![]() |
|
Seksmisja - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy) +--- Wątek: Seksmisja (/watek-seksmisja) |
Seksmisja - Gieferg - 05-12-2015 Jeden z nielicznych polskich filmów, które musiały się znaleźć na mojej półce. Na chwilę obecną dysponuję wydaniem w białym digipacku, obraz 4:3, jest parę dodatków: Myślałem swego czasu o zaopatrzenie się w wersję zrekonstruowaną, ale obcięcie do 16x9 mnie skutecznie odstrasza i wygląda na to, że upgrade sobie daruję. Pewnie gdyby się pojawiło na blu, byłaby ta sama sytuacja. Inne wydania z jakimi się spotkałem: Ma ktoś? Powiecie coś o zawartości? RE: Seksmisja - kryst007 - 05-12-2015 Zrekonstruowana wersja "Seksmisji" posiada tylko krótki filmik porównawczy "Przed i po rekonstrukcji" podobnie jak pozostałe filmy wydane w serii "Mistrzowie polskiego kina". Poza tym niczego tam nie ma, a obraz faktycznie przycięty mimo świetnej jakości. Amaray'a z Bestfilmu to nie mam, ale znając tego dystrybutora to pewnie jakieś ubogie wydanie. RE: Seksmisja - Kuba - 05-12-2015 Lista dodatków ze starszego wydania Best Filmu: O filmie, obsada, reżyser, wybrane dialogi, nagrody, galeria fotografii, Seksmisja w internecie, krytyka, wycięta scena, z planu filmowego, fragmenty wywiadu z J. Stuhrem. RE: Seksmisja - meaner - 05-12-2015 Jedna z najlepszych polskich komedii jakie powstały. Biała "Edycja Kolekcjonerska" tak się prezentuje: Film pojawił się jeszcze w różnych wersjach "książkowych" np. "Kultowe Komedie PRL", "Kultowe Filmy Polskie", "Kultowe Polskie Komedie", "Kanon Filmów Polskich", RE: Seksmisja - Gieferg - 21-11-2019 Porównywałem sobie ostatnio kadrowanie na DVD 4:3 i VOD na kilku przykładach (w tym scena w windzie gdzie ewidentnie próbowali zmieścić wszystkie... istotne elementy ale jakoś tak średnio wyszło), jeśli na blu-ray dadzą to samo co na VOD (kastrat z uciętą górą i dołem) a sądzę, że jest to pewne, to dziękuję, postoję. Oglądanie przyciętych "Chłopów" było wystarczająco bolesnym doznaniem by nie mieć ochoty na powtórkę tego typu sytuacji. RE: Seksmisja - misfit - 17-12-2019 Zdaje się po rekonstrukcji nie istnieje inna wersja niż 16:9. Tak się właśnie dba o klasyki w naszym pięknym kraju. EDIT: Skoro nie ma nigdzie wersji 4:3 w HD to które wydanie DVD z takim AR prezentuje się najlepiej pod względem jakości obrazu ? Screeny mile widziane... (może być "surowizna" 720x576, najlepiej w png)
RE: Seksmisja - Gieferg - 17-12-2019 Mam tylko wersję w białym digi, paprochów wszelakich nie brakuje, ale ogólnie wygląda nieźle. RE: Seksmisja - MarianPaz - 17-12-2019 Jeśli chodzi o DVD, to pewnie nie ma lepszej wersji, jednak z dwojga złego wolę przycięte Blu-ray niż ten zabytek. RE: Seksmisja - Gieferg - 17-12-2019 A mi zdecydowanie bardziej przeszkadza przycięcie obrazu niż jakość DVD - o ile jest to przyzwoite DVD jak w tym wypadku. Gdyby był tu koszmar jak na DVD z "Cudownym Dzieckiem" wolałbym przycięty blu-ray. RE: Seksmisja - misfit - 17-12-2019 Gieferg - dzięki. Tak mniej więcej z jaką częstotliwością są widoczne te paprochy ? I czy te DVD nie jest przypadkiem mniej poprzepalane od tego obrazu po "rekonstrukcji" ?
|