![]() |
|
True Detective - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Seriale (https://forum.filmozercy.com/dzial-seriale) +--- Wątek: True Detective (/watek-true-detective) Strony:
1
2
|
True Detective - Verrax - 07-01-2016 O dziwo brak tematu o tym serialu, a jako że właśnie miała miejsce premiera drugiego sezonu na BD - postanowiłem takowy założyć. ![]() Pierwszy sezon dostępny jest na BD w wielu krajach, ale najlepszą opcją jest jego kupno w USA/Kanadzie - tylko tam dostaniemy go w digipacku, w każdym innym miejscu (w tym i w UK) dostępny on jest tylko i wyłącznie w Amarayu. Cena oscyluje pomiędzy 20 - 30 dolarów, aktualnie można go dostać za 25$ na Amazonie. Z drugim sezonem ma miejsce identyczna sytuacja - w USA/Kanadzie digipack, w reszcie krajów Amaray. Aktualna cena - 35 dolarów (Amazon). W Polsce serial wyszedł jedynie na DVD, nigdzie na świecie nie są dostępne polskie napisy w wersji na BD. Przykładowe oferty na DVD: Saturn za 89,99 zł lub CDP.pl za 84,99 zł RE: True Detective - Wolfman - 07-01-2016 Gdyby wydało to Sony to było z polskimi napisami, a bynajmniej byłby szanse RE: True Detective - Marioo - 07-01-2016 (07-01-2016, 23:27)wolfman napisał(a): Gdyby wydało to Sony to było z polskimi napisami, a bynajmniej byłby szanse Czy tylko mnie się same flaki skręcają, jak to czytam? RE: True Detective - Wolfman - 08-01-2016 To nie czytaj moich postów to unikniesz skręcenia flaków. Chociaż z drugiej strony... RE: True Detective - faccalto - 08-01-2016 (08-01-2016, 00:06)wolfman napisał(a): To nie czytaj moich postów to unikniesz skręcenia flaków. Chociaż z drugiej strony... Ja rozumiem, że na "internetach" niby wszystko wolno, ale czy tak trudno o trochę rzetelności i prawidłowe składanie zdań w języku polskim? Może lepiej zamiast pisać na forum posty o tej porze, to byś się zabrał za czytanie elementarza w szkole? Wracając do tematu, to brak tego serialu na rynku krajowym w wersji BD to istna kpina. Przyznam, że nie tak dawno rozważałem zakup wersji na dvd, ale jednak nie mam zamiaru cofać się w technologi. Wydania zagraniczne choć atrakcyjne to wolę mieć w domu napisy w rodzimym języku. RE: True Detective - Gieferg - 08-01-2016 Szkoda, że taka jest sytuacja z serialami na BD w Polsce, bo o ile do filmu mogę wersję PL spokojnie dorobić, tak już perspektywa robienia tego samego z dwudziestoma odcinkami serialu mnie skutecznie odstrasza. Cytat: Gdyby wydało to Sony to było z polskimi napisami, a bynajmniej byłby szanse "Gdyby wydało to Sony, to byłoby z polskimi napisami, a przynajmniej byłyby na to szanse" bynajmniej =/= przynajmniej Słownik PWN napisał(a):bynajmniej I «partykuła wzmacniająca przeczenie zawarte w wypowiedzi, np. Nie twierdzę bynajmniej, że jest to jedyne rozwiązanie.» Regulamin forum Art 2 §10 napisał(a):10.Na Forum obowiązuje pisownia w języku polskim. Użytkownik ma obowiązek zadbania o poprawność gramatyczną i ortograficzną (polska pisownia, znaki interpunkcyjne) swoich postów, tematów czy innych treści, które publikuje. Piszemy po POLSKU, nie "polskawemu". RE: True Detective - Mateusz - 16-04-2016 Galapagos wyda w maju drugi sezon na DVD. Dostaniemy wydanie solowe oraz pakiet z pierwszym sezonem. Premiera 11.05.2016.
RE: True Detective - pred895 - 16-04-2016 Obejrzałem cztery odcinki drugiej serii i odpadłem. A wracając do wydań pierwszego sezonu, to w UK dostępna jest jeszcze edycja specjalna w steelbooku :
RE: True Detective - Mateusz - 16-04-2016 W ogóle Detektyw ma szczęście do ładnych wydań. Szkoda, że Galapagos nie pokusił się o wydaniu u nas tego digi z USA. Brałbym.
RE: True Detective - Wolfman - 16-04-2016 Na blu ray z PL? Chyba mamy tylko jeden serial w całości znakomity Rzym . Ja czekam i doczekać się nie mogę na Lost pozostałe.
|