![]() |
|
Vision - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Dystrybutorzy (https://forum.filmozercy.com/dzial-dystrybutorzy) +--- Wątek: Vision (/watek-vision) |
Vision - matwiko - 26-03-2015 "VISION FILM spółka z ograniczoną odpowiedzialnością S.K.A. (dawniej: VISION FILM DISTRIBUTION Sp. z o. o.) istnieje od 1991 roku i prowadzi działalność w dziedzinie dystrybucji kinowej, DVD i licencji telewizyjnych oraz produkcji filmowej, jak również w zakresie budowy obiektów o funkcji kultury (multipleksy, wielofunkcyjny budynek w Warszawie przy ulicy Zajączkowskiej). Działając jedynie w oparciu o polski kapitał firma systematycznie wzmacniała swoją pozycję stając się w rezultacie najlepszym dystrybutorem niezależnym na polskim rynku. Swe sukcesy firma zawdzięcza konsekwentnie realizowanej strategii zakupów, aktywnej promocji oraz dynamicznej i elastycznej strukturze organizacyjnej. 28 września 2007 firma została przekształcona w spółkę komandytowo-akcyjną . W związku ze zmianą formy prawnej, uległa zmianie nazwa firmy na Vision Film Spółkę z ograniczoną odpowiedzialnością S.K.A. " Swego czasu jeden z największych polskich dystrybutorów. Od paru lat upadły bo i strona nie aktualizowana i nowych wydań żadnych. http://www.vision.pl/ Zasłynęła świetnymi seriami filmów w złotych latach dvd. Mowa oczywiście o Qdvd i Legendy kina. Na tych seriach warto się skupić bo są to ślicznie wydane filmy zawsze z polskimi napisami lub lektorem opatrzone często dodatkami. Do dziś część z tych wydań to cenne unikaty. Na wiele lat firma ta ustawiła standard porządnie wydanego kina. Spis filmów seri Qdvd w dwupłytowych kartonowych wydaniach digipack 001 (152) Terminator 2 002 Autostopowicz 003 The Doors 012 Ali 016 Pamięć Absolutna 034 Nagi instynkt 044 Gwiezdne Wrota Spis filmów serii Qdvd w kartonowych wydaniach digipack 018 24 Godziny 013 3 Dni Kondora 005 Absolwent 017 Air America 022 Cebulowe pole 030 Chaplin 053 Cotton club 042 Czerwona Gorączka 015 Czerwona Sonja 029 Czerwony Smok 027 Drabina Jakubowa 020 Duch i Mrok 041 Egzorcysta 2 i 1/2 014 Harry Angel 056 Historia z Los Angeles 052 Jak To Się Robi w Chicago 055 Maksymalne Przyspieszenie 061 Margines Życia 008 Martwe zło 2 040 Na Krawędzi 047 Nienawiść 011 Nieśmiertelny 049 Niewygodny Świadek 059 Obcy z głębin 006 Obfitość 069 Ochotnicy 026 Oko kota 024 Oni żyją 031 Orka - Wieloryb Zabójca 045 Osadzony 057 Piękność dnia 019 Porozmawiajmy o kobietach 054 Pozytywka 043 Producenci 009 Przystojniak 010 Rambo 025 Rambo 2 038 Rambo 3 007 Serpico 046 Shocker 037 Sycylijczyk 032 Ucieczka z Nowego Jorku 048 Uniwersalny żołnierz 028 Wyspa piratów 023 Zbrodnie serca 033 Zemsta po latach 004 Życzenie śmierci Większość tych filmów została wznowiona w amarayach ale często już bez dodatków na płytach jednowarstwowych Istnieje także seria filmów qdvd bez digipackuw, które pojawiły się jedynie w amarayach (przynajmniej nigdy nie spotkałem ich wersji digi) 075 Bezbronna 089 Bogaci i Dziwni 076 Centrala 050 Fantastyczne przygody Billa i Teda 065 Grzeszni chłopcy 081 Jazzman 063 Konie Valdeza 070 Koszmary 071 Ktoś tu kręci 068 Kult 082 Morderstwo na zlecenie 074 Mroczny wicher 067 Obserwatorzy 051 Oko za oko 064 Oto Spnal Tap 079 Pan Hulot wśród samochodów 072 Pod czułą kontrolą 058 Sid i Nancy 080 Szantaż 077 Ściema 078 Trzeci człowiek 073 Twarzą w twarz 066 Zabójca Rosemary 060 Żelazny Orzeł Seria Legendy kina 23 sztuki: Buffalo Bill i Indianie Camille