![]() |
|
Wilk z Wall Street / The Wolf of Wall Street, reż. Martin Scorsese - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy) +--- Wątek: Wilk z Wall Street / The Wolf of Wall Street, reż. Martin Scorsese (/watek-wilk-z-wall-street-the-wolf-of-wall-street-rez-martin-scorsese) Strony:
1
2
|
Wilk z Wall Street / The Wolf of Wall Street, reż. Martin Scorsese - misfit - 15-12-2021 Film wydał u nas Monolith na BD oraz DVD. O dziwo materiały dodatkowe takie same jak w wydaniach zagranicznych od Universal. Po szczegóły zapraszam do filmoskopu: Wczoraj w USA swoją premierę miało wydanie UHD od Paramount (zwykłe opakowanie i steelbook). ![]() Raport BDInfo: Kod: Disc Size: 95,883,820,150 bytes![]() Porównanie screenów UHD vs BD na caps-a-holic. Miejscami całkiem spoko przyrost detali względem 1080p. Ciekawe jak prezentuje się HDR, znając Scorsese to pewnie szaleństw w tym aspekcie obrazu nie powinno być, ale to się zobaczy ![]() W UK, Niemczech czy Hiszpanii prawa do filmu ma Universal. Jeśli dobrze pamiętam to w UK licencję miało "pożyczyć" Arrow, ktoś coś wie czy to w końcu wypali czy może Universal zmienił zdanie i sam wyda Wilka na UHD ? Tak czy siak na pl wersję na UHD nie ma co liczyć, z oczywistych względów. RE: Wilk z Wall Street / The Wolf of Wall Street, reż. Martin Scorsese - Kirek - 15-12-2021 Nie wiem czy Monolith był zadowolony ze sprzedaży swojego pierwszego wydania UHD "1917" ale patrząc przez pryzmat popularności ich wydania na BD "Wilk z Wall Street" może skuszą się i również ten tytuł na UHD. Tylko pewnie trzeba się liczyć z ograniczeniami: - Brak Dolby Vision - Kompresja materiału tak aby upchać to na BD50 RE: Wilk z Wall Street / The Wolf of Wall Street, reż. Martin Scorsese - misfit - 15-12-2021 Nie sądzę aby coś takiego miało szansę powodzenia. Szczególnie w sytuacji gdy w całym tym roku Monolith wypuścił aż jeden tytuł na BD (o UHD nie wspominając) ![]() Takich "wariatów" jak my jest garstka, którzy kupują te same filmy po raz enty. Więc IMO jeśli Monolith jeszcze kiedyś odważy się wejść w UHD to będzie to jakaś nowość, z mocnymi przesłankami, że może się bardzo dobrze sprzedać. RE: Wilk z Wall Street / The Wolf of Wall Street, reż. Martin Scorsese - Kirek - 15-12-2021 No to niech udostępnią napisy PL Universalowi tak aby mogły trafić do wydań międzynarodowych. Ta opcja byłaby jeszcze lepsza bo i taniej i bez kompromisów
RE: Wilk z Wall Street / The Wolf of Wall Street, reż. Martin Scorsese - misfit - 13-11-2022 Nie zauważyłem tego na moim leciwym monitorku w robocie, ale UHD od Paramount ma dość potężnego black crusha vs BD. Nic to, czekam na UK od Arrow z nadzieją, że będzie lepiej... EDIT: Unboxing limitki od Arrow: Na razie nie ma jeszcze info co do black crusha. EDIT2: Black crush na tym samym poziomie co w USA, więc podziękował - BD od Universal styknie. RE: Wilk z Wall Street / The Wolf of Wall Street, reż. Martin Scorsese - Mierzwiak - 13-11-2022 Czy wydanie PL, z racji że to Monolith, ma jakieś mankamenty? RE: Wilk z Wall Street / The Wolf of Wall Street, reż. Martin Scorsese - misfit - 13-11-2022 Nie wiem jak Monolith prezentuje się w ruchu, ale mam jeszcze na dysku screeny z Universala dopasowane do polskich u Porala, łap: RE: Wilk z Wall Street / The Wolf of Wall Street, reż. Martin Scorsese - Mierzwiak - 18-11-2022 Powinno być OK, dzięki! EDIT: Hmm, a może jednak nie? Dopiero teraz dokonałem dokładnego porównania, polskie wydanie ma nieco rozjaśniony obraz i - mam wrażenie - delikatnie inne kolory, ale może to wrażenie spowodowane mniejszym kontrastem. RE: Wilk z Wall Street / The Wolf of Wall Street, reż. Martin Scorsese - misfit - 18-11-2022 To nie wrażenie, a wynika z tego, że Monolith ma w rzeczywistości kolorki w Rec.601, a nie Rec.709 - ewentualnie screeny Porala są lewe, co też się zdarzało. Ktoś z napędem może to zweryfikuje i wrzuci dla pewności screeny z normalnego odtwarzacza, który nie robi sobie jaj (najlepiej MPC-HC + madVR). Z tych też powodów (+ trochę lepsza kompresja w cieniach wg. screenów poralowych) wybrałem zagraniczniaka. PS. Wydanie USA od Paramount pod względem jasności i kolorów jest identyko do Universala. RE: Wilk z Wall Street / The Wolf of Wall Street, reż. Martin Scorsese - Kirek - 18-11-2022 Fotki z polskiego wydania dopasowane do tych od misfit. |