![]() |
|
Everest (2015) - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy) +--- Wątek: Everest (2015) (/watek-everest-2015--611) |
Everest (2015) - Gieferg - 21-12-2015 Pierwsza pozycja na mojej przyszłorocznej liście zakupowej. Do kina wybrałem się dość spontanicznie, bo o filmie dowiedziałem się na tydzień przed premierą, no i okazał się jednym z bardziej udanych tegorocznych seansów (w chwili obecnej podium za Maxem i przed Avengersami). W USA premiera wydań 2D i 2D+3D 19 stycznia. W Polsce nie wiadomo kiedy (przynajmniej nie znalazłem info), ale mamy wspólne wydanie min. z Czechami, Hiszpanią i Portugalią, a w niektórych z tych krajów film już jest dostępny. Dodatki dość biedne, a szkoda. - Race to the Summit: The Making of Everest (00:10:58) - Learming to Climb (00:04:42) - A Mountain of Work (00:05:13) - Aspiring to Authenticity: The Real Story (00:06:47) - Feature Commentary with Director Balstasar Kormakur (Off/On) RE: Everest (2015) - Ferrum - 22-12-2015 Nie martw się. W Polsce film Kormakura też pojawi się na półkach mniej więcej w drugiej połowie stycznia, tylko po prostu sieciówki nie oferują na razie przedsprzedaży nowości wideo planowanych na ten miesiąc. Dystrybutorzy, tacy jak Filmostrada, poczekają z ujawnieniem tej oferty pewnie do okolic Nowego Roku. W naszym kraju to normalka, sorki. RE: Everest (2015) - Gieferg - 03-01-2016 Jak na razie ani śladu po zapowiedziach... RE: Everest (2015) - pred895 - 03-01-2016 Człowieku nowy rok był w pt jest koniec długiego weekendu... Ludzie dopiero puste flaszki zbierają z salonów, a co dopiero publikować zapowiedzi na nowy rok
RE: Everest (2015) - Verrax - 05-01-2016 Filmostrada raczej nie pominie tego filmu w swoim planie wydawniczym, można być więc spokojnym o nasze wydanie tego filmu. Fajnie byłoby jeśli dostalibyśmy też steelbooka (patrząc na to że ostatnio dostaliśmy w takim wydaniu m.in. filmy Jurassic World i Ex Machina to można mieć spore nadzieje) - jest całkiem ładny, i jeśli tylko pojawi się w Polsce to raczej wpadnie do mojej kolekcji. Nawet mniejsza z tym że ma płytę 3D i wywinduje to trochę cenę. ![]() RE: Everest (2015) - Gieferg - 05-01-2016 Ładny steel. Długo bym się nie zastanawiał. Cytat:Nawet mniejsza z tym że ma płytę 3D i wywinduje to trochę cenę. Akurat dzięki płycie 3D wyjdzie taniej
RE: Everest (2015) - faccalto - 06-01-2016 Dla mnie to też pozycja obowiązkowa, a ten steelbook jeszcze bardziej zaostrzył mój apetyt na ten film
RE: Everest (2015) - Gieferg - 12-01-2016 Zapowiedzi brak, a znajomi już dawno oglądają ściągnięte z netu ripy z lektorem PL... I weź tu ludzi przekonaj że jest sens kupować oryginały
RE: Everest (2015) - faccalto - 12-01-2016 (12-01-2016, 00:04)Gieferg napisał(a): Zapowiedzi brak, a znajomi już dawno oglądają ściągnięte z netu ripy z lektorem PL... Rozumiem, że to pytanie retoryczne? Po pierwsze różnica w jakości obrazu, a po drugie lektor to zdecydowanie za dużo powiedziane, bo zazwyczaj poziom czytających pozwala określać ich co najwyżej mianem "ministranta" Dlatego wolałbym już oglądać taki film zupełnie wyciszony i sam sobie czytać z ruchu warg aktorów, niż słychać irytującego gimbo-pirackiego głosu.
RE: Everest (2015) - Ferrum - 12-01-2016 Żeby się jeszcze nie okazało, że Filmostrada zaczyna się zachowywać tak jak jeszcze niedawno Imperial - tzn. przedsprzedaż nowinek na DVD i BD ruszy ledwo parę dni przed pojawieniem się w sklepach... Sporo nowości od Universalu może naraz u nas pojawić się w marketach - zarówno Everest, jak i Wizyta Shyamalana oraz kinowa wersja Straight Outta Compton... |