![]() |
|
Umbrella Entertainment - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Dystrybutorzy (https://forum.filmozercy.com/dzial-dystrybutorzy) +--- Wątek: Umbrella Entertainment (/watek-umbrella-entertainment) |
Umbrella Entertainment - Kirek - 24-09-2026 Facebook | YouTube | Instagram Australijski dystrybutor oferujący coraz więcej filmów w formacie Ultra HD, często są to premiery danego tytułu w tej jakości na świecie. Przygotowują spory wybór wydań dla danego tytułu. Od wypasionych z koszulkami, plakatami, książkami, przez skromniejsze tylko w slipcover aż po golasy w samym pudełku. Pierwsze wydania nie zbierały najlepszych opinii jeżeli chodzi o obraz, później rozpoczęli współpracę z Fidelity in Motion (choć nie wiem czy przy wszystkich tytułach). Sam posiadam od nich dwa poniższe wydania i jestem z nich zadowolony. ale ponarzekać mogę na posiadane wydanie BD gdzie nie dołączyli napisów do ścieżek z komentarzami, które są w języku koreańskim . Same napisy do filmu też jakoś specjalnie nie wyglądają ale tutaj mam na myśli bardziej ich formatowanie, odnośnie tłumaczenia to się nie wypowiem. Z tego co pamiętam to na forum blu-ray.com też ktoś narzekał na przygotowywane przez nich napisy.LISTA WYDAŃ OD UMBRELLA DODANYCH DO FILMOSKOPU ZAKUPY Oferują darmową wysyłkę do PL przy zamówieniach powyżej 275 AUD, często też są promocje -15%. Nie wiem jak to wygląda obecnie gdy zostały wprowadzone nowe opłaty dla przesyłek spoza UE ale wcześniej z tego co pamiętam nie miałem, żadnych dodatkowych opłat. Niestety nie pamiętam kto dostarczał na terenie Polski. PREMIERY - STYCZEŃ 2027 Dzisiaj w nocy ogłosili też premiery na styczeń i mamy kolejne ciekawe tytuły: 1. "Memento" UHD 2. "I Saw The Devil" UHD 3. "Cube" UHD 4. "Following" BD ![]() ![]() [klik w grafikę = przejście do oferty w sklepie] RE: Umbrella Entertainment - kłapouchy - 24-09-2026 Zarówno Memento i Saw the Devil (miła niespodzianka swoją drogą) mają w specyfikacji wydań uwzględnione Fidelity in Motion. RE: Umbrella Entertainment - Mierzwiak - 24-09-2026 Cube! Od lat liczę, że w końcu wyda go Arrow. RE: Umbrella Entertainment - Piotrek P - 24-09-2026 (24-09-2026, 08:38)Kirek napisał(a): Nie wiem jak to wygląda obecnie gdy zostały wprowadzone nowe opłaty dla przesyłek z poza UE ale wcześniej z tego co pamiętam nie miałem, żadnych dodatkowych opłat. Niestety nie pamiętam kto dostarczał na terenie Polski.spoza Moją ostatnią przesyłkę z Umbrelli (sierpień 2025) dostarczała Poczta Polska, więc w moim przypadku opłaty oczywiście były i to wcale nie najmniejsze (42,50 przy zaledwie dwóch zwykłych wydaniach). RE: Umbrella Entertainment - Kirek - 24-09-2026 Ortograf poprawiony A co do przesyłki to gdzieś mi świta, że ja też to odbierałem z PP i chyba jednak coś płaciłem, ale nie odnotowałem tego w swoim wykazie ![]() W każdym razie u mnie to było 5 wydań i kwota raczej niższa niż u Ciebie (możliwe, że tylko haracz od przesyłek spoza UE) bo inaczej by mnie to zabolało i pewnie wtedy bym pamiętał. Może to miało jakiś związek z tym, że moje zamówienie łapało się już na darmową wysyłkę. |