![]() |
|
Crimson Peak - Wzgórze Krwi (2015) - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy) +--- Wątek: Crimson Peak - Wzgórze Krwi (2015) (/watek-crimson-peak-wzgorze-krwi-2015) |
Crimson Peak - Wzgórze Krwi (2015) - Verrax - 03-02-2016 Crimson Peak, czyli film w reżyserii Guillermo del Toro, z Mią Wasikowską, Jessicą Chastain i Tomem Hiddlestonem w rolach głównych. Film miał dosyć interesujący klimat, ale sporo stracił w oczach widzów - głównie na tym że Universal przedstawiał go na plakatach, zwiastunach i notkach prasowych jako horror, mimo że sam reżyser określał go już jako "gothic romance". 9 lutego film będzie miał swoją premierę na BD/DVD w USA i Kanadzie, a 22 lutego w większości krajów europejskich. Prócz zwykłego wydania w amarayu, film dostępny będzie również w steelbooku: "Crimson Peak" będzie miał dostępną ścieżkę dźwiękową w DTS:X - została ona już potwierdzona dla wydań z USA/Kanady oraz krajów skandynawskich. Lista dodatków na płycie: - Feature Commentary with co-writer and Director Guillermo Del Toro - Deleted Scenes - The Light and Dark of Crimson Peak - Beware Of Crimson Peak - I Remember Crimson Peak - A Living Thing - A Primer on Gothic Romance - Crimson Phantoms - Hand Tailored Gothic Dystrybucją w Polsce zajmować będzie się Filmostrada, a premiera będzie miała miejsce 25 lutego. Na ten moment potwierdzone zostało jedynie wydanie w amarayu. Dostępne są już pre-ordery, m.in.: Bluedvd - 79,99 zł Ultima - 79,99 zł Gandalf - 77,33 zł Zavvi.co.uk - £22.99 (steelbook) RE: Crimson Peak - Wzgórze Krwi (2015) - MovieShelter - 03-12-2018 Crimson Peak of FlimArena. Zapraszam na unboxing ---> Tutaj
RE: Crimson Peak - Wzgórze Krwi (2015) - Ash-9001 - 25-05-2024 ![]() Arrow wydało właśnie Crimson Peak w 4K i dla zainteresowanych wrzucam opis transferu z książeczki. ![]() Jest to upscale z 2K ale wygląda bardzo ładnie Według mnie najbardziej zyskały VFXy, które wyglądają lepiej niż kiedykolwiek. Duchy już nie straszą jak totalne CGI tylko jak mieszanka efektów komputerowych z praktycznymi. Pięknie się też prezentują widoczki Buffalo. Scenografia i kostiumy też są piękne ale to akurat zawsze robiło na mnie wrażenie w tym filmie.
RE: Crimson Peak - Wzgórze Krwi (2015) - sebas - 25-05-2024 @Ash-9001 Zaintrygowałeś mnie. Lubię ten film zwłaszcza za stronę wizualną. Nie spodziewałem się, że coś tu może dużo lepiej wyglądać na 4K... RE: Crimson Peak - Wzgórze Krwi (2015) - Ash-9001 - 25-05-2024 Dolby Vison/HDR służy temu filmowi Kontrast jest bardzo dobry co podbija wrażenie ostrości obrazka i chyba głównie przez to nie czuć, że to upscale. Bitrate też musi być w miarę wysoki, bo szukałem jakiś oznak bandingu w finalnych scenach, które się dzieją w gęstej mgle, ale nic brzydkiego mi się nie rzuciło w oczy. Jak jesteś fanem to się nie zawiedziesz. Jeszcze słówko o samym pudełku. Jest śliczne ale myślałem, że będzie trochę mniejsze. Na półce grzbiet trochę wychodzi przed szereg...
|