Filmozercy.com | Forum
Umbrella Entertainment - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Dystrybutorzy (https://forum.filmozercy.com/dzial-dystrybutorzy)
+--- Wątek: Umbrella Entertainment (/watek-umbrella-entertainment)

Umbrella Entertainment - Kirek - 24-09-2026

[Obrazek: images?q=tbn:ANd9GcTAre5NJrC1qWoXz7sQHKd...p;amp;s=10]

Facebook | YouTube | Instagram

Australijski dystrybutor oferujący coraz więcej filmów w formacie Ultra HD, często są to premiery danego tytułu w tej jakości na świecie.
Przygotowują spory wybór wydań dla danego tytułu. Od wypasionych z koszulkami, plakatami, książkami, przez skromniejsze tylko w slipcover aż po golasy w samym pudełku.
Pierwsze wydania nie zbierały najlepszych opinii jeżeli chodzi o obraz, później rozpoczęli współpracę z Fidelity in Motion (choć nie wiem czy przy wszystkich tytułach).
Sam posiadam od nich dwa poniższe wydania i jestem z nich zadowolony.

[Obrazek: thumb-lg-36769784-hardware.jpg] [Obrazek: thumb-lg-36769803-krew-bohaterow.jpg]

ale ponarzekać mogę na posiadane wydanie BD

[Obrazek: thumb-lg-36767392-w-pogoni.jpg]

gdzie nie dołączyli napisów do ścieżek z komentarzami, które są w języku koreańskim Smile. Same napisy do filmu też jakoś specjalnie nie wyglądają ale tutaj mam na myśli bardziej ich formatowanie, odnośnie tłumaczenia to się nie wypowiem. Z tego co pamiętam to na forum blu-ray.com też ktoś narzekał na przygotowywane przez nich napisy.

LISTA WYDAŃ OD UMBRELLA DODANYCH DO FILMOSKOPU

ZAKUPY
Oferują darmową wysyłkę do PL przy zamówieniach powyżej 275 AUD, często też są promocje -15%.
Nie wiem jak to wygląda obecnie gdy zostały wprowadzone nowe opłaty dla przesyłek spoza UE ale wcześniej z tego co pamiętam nie miałem, żadnych dodatkowych opłat. Niestety nie pamiętam kto dostarczał na terenie Polski.

PREMIERY - STYCZEŃ 2027
Dzisiaj w nocy ogłosili też premiery na styczeń i mamy kolejne ciekawe tytuły:
1. "Memento" UHD
2. "I Saw The Devil" UHD
3. "Cube" UHD
4. "Following" BD

[Obrazek: Packshot_FULL_ExplodedPS1_AllMerch_62947...;width=500] [Obrazek: ISTD_Packshot_FULL_Exploded.png?v=179015...;width=500] [Obrazek: CUBE_CypherBIG_Packshot_FULL_Exploded.pn...;width=500][Obrazek: FOLLOWINGPackshot_FULL_Exploded.png?v=17...;width=500]
[klik w grafikę = przejście do oferty w sklepie]

RE: Umbrella Entertainment - kłapouchy - 24-09-2026

Zarówno Memento i Saw the Devil (miła niespodzianka swoją drogą) mają w specyfikacji wydań uwzględnione Fidelity in Motion.

RE: Umbrella Entertainment - Mierzwiak - 24-09-2026

Cube! Od lat liczę, że w końcu wyda go Arrow.

RE: Umbrella Entertainment - Piotrek P - 24-09-2026

(24-09-2026, 08:38)Kirek napisał(a):  Nie wiem jak to wygląda obecnie gdy zostały wprowadzone nowe opłaty dla przesyłek z poza UE ale wcześniej z tego co pamiętam nie miałem, żadnych dodatkowych opłat. Niestety nie pamiętam kto dostarczał na terenie Polski.
spoza Tongue
Moją ostatnią przesyłkę z Umbrelli (sierpień 2025) dostarczała Poczta Polska, więc w moim przypadku opłaty oczywiście były i to wcale nie najmniejsze (42,50 przy zaledwie dwóch zwykłych wydaniach).

RE: Umbrella Entertainment - Kirek - 24-09-2026

Ortograf poprawiony  Blush
A co do przesyłki to gdzieś mi świta, że ja też to odbierałem z PP i chyba jednak coś płaciłem, ale nie odnotowałem tego w swoim wykazie Sad
W każdym razie u mnie to było 5 wydań i kwota raczej niższa niż u Ciebie (możliwe, że tylko haracz od przesyłek spoza UE) bo inaczej by mnie to zabolało i pewnie wtedy bym pamiętał. Może to miało jakiś związek z tym, że moje zamówienie łapało się już na darmową wysyłkę.