Filmozercy.com | Forum
Niewydane filmy na DVD w Polsce - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Dział ogólny (https://forum.filmozercy.com/dzial-dzial-ogolny)
+--- Wątek: Niewydane filmy na DVD w Polsce (/watek-niewydane-filmy-na-dvd-w-polsce)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Niewydane filmy na DVD w Polsce - kryst007 - 10-02-2015

Skoro powstał już wątek dla ludzi kupujących Blu-ray'e, to ja w takim razie pozwoliłem sobie założyć temat dla tych drugich  Wink . A więc jak napisałem w tytule jakie filmy chcielibyście najbardziej zobaczyć na półkach działu DVD?

Jeśli o mnie chodzi to lista przedstawia się następująco:
- "Pan Hulot - seria" (m.in "Playtime" czy "Trafic")
- "Wielki wyścig" (1966)
- "Amarcord"
- "Krwiorzecza roślina" (1986)
- Kilka pierwszych filmów Amerykańskich Hitchcocka (m.in "Rebecca" czy "Urzeczona")
- "Eraserhead"
- "400 batów"
- "Nashvile"
- "Dotyk zła"
- "Szczęśliwy człowiek"
- "Jeżeli..."
- "Gracz"
- "Na skróty"

RE: Niewydane filmy na DVD - meaner - 10-02-2015

Sok z Żuka był dostępny na DVD. Można go kupić na allegro.
Tak samo jest z filmem "Śmierć w Wenecji" był dostępny nawet w kolekcji Gazety Wyborczej. Obecnie można go dostać na allegro za 25zł.

RE: Niewydane filmy na DVD - kryst007 - 10-02-2015

(10-02-2015, 18:57)meaner napisał(a):  Sok z Żuka był dostępny na DVD. Jeszcze można go dostać na allegro.

No cóż. Racji to ci niemożna nie przyznać, lecz zauważ, że jest to trudno dostępne wydanie wydane z 10 lat temu, a takie płyty DVD są oczywiście sprzedawane za wyjątkowo wysokie ceny, więc dla mnie trochę lepiej za 90 zł kupić 3 lub 4 filmy na DVD, jak jeden  Sad

RE: Niewydane filmy na DVD - matwiko - 10-02-2015

O o o, właśnie zbierałem materiały do takiego tematu. Przygotuje wkrótce dłuższa listę Wink Min. w tym celu przygotowuje tematy "dzieła wszystkie" reżyserów aby wykazać czego najbardziej brakuje z klasyki w polskim tłumaczeniu

Ale tak na pierwszy rzut.
Sok z żuka oczywiście jest, nie tylko w snapperze ale i w zbiorczym pakiecie filmów Burtona
Dekalog tak samo i to w kilku wydaniach
[Obrazek: b210787089a212bcmed.jpg]

Śmierć w Wenecji jest spokojnie dostępna nawet w serii gazety wyborczej
Krwiorzecza roślina również jako Sklepik z horrorami
Dotyk zła jest w czeskim BD wiec jest dostępny z tłumaczeniem

Z filmów z Panem Hulotem jest u nas Traffic wydany przez vision jako Pan Hulot wśród samochodów
[Obrazek: Pan-Hulot-wsrod-samochodow_Jacques-Tati,...D079BL.jpg]

Pozostałe filmy tak naprawdę maja bardzo mało dialogów wiec mozna spokojnie kupowac wersje zagraniczne. Podobnie Głowa do wycierania. Mam jakąś wschodnią wersje i mnie zadowala, jest tam niewiele dialogów wiec nie widzę potrzeby wydawania tego u nas.

RE: Niewydane filmy na DVD - Pieter - 10-02-2015

Nie wiem, może się mylę ale chyba "Tucker - konstruktor marzeń" F.F. Coppoli nie wyszedł na DVD...a przydałby się u mnie Big Grin

RE: Niewydane filmy na DVD - kryst007 - 10-02-2015

(10-02-2015, 19:15)matwiko napisał(a):  O o o, właśnie zbierałem materiały do takiego tematu. Przygotuje wkrótce dłuższa listę Wink Min. w tym celu przygotowuje tematy "dzieła wszystkie" reżyserów aby wykazać czego najbardziej brakuje z klasyki w polskim tłumaczeniu

Ale tak na pierwszy rzut.
Sok z żuka oczywiście jest, nie tylko w snapperze ale i w zbiorczym pakiecie filmów Burtona
Dekalog tak samo i to w kilku wydaniach
[Obrazek: b210787089a212bcmed.jpg]

Śmierć w Wenecji jest spokojnie dostępna nawet w serii gazety wyborczej
Krwiorzecza roślina również jako Sklepik z horrorami
Dotyk zła jest w czeskim BD wiec jest dostępny z tłumaczeniem

Z filmów z Panem Hulotem jest u nas Traffic wydany przez vision jako Pan Hulot wśród samochodów
[Obrazek: Pan-Hulot-wsrod-samochodow_Jacques-Tati,...D079BL.jpg]

Pozostałe filmy tak naprawdę maja bardzo mało dialogów wiec mozna spokojnie kupowac wersje zagraniczne. Podobnie Głowa do wycierania. Mam jakąś wschodnią wersje i mnie zadowala, jest tam niewiele dialogów wiec nie widzę potrzeby wydawania tego u nas.

Co do "Dekalogu" to akurat wiem, że został wydany taki BOX, ale bardzo dawno temu i praktycznie jest już nie do kupienia  Sad
Co do "Trafica" (czy też jak ktoś woli "Pana Hulota wśród samochodów") to nawet nie wiedziałem o polskim DVD chociaż widzę że obecnie też trudny z dostępnością.
"Sok z żuka" też jest obecnie dostępny, ale tylko i wyłącznie w pakiecie Burtona, z którego mam już prawie wszystkie filmy w oddzielnych wydaniach, więc dla jednego filmu nie byłoby wg mnie zbyt wiele sensu na taką zmianę.
A jeśli chodzi o "Głowę do wycierania" to nawet zapomniałem o tym jak bardzo mało dialogów jest w tym filmie, więc chyba nie byłoby wielkiego problemu gdybym się musiał zadowolić DVD bez napisów. Dzięki za upomnienie mnie Wink

RE: Niewydane filmy na DVD - mk1976 - 10-02-2015

(10-02-2015, 19:36)kryst007 napisał(a):  Co do "Dekalogu" to akurat wiem, że został wydany taki BOX, ale bardzo dawno temu i praktycznie jest już nie do kupienia  Sad
W uk zalega po sklepach takie wydanie
[Obrazek: 41X7901VB5L.jpg]
[Obrazek: 41HWCSMF44L.jpg]

RE: Niewydane filmy na DVD - Ula87 - 11-02-2015

Osobiscie czekam na jakiekolwiek wydanie "Kabaretu" z Liza Minnelli, czy to na dvd czy bluray, z napisami lub z lektorem. Po prostu jakiekolwiek!!!

RE: Niewydane filmy na DVD - czarodziejmarx - 11-02-2015

(11-02-2015, 20:24)Ula87 napisał(a):  Osobiscie czekam na jakiekolwiek wydanie "Kabaretu" z Liza Minnelli, czy to na dvd czy bluray, z napisami lub z lektorem. Po prostu jakiekolwiek!!!

Było wydane, nawet w seriach, więc co najmniej dwa razy. Jakieśtam n-te wznowienie od marca w merlinie.
http://merlin.pl/Cabaret_Bob-Fosse/browse/product/2,776857.html

RE: Niewydane filmy na DVD - meaner - 11-02-2015

@up,
Sądząc po okładce i opisie jest to import z UK.