![]() |
|
Który film jest według was lepszy? - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: O filmach i serialach (https://forum.filmozercy.com/dzial-o-filmach-i-serialach) +--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy--13) +--- Wątek: Który film jest według was lepszy? (/watek-ktory-film-jest-wedlug-was-lepszy) |
Który film jest według was lepszy? - JVC 4K - 11-01-2022 Witam, zastanawiam się nad zakupem filmu wybieram jeden z tych dwóch, krótko który z tych filmów zasługuje na to aby go obejrzeć w domu i kupić na płycie : Free Guy vs Ostatni Pojedynek? Który film jest według was lepszy. RE: Który film jest według was lepszy? - Mierzwiak - 12-01-2022 Jeśli nie posiadasz gustu / rozumu i nie wiesz czy bardziej interesuje cię historyczny dramat Ridleya Scotta czy kolorowa komedyjka z Ryanem Reynoldsem, to kto ma wiedzieć? RE: Który film jest według was lepszy? - RylandGrace - 12-01-2022 Ja od siebie mogę dodać, że Free Guy to typowe kino rozrywkowe tzw pulpa dla mózgu, aczkolwiek jest fajny i do obejrzenia (ale wydaje mi się, że raz styknie), a Ostatniego pojedynku jeszcze nie obejrzałem (mam na płycie), ale co racja to racja Ridley Scott to jednak RIDLEY SCOTT. Proponowałbym bym Ci rozwiązanie typu VOD Free Guy i zakup Ostatniego Pojedynku. Tyle ode mnie. RE: Który film jest według was lepszy? - pearlzfan - 12-01-2022 Pamiętajmy jednak, że TEN Ridley dał nam w ostatnich latach takie kasztany jak Alien Covenant, Adwokat, Robin Hood czy Exodus, więc to nazwisko to też nie jest jakiś bezbłędny wyznacznik wybitnego kina ![]() Ale fakt, stwierdzam podobnie jak Mierzwiak, jak można wybrać coś spomiędzy tych dwóch tytułów? Przecież to jak zapytać kogoś co lepsze: kurtka czy spodnie? Niby to i to ciuchy, ale jednak zupełnie inne, nie da się ich porównać bez szerszego kontekstu. Lubisz bardziej niezobowiazujace kino komediowe czy poważne dramaty? Lubisz bardziej kino z pogranicza SF czy kino z epoki? Bardziej szybkie dynamiczne tempo czy wolniejszą, bardziej refleksyjną narrację? Festiwal oczywistego CGI czy jednak nacisk na dialogi i relacje między bohaterami? Odpowiedz sobie m.in. na te pytania i będziesz mogl wybrać
RE: Który film jest według was lepszy? - JVC 4K - 12-01-2022 (12-01-2022, 07:22)Mierzwiak napisał(a): Jeśli nie posiadasz gustu / rozumu i nie wiesz czy bardziej interesuje cię historyczny dramat Ridleya Scotta czy kolorowa komedyjka z Ryanem Reynoldsem, to kto ma wiedzieć? Nie byłem w kinie ani na jednym ani na drugim, mam kino w domu więc planowałem nośnik fizyczny pytam ponieważ nie będę w ciemno kupował obydwu bo jeden z nich może okazać się nie wypałem i tylko stracę kasę na płytę i trzeba będzie później gdzieś na aukcjach wystawiać ten film, a tyle z tym zachodu. (12-01-2022, 08:40)RylandGrace napisał(a): Ja od siebie mogę dodać, że Free Guy to typowe kino rozrywkowe tzw pulpa dla mózgu, aczkolwiek jest fajny i do obejrzenia (ale wydaje mi się, że raz styknie), a Ostatniego pojedynku jeszcze nie obejrzałem (mam na płycie), ale co racja to racja Ridley Scott to jednak RIDLEY SCOTT. Jak to możliwe że masz Ostatni Pojedynek na płycie Blu-ray skoro Polski dystrybutor Galapagos wyznaczył datę premiery tego filmu na nośniku fizycznym dopiero na 23 lutego 2022r. RE: Który film jest według was lepszy? - marciniozo - 12-01-2022 https://www.dvdmax.pl/the-last-duel-ostatni-pojedynek-blu-ray,art1569139?gclid=CjwKCAiAlfqOBhAeEiwAYi43Fy-1cpjwcqSw1QxnByDw7RnxLnLeuYiWu1x88gFSWIGyFk8gB4HAhhoC8H0QAvD_BwE Dostępny od ręki. RE: Który film jest według was lepszy? - JVC 4K - 12-01-2022 Bez napisów lektora PL to se mogą wsadzić ja nie znam angielskiego po za tym to jest wersja Blu-ray a ja chcę 4K z napisami i lektorem Polskim. RE: Który film jest według was lepszy? - Dziel - 12-01-2022 Nigdzie nie dostaniesz tych dwóch filmów 4K z polską wersją językową, bo wydaje to Disney. RE: Który film jest według was lepszy? - JVC 4K - 12-01-2022 To nie jest Disney tylko 20th Century Fox a to studio wydaje w Polsce filmy na Ultra HD Blu-ray z lektorem i napisami PL. Mam takie filmy od tego studia Wojna o Planetę Małp Król Rozrywki czy Więzień labiryntu Lek na śmierć to czy Alita tylko kilka przykładów. Link z dvdmax też nie ma polskiej wersji a to tylko zwykły Blu-ray nie 4K, więc coś jest nie tak ale Galapagos na pewno to wyda. RE: Który film jest według was lepszy? - Gieferg - 12-01-2022 Cytat:a ja chcę 4K z napisami i lektorem Polskim. ![]() Cytat:To nie jest Disney tylko 20th Century FoxA wyszedł jakikolwiek 4K z PL od Foxa od czasu, gdy przejął go Disney? Cytat:nie będę w ciemno kupował obydwu bo jeden z nich może okazać się nie wypałemA jak kupisz tylko jeden, to ten jeden się nim nie może okazać? Cytat:Jak to możliwe że masz Ostatni Pojedynek na płycie Blu-ray skoro Polski dystrybutor Galapagos wyznaczył datę premiery tego filmu na nośniku fizycznym dopiero na 23 lutego 2022r.i co z tego? Z Włoch i Hiszpanii można sprowadzić Blu-ray z wersją PL. |