![]() |
|
Niewydane filmy na DVD w Polsce - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Dział ogólny (https://forum.filmozercy.com/dzial-dzial-ogolny) +--- Wątek: Niewydane filmy na DVD w Polsce (/watek-niewydane-filmy-na-dvd-w-polsce) |
Niewydane filmy na DVD w Polsce - kryst007 - 10-02-2015 Skoro powstał już wątek dla ludzi kupujących Blu-ray'e, to ja w takim razie pozwoliłem sobie założyć temat dla tych drugich . A więc jak napisałem w tytule jakie filmy chcielibyście najbardziej zobaczyć na półkach działu DVD? Jeśli o mnie chodzi to lista przedstawia się następująco: - "Pan Hulot - seria" (m.in "Playtime" czy "Trafic") - "Wielki wyścig" (1966) - "Amarcord" - "Krwiorzecza roślina" (1986) - Kilka pierwszych filmów Amerykańskich Hitchcocka (m.in "Rebecca" czy "Urzeczona") - "Eraserhead" - "400 batów" - "Nashvile" - "Dotyk zła" - "Szczęśliwy człowiek" - "Jeżeli..." - "Gracz" - "Na skróty" RE: Niewydane filmy na DVD - meaner - 10-02-2015 Sok z Żuka był dostępny na DVD. Można go kupić na allegro. Tak samo jest z filmem "Śmierć w Wenecji" był dostępny nawet w kolekcji Gazety Wyborczej. Obecnie można go dostać na allegro za 25zł. RE: Niewydane filmy na DVD - kryst007 - 10-02-2015 (10-02-2015, 18:57)meaner napisał(a): Sok z Żuka był dostępny na DVD. Jeszcze można go dostać na allegro. No cóż. Racji to ci niemożna nie przyznać, lecz zauważ, że jest to trudno dostępne wydanie wydane z 10 lat temu, a takie płyty DVD są oczywiście sprzedawane za wyjątkowo wysokie ceny, więc dla mnie trochę lepiej za 90 zł kupić 3 lub 4 filmy na DVD, jak jeden
RE: Niewydane filmy na DVD - matwiko - 10-02-2015 O o o, właśnie zbierałem materiały do takiego tematu. Przygotuje wkrótce dłuższa listę Min. w tym celu przygotowuje tematy "dzieła wszystkie" reżyserów aby wykazać czego najbardziej brakuje z klasyki w polskim tłumaczeniuAle tak na pierwszy rzut. Sok z żuka oczywiście jest, nie tylko w snapperze ale i w zbiorczym pakiecie filmów Burtona Dekalog tak samo i to w kilku wydaniach Śmierć w Wenecji jest spokojnie dostępna nawet w serii gazety wyborczej Krwiorzecza roślina również jako Sklepik z horrorami Dotyk zła jest w czeskim BD wiec jest dostępny z tłumaczeniem Z filmów z Panem Hulotem jest u nas Traffic wydany przez vision jako Pan Hulot wśród samochodów Pozostałe filmy tak naprawdę maja bardzo mało dialogów wiec mozna spokojnie kupowac wersje zagraniczne. Podobnie Głowa do wycierania. Mam jakąś wschodnią wersje i mnie zadowala, jest tam niewiele dialogów wiec nie widzę potrzeby wydawania tego u nas. RE: Niewydane filmy na DVD - Pieter - 10-02-2015 Nie wiem, może się mylę ale chyba "Tucker - konstruktor marzeń" F.F. Coppoli nie wyszedł na DVD...a przydałby się u mnie
RE: Niewydane filmy na DVD - kryst007 - 10-02-2015 (10-02-2015, 19:15)matwiko napisał(a): O o o, właśnie zbierałem materiały do takiego tematu. Przygotuje wkrótce dłuższa listę Co do "Dekalogu" to akurat wiem, że został wydany taki BOX, ale bardzo dawno temu i praktycznie jest już nie do kupienia Co do "Trafica" (czy też jak ktoś woli "Pana Hulota wśród samochodów") to nawet nie wiedziałem o polskim DVD chociaż widzę że obecnie też trudny z dostępnością. "Sok z żuka" też jest obecnie dostępny, ale tylko i wyłącznie w pakiecie Burtona, z którego mam już prawie wszystkie filmy w oddzielnych wydaniach, więc dla jednego filmu nie byłoby wg mnie zbyt wiele sensu na taką zmianę. A jeśli chodzi o "Głowę do wycierania" to nawet zapomniałem o tym jak bardzo mało dialogów jest w tym filmie, więc chyba nie byłoby wielkiego problemu gdybym się musiał zadowolić DVD bez napisów. Dzięki za upomnienie mnie
RE: Niewydane filmy na DVD - mk1976 - 10-02-2015 (10-02-2015, 19:36)kryst007 napisał(a): Co do "Dekalogu" to akurat wiem, że został wydany taki BOX, ale bardzo dawno temu i praktycznie jest już nie do kupieniaW uk zalega po sklepach takie wydanie
RE: Niewydane filmy na DVD - Ula87 - 11-02-2015 Osobiscie czekam na jakiekolwiek wydanie "Kabaretu" z Liza Minnelli, czy to na dvd czy bluray, z napisami lub z lektorem. Po prostu jakiekolwiek!!! RE: Niewydane filmy na DVD - czarodziejmarx - 11-02-2015 (11-02-2015, 20:24)Ula87 napisał(a): Osobiscie czekam na jakiekolwiek wydanie "Kabaretu" z Liza Minnelli, czy to na dvd czy bluray, z napisami lub z lektorem. Po prostu jakiekolwiek!!! Było wydane, nawet w seriach, więc co najmniej dwa razy. Jakieśtam n-te wznowienie od marca w merlinie. http://merlin.pl/Cabaret_Bob-Fosse/browse/product/2,776857.html RE: Niewydane filmy na DVD - meaner - 11-02-2015 @up, Sądząc po okładce i opisie jest to import z UK. |