![]() |
Star Wars: Ahsoka (spoilery) - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: O filmach i serialach (https://forum.filmozercy.com/dzial-o-filmach-i-serialach) +--- Dział: Seriale (https://forum.filmozercy.com/dzial-seriale--14) +--- Wątek: Star Wars: Ahsoka (spoilery) (/watek-star-wars-ahsoka-spoilery) |
RE: Star Wars: Ahsoka - HAL 9000 - 11-08-2023 Nowa zapowiedź: Ujęcie z flotą zrobiło mi dobrze ![]() Rosario Dawson chyba nie strajkuje, może nie ma czasu: RE: Star Wars: Ahsoka - Mierzwiak - 11-08-2023 To było nagrywane miesiące temu. RE: Star Wars: Ahsoka - HAL 9000 - 14-08-2023 W nowej zapowiedzi widać trochę więcej T-6 Ahsoki, to ciekawa konstrukcja, bardzo fotogeniczna: ![]() Jest to zdecydowanie lepszy wybór niż U-wing w R1, gdzie w szkicach koncepcyjnych było więcej lepszych projektów, ale bardziej kosztownych niestety, więc odpadły ![]() Z tematem "Star Wars: The Acolyte" poczekam aż pojawi się zwiastun lepszej jakości niż ten "piracki" ![]() Mogą to jeszcze anulować ![]() RE: Star Wars: Ahsoka - HAL 9000 - 16-08-2023 Podano reżyserów poszczególnych odcinków i czas trwania pierwszych trzech. Musiałem sprawdzić, bo tylko Filoni i Famuyiwa (Mando) coś mi mówili. • Episode 1: Dave Filoni • Episodes 2 & 3: Steph Green (Boba Fett) • Episode 4: Peter Ramsay (Spider-Verse) • Episode 5: Dave Filoni • Episode 6: Jennifer Getzinger (Daredevil) • Episode 7: Geeta Patel (House of the Dragon) • Episode 8: Rick Famuyiwa 1. odcinek - 54:21 (napisy zaczynają się o 51:06) 2. odcinek - 42:15 (napisy zaczynają się o 38:33) 3. odcinek - 34:50 (napisy zaczynają się o 31:08) https://filmozercy.com/wpis/jak-dlugie-beda-odcinki-ahsoki-serial-star-wars-fabula-premiera-na-disney-plus Wczorajsze materiały promocyjne: To już niedługo się przekonamy ile to jest warte ![]() RE: Star Wars: Ahsoka - pearlzfan - 16-08-2023 Cisną z promocją ostro. Chyba bardzo chcą, żeby to zażarło, bo jak jak mnie nie myli moje rozeznanie, to chyba ostatnia większa produkcja ze świata SW i jak to zaliczy flop, to SW na jakiś czas zostanie zamrożone przez Disneya (co dla fanów może okazać się zbawienne, ale dla korpo-maszynki-do-kręcenia-mamony wręcz przeciwnie). No ale nie powiem... jestem na tę chwilę zaintrygowany, bo zdaje się to wyglądać o niebo lepiej niż Obi Wan/Mando S3/Boba, a Andor zrobił mi smaka na więcej takich surowych i dopracowanych starłorsów. RE: Star Wars: Ahsoka - Mierzwiak - 16-08-2023 Tylko co Ahsoka ma wspólnego z surowymi, dopracowanymi Star Warsami w stylu Andora? Ani wizualnie, ani klimatem w ogóle tamtego serialu nie przypomina, za to Mando już owszem. RE: Star Wars: Ahsoka - HAL 9000 - 17-08-2023 (16-08-2023, 15:44)pearlzfan napisał(a): Cisną z promocją ostro Ciekawe czy ta promocja dociera do innych osób niż zwykle, czy poszerza zakres potencjalnych zainteresowanych ![]() (16-08-2023, 15:44)pearlzfan napisał(a): No ale nie powiem... jestem na tę chwilę zaintrygowany, bo zdaje się to wyglądać o niebo lepiej niż Obi Wan/Mando S3/Boba, a Andor zrobił mi smaka na więcej takich surowych i dopracowanych starłorsów. U mnie aktualnie Andor jest na pierwszym miejscu, potem Mando, a co do pozostałych to trudno mi zdecydować który był gorszy, Boba czy Obi - to jak wybór między dżumą