![]() |
|
Czy jakikolwiek polski film zostanie wydany kiedyś na UHD Blu-ray? [Dyskusja] - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Dział ogólny (https://forum.filmozercy.com/dzial-dzial-ogolny) +--- Wątek: Czy jakikolwiek polski film zostanie wydany kiedyś na UHD Blu-ray? [Dyskusja] (/watek-czy-jakikolwiek-polski-film-zostanie-wydany-kiedys-na-uhd-blu-ray-dyskusja) Strony:
1
2
|
Czy jakikolwiek polski film zostanie wydany kiedyś na UHD Blu-ray? [Dyskusja] - Bykovsky - 26-01-2021 Ostatnio zacząłem przeglądać wydania polskich filmów na Blu-ray i mimo, iż nie ma tego zbyt wiele, to natchnęła mnie pewna refleksja. Czy kiedykolwiek doczekamy się wydania jakiekolwiek polskiego filmu na nośniku UHD Blu-ray? Jeśli tak, to uważacie że będzie to jakiś klasyk polskiego kina w odświeżonej wersji, czy może jedna z wielu kolejnych "karolakowych" komedii? Zapraszam do dyskusji. Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk RE: Czy jakikolwiek polski film zostanie wydany kiedyś na UHD Blu-ray? [Dyskusja] - piti198 - 26-01-2021 Myślę, że by się nikomu nie opłacało, za mały rynek zbytu. Albo nie ma parcia, żeby to wydawać, lepiej zarabiać wydając tytuły na dvd, czy blu-ray, bo to szybciej się sprzeda. Pewnie prędzej się doczekamy jak zagranicą coś wydadzą, coś w ten deseń jak box Scorsese albo jakieś tytuły osobno niż w Polsce. A jakby mieli coś wydać, to wolałbym jakiś klasyk, ale prędzej pewnie by wydali jakąś komedie reumatyczną albo jakiś głupawy film Vegi coś kontrowersyjnego co by przykuło uwagę, żeby był duży popyt na to. Czy jakikolwiek polski film zostanie wydany kiedyś na UHD Blu-ray? [Dyskusja] - Glaeken - 26-01-2021 Niemal napewno nie. Nawet na blu rayu nie ma szału jezeli chodzi o polskie kino a co dopiero UHD. Wysłane z planety LV-426 przy użyciu Tapatalka RE: Czy jakikolwiek polski film zostanie wydany kiedyś na UHD Blu-ray? [Dyskusja] - Sparrow64 - 26-01-2021 Licząc wszystkie sklepy (czyli w zasadzie MM i Empik, bo inne elektromarkety nawet nie mają filmów w ofercie), w moim mieście (70k mieszkańców) stacjonarnie jest dostępny 1 (słownie: jeden) egzemplarz filmu na 4K UHD w jakże zachęcającej cenie 139 zł. Tak więc nie sądzę. 4K UHD to w PL nisza jeszcze większa niż na zachodzie. RE: Czy jakikolwiek polski film zostanie wydany kiedyś na UHD Blu-ray? [Dyskusja] - Bykovsky - 26-01-2021 (26-01-2021, 23:34)Sparrow64 napisał(a): Licząc wszystkie sklepy (czyli w zasadzie MM i Empik, bo inne elektromarkety nawet nie mają filmów w ofercie), w moim mieście (70k mieszkańców) stacjonarnie jest dostępny 1 (słownie: jeden) egzemplarz filmu na 4K UHD w jakże zachęcającej cenie 139 zł.Czyżby "Tenet"? ![]() Wydaje mi się, że jeśli już, jakiś klasyk, bo "karolakowe" komedie szkoda by im było kasy, aby wpakować tyle w wydanie tego na rynek. Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk RE: Czy jakikolwiek polski film zostanie wydany kiedyś na UHD Blu-ray? [Dyskusja] - misfit - 27-01-2021 Moja szklana kula mówi mi, że kiedyś doczekamy się polskiego filmu na UHD BD, ale najpewniej nie od naszego rodzimego dystrybutora. RE: Czy jakikolwiek polski film zostanie wydany kiedyś na UHD Blu-ray? [Dyskusja] - LukeTerry - 27-01-2021 Szczęściarzu! W mojej niespełna 35-tysięcznej wiosce, w Empiku nie na nawet ani jednego (słownie ZERO) filmu na BD
RE: Czy jakikolwiek polski film zostanie wydany kiedyś na UHD Blu-ray? [Dyskusja] - fire_caves - 27-01-2021 (27-01-2021, 13:40)LukeTerry napisał(a): W mojej niespełna 35-tysięcznej wiosce, w Empiku nie na nawet ani jednego (słownie ZERO) filmu na BDTo się akurat zdarza w niektórych Empikach także w Krakowie. Nie pocieszające, ale ciekawe. Nie ma czego żałować - raz jeden jedyny kupiłem w salonie Empiku film na BD w dobrej cenie. RE: Czy jakikolwiek polski film zostanie wydany kiedyś na UHD Blu-ray? [Dyskusja] - prodarek - 27-01-2021 Akurat w ostatnim czasie empik z premium wymiata system promocjami i darmową wysyłką od 40zł. RE: Czy jakikolwiek polski film zostanie wydany kiedyś na UHD Blu-ray? [Dyskusja] - Sparrow64 - 27-01-2021 U mnie w Empiku dział z filmami Blu-Ray zajmuje skromną półeczkę, na oko jakieś 15 sztuk filmów. Żadnego 4K UHD oczywiście. Za to durnostojek, czapeczek urodzinowych i chińskiego barachła pod dostatkiem, pół sklepu ten dział zajmuje. |