![]() |
|
Filmy świąteczne w Waszych kolekcjach :) - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Dział ogólny (https://forum.filmozercy.com/dzial-dzial-ogolny) +--- Wątek: Filmy świąteczne w Waszych kolekcjach :) (/watek-filmy-swiateczne-w-waszych-kolekcjach) |
Filmy świąteczne w Waszych kolekcjach :) - kryst007 - 20-12-2015 Coraz bliżej święta i każdy kinoman znajduje sobie czas na powrót do swoich ulubionych klasyków świątecznych. Jak w temacie jakie filmy świąteczne znajdują się na Waszych półkach? U mnie znajdują się obecnie tylko 5 filmów: - Witaj Święty Mikołaju (mój klasyk świąteczny nr. 1) - Die Hard - Die Hard 2 - Gremliny (ostatnio doszły) - Żywot Briana (to też jest tak jakby film o życiu Chrystusa )W planach kilka innych klasyków takich jak Kevin sam w domu, Miasteczko Halloween, Grinch (nie ten badziew z Jimem Carrey'em, tylko film animowany) czy "To wspaniałe życie" (film w Polsce jest trudno dostępny, a liczę że za rok doczekam się wydania z okazji 70. rocznicy). RE: Filmy świąteczne w Waszych kolekcjach :) - Gieferg - 20-12-2015 Die Hard (blu-ray), Die Hard 2 (DVD) - kiedyś powtarzałem rok w rok, ostatnimi czasy oglądam na zmianę, rok temu był sequel, w tym pora na część pierwszą Kevin sam w domu (DVD) - oglądam co roku, trzeba się będzie zaopatrzyć w remaster. Za sequelem nie przepadam. Witaj święty Mikołaju (DVD) - rok w rok pozycja obowiązkowa. To właśnie miłość (DVD) - od dłuższego czasu pozycja obowiązkowa, choć raz (2 albo 3 lata temu) pominąłem. Poza tym Gremliny (DVD) i Batman Returns (Blu-ray) łapią się czasami do przedświątecznej powtórki. W zeszłym roku Lethal Weapon (blu) oglądałem jakoś w okolicach świąt. Inne filmy jakoś nie mogą wejść na stałe do świątecznego repertuaru. RE: Filmy świąteczne w Waszych kolekcjach :) - accept2 - 20-12-2015 Świąteczna gorączka i Jaś Fasola to podstawa na te dni. RE: Filmy świąteczne w Waszych kolekcjach :) - Gieferg - 20-12-2015 Świąteczna gorączka miała swoją szansę kilka lat temu. Kolejnej szybko nie dostanie. RE: Filmy świąteczne w Waszych kolekcjach :) - meaner - 20-12-2015 U mnie bez wątpienia: Kevin sam w domu - Jak co roku i nigdy się nie nudzi. ![]() Witaj święty Mikołaju - Tak samo jak poprzednik. Choć tutaj zawsze mam chęć na obejrzenie pozostałych filmów. Strażnicy marzeń - Świetna animacja. Lubię też obejrzeć: Święta Last Minute, Grinch, Miasteczko Halloween, Gremliny, Batman Returns, Śnięty Mikołaj, RE: Filmy świąteczne w Waszych kolekcjach :) - kryst007 - 21-12-2015 Trochę mnie ździwiliście tym, że "Batman Returns" jest pozycją na Święta Jednak dopiszę, bo to też mam.
RE: Filmy świąteczne w Waszych kolekcjach :) - Gieferg - 21-12-2015 Jest zima, wielka choinka na Gotham Plaza, gadanie o świętach itd. Na dobrą sprawę więcej tam klimatu świąt niż w pierwszej Szklanej pułapce. RE: Filmy świąteczne w Waszych kolekcjach :) - Ula87 - 21-12-2015 Ta Szklana pułapka to akurat mnie bardziej zaskoczyła. Czy przyjęcie w Nakatomi Plaza z okazji świąt przebija bieganie Johna McClane'a na bosaka za terrorystami? Chyba jednak nie.. Ducha świąt, wg mnie tam nie ma, ale kto co lubi. Ja osobiście uwielbiam na święta obejrzeć choć jedną wersję Opowieści wigilijnej, Rodzinny dom wariatów, Michaela z Johnem Travoltą... Pewnie jest coś jeszcze, ale przypomnę sobie o tym w święta Wesołych wszystkim życzę!!!
RE: Filmy świąteczne w Waszych kolekcjach :) - kryst007 - 21-12-2015 (21-12-2015, 17:47)Gieferg napisał(a): Jest zima, wielka choinka na Gotham Plaza, gadanie o świętach itd. Na dobrą sprawę więcej tam klimatu świąt niż w pierwszej Szklanej pułapce. Heh... co racja, to racja (21-12-2015, 19:29)Ula87 napisał(a): Wesołych wszystkim życzę!!! Życzę wzajemnie!
RE: Filmy świąteczne w Waszych kolekcjach :) - Filmożerca Alan - 20-03-2016 Ja mam Iron Mana 3. |