Claudel Carmen Champions Chorus Line Człowiek słoń Diva Do utraty tchu Dzieci niebios Frances Góry księżycowe Historia Rose King Kong Koncert na 50 serc Lew w zimie Mgła Mr. & Mrs. Bridge Niebieski żołnierz Okup Pęknięte lustro Pogarda W pełnym słońcu Zło czai się wszędzie O tyle ta seria Legendy kina jest ciekawa że dobór filmów jest ambitniejszy a same wydania rzadziej spotykane. Sam wygląd digi jest podobny. Zapraszam jakby ktoś chciał coś uzupełnić RE: Vision - Szczepan600 - 26-03-2015 Mgła Carpentera jest też z serii QDVD w Amarayu. Wiem bo właśnie kupiłem. RE: Vision - matwiko - 26-03-2015 Tak. Większość legend kina została wznowiona w amarayach. Sam mam człowieka słonia. A mgła jak widać pojawia sie w obu seriach RE: Vision - Szczepan600 - 27-03-2015 Dobrze wiedzieć. Tak czy inaczej... chyba zbiorę całą serię :-). Ostatnio jakoś brakowało mi wyraźnego celu :-D. Do tego bym dorzucił serię SPInka w digi. RE: Vision - kryst007 - 27-03-2015 Vison to wg mnie w porządku dystrybutor, tylko mnie czasem irytują te reklamy przed senasem jeśli w ogóle są (np. reklama Cisowianki ;-) ). A takie jedno pytanie co do tej serii "Legendy kina": Jakie tam jest miejsce na płytę? To jest jakaś typowa dla digipack'ów i digibook'ów plastikowa tacka czy może tak jakby koperta w którą się wsuwa płytę? RE: Vision - Marioo - 27-03-2015 (27-03-2015, 07:51)kryst007 napisał(a): Jakie tam jest miejsce na płytę? To jest jakaś typowa dla digibook'ów i digibook'ów plastikowa tacka A czym się różni jedno od drugiego? RE: Vision - Mefisto - 27-03-2015 (27-03-2015, 07:51)kryst007 napisał(a): Vison to wg mnie w porządku dystrybutor, tylko mnie czasem irytują te reklamy przed senasem jeśli w ogóle są Mnie zawsze wkurza ich logo - mega głośne, irytujące. Ale to i tak jeden z lepszych dystrybutorów na rynku - jakkolwiek QDVD miało wiele problemów i wpadek, to i tak szacun, bo to po dziś dzień jedyna taka seria na rynku. W ogóle jak tak patrzę na półki to sporo mam od nich filmów na dvd. Szkoda jedynie, że poza ww serią, większość dodatków na ich płytach to biedne odrzuty z zachodnich wydań, w postaci pociętych fragmentów wywiadów i nic nie wnoszących, randomowych ujęć z planu. Cytat:digibook'ów ała
RE: Vision - pik - 27-03-2015 No i wprowadzili na rynek sporo rodzimej produkcji także bluray RE: Vision - matwiko - 27-03-2015 Faktycznie pare tytułów na blu mają, myślałem że wogóle nie weszli w ten rynek Ostatnim Blu jest film Naznaczony z 2010 z numerkiem na grzbiecie 0030. Wniosek: wydali 30 filmów na Blu ![]() Oczywiście z pomoca przychodzi niezastąpiony Poral.eu ![]() http://poral.eu/dystrybucja_vision.php Z ciekawostek o których wspominałem dodam że pierwszym filmem jaki wydali były Demony Wojny Pasikowskiego Ostatni film na ich stronie jaki wydali jest z 2012. Chyba ma nr coś koło 6247. Prawdopodobnie tyle w sumie wydali. Ale dochodzi jeszcze spory dział Anime z osobną numeracją Co do Cisowianki to akurat jest Kazimierska niestety jest wszędzie obecna, nawet we wewnętrznych wkładkach, ale tylko w wydaniach które są sponsorowane- na okładce jest wtedy logo. Część wydań jest bez reklam i logo Kazimierskiej.Wkurzają tez oznaczenia wiekowe na grzbietach, jako nieliczni w polsce zdecydowali sie je umieszczeć i byli do końca konsekwentni Szczepan: spinka w digi? jakie tytuły? Wygląd digipacków jest standardowy. Plastikowa tacka, okładka lakierowana.
RE: Vision - Użytkownik usunięty64562 - 27-03-2015 Post usunięty |