![]() |
|
Z Archiwum X (X-Files) - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: O filmach i serialach (https://forum.filmozercy.com/dzial-o-filmach-i-serialach) +--- Dział: Seriale (https://forum.filmozercy.com/dzial-seriale--14) +--- Wątek: Z Archiwum X (X-Files) (/watek-z-archiwum-x-x-files) |
Z Archiwum X (X-Files) - Verrax - 24-03-2015 No i stało się! Fox oficjalnie zapowiedział powrót X-Files na antenę. Forma w jakiej powraca to sześcio-odcinkowy sezon (czyli coś podobnego jak nadchodzący 3 sezon Twin Peaks). Produkcja zaczyna się w wakacje 2015, powraca Chris Carter jako producent i duo David Duchowny & Gillian Anderson. Ja się niezwykle cieszę - bo mimo że w pewnym momencie "Z Archiwum X" zaczęło zaliczać tendencję spadkową jeśli chodzi o poziom, to wciąż mam naprawdę duży sentyment do tego serialu. Znając życie, wraz z zapowiedzią nowego sezonu Fox wypuści na Blu, skrywane od pewnego czasu w zakamarkach niemieckiej telewizji, nowe remastery sezonów 1-9. Jak ktoś chce sam poczytać: klik i klik. RE: Z Archiwum X (X-Files) - Mateusz - 24-03-2015 Wiadomo może być różnie, ale i tak się ciesze, bo mam duży sentyment do serialu. Fox rzeczywiście może rzucić teraz wydanie blu albo poczekać i wydać coś ekstra po emisji nowych sezonów. RE: Z Archiwum X (X-Files) - meaner - 24-03-2015 Ciekawe czy uwzględnią w serialu wydarzenia z komiksu który jest oznakowany jako 10 sezon. RE: Z Archiwum X (X-Files) - Inuki - 24-03-2015 (24-03-2015, 18:34)meaner napisał(a): Ciekawe czy uwzględnią w serialu wydarzenia z komiksu który jest oznakowany jako 10 sezon. Oby nie; z tego co czytałem to komiks mocno odbiega od wydarzeń serialowych. Powracają postaci, które w serialu zginęły, ciągnięte są jakieś wątki, które nigdy nie miały miejsca a te, które w serialu się wydarzyły w komiksie są pomijane. Nie wiem ile w tym prawdy, bo nie czytałem ale za dobrych opinii ten "sezon 10" jakoś nie ma. W dodatku kreska jest mocno "be"
RE: Z Archiwum X (X-Files) - Mateusz - 24-03-2015 Dodatkowo zasięg takiego komiksu jest raczej zbyt mały żeby wiązać go jakoś znacząco z nowymi sezonami. Mogą się pojawić jakieś mrugnięcia do fanów komiksu. RE: Z Archiwum X (X-Files) - Marioo - 24-03-2015 Carter, który jest producentem, trzymał też pieczę nad komiksem, będącym oficjalną kontynuacją, więc według mnie powinni jakoś to uwzględnić. RE: Z Archiwum X (X-Files) - meaner - 29-03-2015 Carter już potwierdził, że w serialu nie będzie wydarzeń z komiksu. Ale cały czas jestem zawiedziony, że to będzie TYLKO 6 odcinków. :/ RE: Z Archiwum X (X-Files) - Mateusz - 29-03-2015 Faktycznie trochę mało te sześć odcinków, ale widać obawiają się, że serial może się nie przyjąć. Jak nowe archiwum X zyska popularność jakiej oczekują na pewno na tym się nie skończy. RE: Z Archiwum X (X-Files) - Verrax - 29-03-2015 Mnie bardzo ciekawi w jakiej formie dostaniemy te 6 odcinków. Mogą pójść dwiema ścieżkami - prowadzić 6 odrębnych historii, albo dać nam jedną, dużą sprawę ciągnącą się przez 6 odcinków (coś na wzór True Detective). Większość fanów skłania się ku drugiej opcji, cała idea "sześcioodcinkowego TV eventu" również naprowadza nas w tym kierunku... Cóż, zostaje czekać na oficjalne szczegóły.
RE: Z Archiwum X (X-Files) - meaner - 02-04-2015 (24-03-2015, 18:39)Inuki napisał(a): Oby nie; z tego co czytałem to komiks mocno odbiega od wydarzeń serialowych. Powracają postaci, które w serialu zginęły, David Duchovny potwierdził w programie „Late Show with David Letterman”, że do serialu powróci William B. Davis aka Palacz.
|