![]() |
|
piti198 - kolekcja - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje) +--- Wątek: piti198 - kolekcja (/watek-piti198-kolekcja) |
piti198 - kolekcja - piti198 - 26-02-2023 Filmy zacząłem zbierać począwszy od tych dvd dodawanych do gazet. Potem kupowałem dvd ze sklepów internetowych, głównie empiku, ale także i innych. A za jakiś czas zacząłem kupować filmy na blu-ray kiedy kupiłem sobie odtwarzacz. Podobnie jak w przypadku dvd, filmy na blu-ray kupowałem początkowo z polskich sklepów internetowych, portali aukcyjnych. Potem, kiedy zawitałem na to forum i dowiedziałem się, jak kupować zagranicą, zacząłem głównie stamtąd kupować filmy. Z czasem gdy dorobiłem się OLEDa i odtwarzacza 4K, zacząłem kupować filmy na 4K. RE: piti198 - kolekcja - Mefisto - 26-02-2023 Kolekcja polskich filmów robi wrażenie. Całość też nieskromna. Te półki fajnie wyglądają, tylko szkoda, że tak rozproszone, bo ewidentnie czwarta by się tam zmieściła i już jej potrzebujesz ![]() Ucieka mi jedynie klucz układania - te wydania specjalne wciśnięte pomiędzy zwykłe dziwnie się prezentują. RE: piti198 - kolekcja - piti198 - 26-02-2023 Półki nie ja robiłem, powiedzieli mi, że więcej to się nie da, nie pamiętam już z jakiego powodu. Ale w sumie, to teraz bym to wywalił i postawił tam parę szafek, bo te ledy do oświetlania szybko się wypalają i trzeba wymieniać. A poza tym trochę mi się to już znudziło. Układam mniej więcej po gatunkach filmów. RE: piti198 - kolekcja - piti198 - 28-02-2023 Z cyklu adaptacja dzieł Lovecrafta: ![]() Niestety nie mogę dodać do filmoskopu, bo mimo moich próśb, dystrybutor dalej nie jest wprowadzony. 3 x arrow: ![]() ![]() ![]() True Romance początkowo nie miałem w planach, ale zmieniłem zdanie po obejrzeniu trailera. I w sumie jest niezła obsada. 12 małp(ek) chciałem kupić na 4K i udało się wyrwać taniej. Deep Red miałem kupić na blu-ray, ale skoro była promocja w sklepie arrow, to kupiłem na 4K, tym bardziej że cena blu-ray wtedy skoczyła.
RE: piti198 - kolekcja - Mefisto - 28-02-2023 (28-02-2023, 19:20)piti198 napisał(a): Niestety nie mogę dodać do filmoskopu, bo mimo moich próśb, dystrybutor dalej nie jest wprowadzony. Możesz dodać bez dystrybutora - d'oh! RE: piti198 - kolekcja - piti198 - 01-03-2023 1/2 przesyłki od wuja Helmuta ![]() ![]() ![]() Kolejno: Kotka na gorącym, blaszanym dachu | The Scalphunters | Dark Waters RE: piti198 - kolekcja - piti198 - 04-03-2023 druga połowa od wuja Helmuta: ![]() ![]() ![]() Pierwszy film, to "Tramwaj zwany pożądaniem". A w ogóle to zapomniałem, że mam też poza polskimi filmami, także zagraniczne filmy na dvd. Tylko miałem schowane po szufladach i o nich zapomniałem. Tutaj dalsza część polskich: ![]() i zagraniczne: RE: piti198 - kolekcja - piti198 - 10-03-2023 z rarewaves ![]() ![]() ![]() oraz wyczekiwane Reservoir Dogs 4K z wowhd ![]() Przesyłka szła bity miesiąc, a wybrałem wowhd zamiast amazona, bo koszty wysyłki były darmowe i ogólny koszt był niższy. Ale po tym oczekiwaniu na przesyłkę, teraz bym się poważnie nad tym zastanowił. Chyba, że z amerykańskiego amazona też taki czas idzie (nie wiem bo jeszcze nic stamtąd nie zamawiałem). RE: piti198 - kolekcja - Mefisto - 10-03-2023 Z amerykańskiego idzie ok. tygodnia, czasem krócej. RE: piti198 - kolekcja - slavekg - 11-03-2023 Do tego zamówienia z wowhd były jakieś dodatkowe opłaty? Opłata PP, dodatkowy VAT? |