![]() |
|
Seriale nie wydane w Polsce do których mogę dopasować napisy PL - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Dział ogólny (https://forum.filmozercy.com/dzial-dzial-ogolny) +--- Wątek: Seriale nie wydane w Polsce do których mogę dopasować napisy PL (/watek-seriale-nie-wydane-w-polsce-do-ktorych-moge-dopasowac-napisy-pl) |
Seriale nie wydane w Polsce do których mogę dopasować napisy PL - Wolfman - 20-04-2016 Sporo czasu czekałem na napisy do różnych seriali jak np Lost 4-6, Tuddors 3-4, Spartakus, Battlestar galactica. Niestety nie doczekałem się wydań z polską wersję i nie doczekam, na uhd nie liczę kompletnie. Bo 20 lat kolejnych nie chce mi się czekać. Proszę więc o informację od osób, które znalazły/dopasowały napisy do seriali nie wydanych w Polsce. Zamierzam kupić oryginały , do których mogę dopasować napisy. Wszystko na użytek własny, skoro dystrybucja gardzi naszą forsą , trzeba inaczej sobie radzić samemu, niestety. Proszę też nie spamować mi wątku o piractwie i itp bzdur, bo przymierzam się do zakupu oryginałów. Podobno są programy , które " w locie" doczytują napisy. To najmilsza dla mnie opcja. Seriali jest cała masa, dobrych , złych, ale do zakupu w Polsce nie ma prawie nic, kilka na krzyż, które już dawno kupiłem. RE: Seriale nie wydane w Polsce do których mogę dopasować napisy PL - meaner - 20-04-2016 Też nad tym ogromnie boleję. Niestety seriali z PL wersją jak na lekarstwo. Ale cóż trzeba sobie jakoś radzić. Co do programu który w locie dorabia napisy to bez problemu zrobisz to standardowym media playerem który jest instalowany wraz z kodekami. Ale oczywiście wtedy puszczasz film/serial przez komputer. Zewnętrznych playerów chyba jeszcze niema. Natomiast o pełnym dorabianiu PL wersji Gieferg stworzył osobny wątek: http://forum.filmozercy.com/watek-dodawanie-wersji-pl RE: Seriale nie wydane w Polsce do których mogę dopasować napisy PL - Wolfman - 20-04-2016 Tak to znam. Mi chodzi bardziej, o tytuły dla których mogę to zrobić. O ile filmy to temat rzeka. Tak z seriami wydanymi na blu tak nie jest. Więc zanim zakupię , to chciałbym zebrać listę do których jest możliwość dopasowania napisów
RE: Seriale nie wydane w Polsce do których mogę dopasować napisy PL - meaner - 20-04-2016 To już musisz szukać odpowiednich napisów na odpowiednich stronach. Ależ myślę, że bez problemu znajdziesz napisy do każdego popularnego/ dobrze znanego serialu.
RE: Seriale nie wydane w Polsce do których mogę dopasować napisy PL - Wolfman - 20-04-2016 Problem z napisami jest taki , że typowo są robione pod seriale z telewizorni max pod 720p. Raczej oglądając serial z blu nie zaczynasz go od napisów "co wydarzyło się w poprzednich odcinkach" Stąd temat kierowany do osób, które znalazły dopasowane napisy do seriali, które kupili RE: Seriale nie wydane w Polsce do których mogę dopasować napisy PL - robsonm1978 - 20-04-2016 Sorki ze troche z naszego podworka ale ja licze na Zmiennikow na bluray w wersji zremastrowanej :-).mam nadzieje ze w końcu to zrobią. RE: Seriale nie wydane w Polsce do których mogę dopasować napisy PL - misfit - 20-04-2016 Jeśli nie ma napisów dedykowanych i już zsynchronizowanych dla Blu-ray to jeśli chodzi o seriale najlepiej szukaj te dla dvd w nazwie - najmniej z tym roboty np. w porównaniu do HDTV czy web-dl, ale i tak nie ominą Cię korekty jeśli są różnice w fps + jednorazowe przesunięcie czasowe. Osobiście korzystam z Subtitle Workshop i do wszystkich posiadanych przeze mnie seriali (i filmów) mam dorobione napisy. Jak złapiesz wprawę to zajmuje to niewiele czasu. RE: Seriale nie wydane w Polsce do których mogę dopasować napisy PL - Wolfman - 21-04-2016 Każdy odcinek przerabiać to jest dużo czasu jednak. Wiem, że są napisy do serialu Spartakus i chyba go sobie zafunduję. RE: Seriale nie wydane w Polsce do których mogę dopasować napisy PL - misfit - 22-04-2016 Do Battlestar Galactica też są. Co do tego czasu potrzebnego na przerabianie to jeśli na warsztat weźmiesz napisy do hdtv, które dodatkowo jeszcze miało powycinane reklamy to faktycznie dopasowanie ich do BD może zająć "trochę" czasu. Jeśli natomiast wybierzesz napisy z przeznaczeniem do dvd i te napisy były robione pod ten sam fps co na BD (w dobrych serwisach napisowych są podawane informacje pod jaki fps są one zrobione) to w zdecydowanej większości przypadków nic nie musisz z nimi robić. Co najwyżej może być potrzebna konwersja napisów do formatu srt - w Subtitle Workshop jest opcja batch convert - wybierasz katalog, w którym może być nawet setka napisów i ich przerobienie w automacie trwa kilka sekund. W tej opcji też można hurtowo przekonwertować fps napisów. |