Filmozercy.com | Forum
Ulubieni reżyserzy - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: O filmach i serialach (https://forum.filmozercy.com/dzial-o-filmach-i-serialach)
+--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy--13)
+--- Wątek: Ulubieni reżyserzy (/watek-ulubieni-rezyserzy)

Strony: 1 2

Ulubieni reżyserzy - Wolfman - 10-02-2021

Proponuję w temacie wrzucać informację o ulubionych reżyserach i ich nowych projektach, pogłoskach filmowych.

Mam takie pytanie, ktoś mocniej śledzi Wojciecha Smarzowskiego i jego nowy projekt Wesele 2?
Przydałoby się Wesele na bd, ale Psy 1&2 też nie wyszły.
Chodziły też pogłoski o serialu w dawnych czasach i nic nie wiadomo.

RE: Ulubieni reżyserzy - Juby - 10-02-2021

Po co drugi taki sam temat?

https://forum.filmozercy.com/watek-najlepsi-rezyserzy-kina?highlight=re%c5%bcyserzy

RE: Ulubieni reżyserzy - Wolfman - 10-02-2021

Najlepszy nie musi być ulubionym

RE: Ulubieni reżyserzy - Gieferg - 10-02-2021

W zupełności wystarczy jeden temat o ogólny o reżyserach.

RE: Ulubieni reżyserzy - Wolfman - 10-02-2021

Czekam na jeszcze jedną osobę.
Wystarczył też niby jeden temat o wydaniach 4k z PL, jak założyłem ten drugi. Jednak drugi rozrósł się do 30 stron

RE: Ulubieni reżyserzy - MarianPaz - 10-02-2021

(10-02-2021, 16:10)Wolfman napisał(a):  Mam takie pytanie, ktoś mocniej śledzi Wojciecha Smarzowskiego i jego nowy projekt Wesele 2?
W dobie Covida nikt nie wie kiedy uda się wprowadzić ten film do kina, tym bardziej, że w kolejce czeka już pewnie kilkanaście tytułów.

Co do Blu-ray, to nie wiem czy kiedykolwiek doczekamy takiego wydania.

Dla miłośników kina Smarzowskiego w zeszłym roku wyszła książka Marcina Rychcika "Kręcone siekierą. 9 seansów Smarzowskiego".

RE: Ulubieni reżyserzy - Juby - 11-02-2021

(10-02-2021, 17:40)Wolfman napisał(a):  Najlepszy nie musi być ulubionym

Nie dla każdego. Poza tym, wystarczyłaby drobna zmiana nazwy tamtego wątku.

RE: Ulubieni reżyserzy - Wolfman - 11-02-2021

Jak niektórzy tutaj lubią marudzić. To poproś o zmianę tematu, uwielbia ktoś Uwe Boll i co ma tam pisać? Az taki problem jest ten wątek, że trzeba wszystko mieszać w jednym? I tak nikt nie szuka potem informacji po 50 stronach wszystkiego.

(10-02-2021, 18:04)MarianPaz napisał(a):  Co do Blu-ray, to nie wiem czy kiedykolwiek doczekamy takiego wydania.
Poza tym jednym filmem to chyba wszystko jest na bd, więc mimo wszystko może coś wyjdzie.

RE: Ulubieni reżyserzy - Juby - 11-02-2021

To nie jest kwestia czyjegoś marudzenia, ani tego że ktoś ma za ciebie o coś prosić. Zwróciłem ci uwagę od razu po twoim poście otwierającym, bo:

Regulamin napisał(a):Zasady obowiązujące na forum.

1.Każdy Użytkownik ma obowiązek zapoznać się i zastosować do zasad  obowiązujących w danym dziale, które opisane są  w ogłoszeniach i przyklejonych tematach.
2.Przed założeniem tematu na forum należy skorzystać z  wyszukiwarki oraz zapoznać się z tematami podwieszonymi w celu upewnienia się, że na forum nie znajduje się odpowiedź na nurtujące Cię pytanie.
3.Nie należy zakładać tych samych tematów w różnych Działach ani duplikować tematów krótko wcześniej założonych zarówno przez siebie, jak i przez innych.

Jesteś użytkownikiem tego forum, więc powinieneś się dostosować do regulaminu. Gdyby mi ktoś zwrócił uwagę, że niepotrzebnie założyłem wątek, bo mogłem napisać w już istniejącym, z miejsca usunąłbym swój i naprawił ten błąd. Zamiast tego, lepiej bawić się w semantykę, czy najlepszy oznacza też ulubionego i zaśmiecać forum a. zbędnym tematem, b. zbędną dyskusją na temat jego istnienia.

RE: Ulubieni reżyserzy - MarianPaz - 11-02-2021

(11-02-2021, 16:49)Wolfman napisał(a):  Poza tym jednym filmem to chyba wszystko jest na bd, więc mimo wszystko może coś wyjdzie.
Tylko tamte filmy wychodziły jakiś czas po premierze kinowej, a "Wesele" powstało gdy nie było jeszcze BD, a i nawet DVD było skopane. W zasadzie dziwi mnie, że ciągle nie wydali tego filmu, ale jest sporo rekonstrukcji które mają duzy potencjał komercyjny, a i tak ich nie ma na Blu-ray. Teraz przybyło jeszcze 160 rekonstrukcji, wiec katalog tytułów niewydanych na BD mocno się wydłużył.