - 12-07-2022 No i fajnie. Trzymam kciuki za wytrwałość. Szczególnie przy obecnych kursach euro i dolara. Pozdrawiam Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk RE: Moja kolekcja - Qlas1990 - 29-03-2024 Od ostatniego postu minęło dwa lata, więc postanowiłem pokazać aktualizację mojej skromnej kolekcji Mała półeczka nie wystarczyła, więc wkomponowałem w zabudowę większą półkę, żeby wszystko się pomieściło. Chciałem poza tym wyeksponować tych kilka steeli, które posiadam, bo lubię na nie patrzeć. Z ostatnich zakupów wpadł Lawrence z Arabii - Amazon.de - wersja z DV, i Joker z Włoch, do którego przełożyłem płytę 4K z niemieckiego wydania żeby mieć napisy pl. Wszystkie płyty w kolekcji mają przynajmniej napisy pl, co dosyć mocno ogranicza wybory zakupowe. Na tą chwilę tytułów jest koło setki, ale jest jeszcze kilka wydań, które chciałbym mieć. Na szczęście główne dania mam już u siebie na półce - w tym mój ukochany film z dzieciństwa "Szczęki". W ogóle myślę, że jak na rocznik 90 sporo u mnie nostalgii na półce ![]() RE: Moja kolekcja - Mierzwiak - 29-03-2024 Ładnie! Blade Runner 2049 pijany że stoi do góry nogami?
RE: Moja kolekcja - Mefisto - 29-03-2024 Nie no, klasa. Ale te steele Ci się nie przewracają? Bo ja też tak kiedyś ustawiałem, ale wystarczył jeden zły ruch, żeby domino się z tego robiło
RE: Moja kolekcja - Juby - 29-03-2024 Rewelka! Wcale nie taka skromna, a świetnie się prezentująca kolekcja. Punkcik reputacji ode mnie. Regalik robiony na wymiar? Jak montowany do ściany? |