a cholerą ![]() Ahsoka ma szansę wskoczyć na pierwsze miejsce, choć jest oczywiście zupełnie inna niż Andor, ale to dobrze, w tym serialu mamy już Star Wars "głównego nurtu", żadnych tam pobocznych wątków łowców nagród czy rebeliantów. W przypadku porażki skutki będą bardziej dotkliwe, więc kibicuję, żeby się udało. Potencjał jest duży, bo głównym bohaterem jest w końcu "OBCY" i nawet jak Togrutanka będzie rozmawiać z Twi'lekanką o lepieniu gungańskich pierogów, to klimat SW będzie się wylewał z ekranu ![]() RE: Star Wars: Ahsoka - HAL 9000 - 18-08-2023 Na stronie głównej są pierwsze opinie po dwóch odcinkach: https://filmozercy.com/wpis/ahsoka-zbiera-mieszane-opinie-dla-fanow-wojen-klonow-i-rebeliantow-star-wars-disney-plus Pojawił się też CLIP i zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie ![]() RE: Star Wars: Ahsoka - HAL 9000 - 24-08-2023 No dobra, pierwsze dwa odcinki za nami ![]() Pompowałem balonik i przyznaję że miałem pewne obawy, iż w końcu pęknie ![]() Nic takiego się na szczęście nie stało, serial jest lepszy niż przypuszczałem - a przynajmniej te dwa pierwsze odcinki - moja ocena to 10/10 ![]() 100% STAR WARS w STAR WARS, to najlepsza rzecz jaką Filoni do tej pory zrobił i myślę że Lucas mógłby się pod tym serialem śmiało podpisać, nie mam się do czego przyczepić a znany jestem mocno krytycznego stosunku do seriali SW - jak do tej pory najlepszy był "ANDOR", ale te dwa odcinki dały mi więcej radości niż wszystkie poprzednie seriale razem wzięte. Mam nadzieję że tego nie schrzanią w kolejnych odcinkach, zdarzało się już tak że dawałem 9/10 za odcinek, a finalnie kończyło się 4/10, oby nie tym razem. Niech Moc będzie z tym serialem ![]() RE: Star Wars: Ahsoka - pearlzfan - 24-08-2023 Jesyem po pierwszym. Nie jest źle, ale zachwytów też nie mam. Plusy: świetnie dorbani aktorzy. Rosario klasa, ale Wren, Bolyan i jego padawanka również swietnie wyglądają i podoba mi się ich vibe. Muzyka z orientalnymi nutami. Kostiumy głównych bohaterów. Bardzo dopracowane Choreografia walk na miecze - choc mogło być nieco dynamicznej. Scenografia wnętrz - widać, że się przyłożyli i nie wyglsda to jak pomalowane kartony. CGI w kosmosie - statki bardzo fajnie się prezentują Minusy: Odtwórczość - otwarcie to wariacja scen z IV i V (wejście Vadera na pokład statku Lei; ładowanie Ashoki - podobne wyjście Vadera w V). Kostiumy postaci drugoplanowych - parsknąłem śmiechem jak zobaczyłem kostiumy załogi i kapitana statku więziennego - wyglądały jak cosplay za 5 zł ![]() Oznaczenia militarne rang też zabawne - te u postaci granej przez Mary E-W wyglądały jak blister ze strepsilsami ![]() Design "kota" Wren - paskudny ryj ![]() ![]() Za dużo CGI w scenach widoków planet. Wincyj makiet i krecenia w plenerach z dodatkiem CGI lepiej się sprawdza niż green screeny stanowiące 90% drugiego planu. Walki wręcz - była jedna i była totalnym niewypałem. Laska napierdziela golymi pięściami w droidy. Metalowe. Które reagują na te ciosy jak ludzie. Czasowym ogłuszeniem. Parodia ![]() All in all, będę oglądał dalej, choć mam obawy czy nie bedzie spadku. Acha, nie oglądałem animacji z Ashoką, ale kompletnie mi to nie przeszkadza w odbiorze. Mocne 7... no, lekko naciągane 7,5/10 na początek ![]() |