![]() |
|
10 Cloverfield Lane - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: O filmach i serialach (https://forum.filmozercy.com/dzial-o-filmach-i-serialach) +--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy--13) +--- Wątek: 10 Cloverfield Lane (/watek-10-cloverfield-lane) |
10 Cloverfield Lane - Glaeken - 28-04-2016 W każdym roku pojawia się film który mnie zaskakuje pozytywnie. W zeszłym roku był to EX MACHINA... w tym jest to 10 CLOVERFIELD LANE. Rola życia Johna Goodmana, trzymający w napięciu scenariusz, nieoczekiwane zwroty akcji i nieustająca niepewność. Bosko. Polecam - 8,5/10. p.s.: przy filmie maczał palce J.J. Abrams więc
RE: 10 Cloverfield Lane - Nie_zbieram_ale_lubie - 29-04-2016 Życiowa rola powiadasz? Jak się dowie, to chyba stwierdzi, że chyba pora umierać. Czyżby, żadna z ról w filmach Cohenów Ci nie przypadła do gustu. nie wspominając już o ostatniej dekadzie, w której to sypie perłami co roku? Może to "ilość" odegrała znacząca rolę przy kreacji Twojej oceny. Faktyczie facet nie ma słabych ról, a w tym filmie kręci sie w kadrze przez połowę filmu. Ale czy jest lepszy,? Czy rola ta zapada bardziej w pamieć, niż zwykle? RE: 10 Cloverfield Lane - Filmożerca Alan - 29-04-2016 Tu jest Ramona Flowers
RE: 10 Cloverfield Lane - Haqu - 29-04-2016 Zresztą jedyne połączenie tego filmu z osobą J.J Abramsa jest takie, że był producentem oryginalnego Cloverfielda. No, ale z drugiej strony scenariusz pisał reżyser i scenarzysta Whiplash
RE: 10 Cloverfield Lane - Glaeken - 29-04-2016 (29-04-2016, 13:15)Nie_zbieram_ale_lubie napisał(a): Życiowa rola powiadasz?Fakt, zapomniałem, że Goodman u Coenów też błyszczał. Zapadła mi w pamięć bo odegrał - wydaje mi się, że dość nietypową jak dla siebie rolę. RE: 10 Cloverfield Lane - Filmożerca Alan - 29-04-2016 Glaeken jak wypadła Mary Elizabeth... Ta z Grindhouse i Scotta Pilgrima? RE: 10 Cloverfield Lane - Nie_zbieram_ale_lubie - 29-04-2016 (29-04-2016, 17:52)Glaeken napisał(a):(29-04-2016, 13:15)Nie_zbieram_ale_lubie napisał(a): Życiowa rola powiadasz?Fakt, zapomniałem, że Goodman u Coenów też błyszczał. Zapadła mi w pamięć bo odegrał - wydaje mi się, że dość nietypową jak dla siebie rolę. Nie skomentowałem tak tylko zaczepnie, żeby pociągnąć wymianę zdań. Chodziło mi raczej o to, że ja i pewnie spore grono widzów, bedziemy zawsze wspominać w pierwszej, drugiej i w trzeciej kolejności, Jego inne role. Osobiście lubię gościa i jeśli nawet gra głównie role charakterystyczne, czy krótkie epizody, to zupełnie mi to nie przeszkadza. W ubiegłym roku kupiłem Gamblera, chyba wyłacznie dla Jego roli Franka. RE: 10 Cloverfield Lane - Glaeken - 03-05-2016 (29-04-2016, 17:59)Filmożerca Alan napisał(a): Glaeken jak wypadła Mary Elizabeth... Ta z Grindhouse i Scotta Pilgrima?Tak samo jak zawsze. Smutna mina na przemian z zaskoczoną.. i tak cały film. RE: 10 Cloverfield Lane - sin - 08-06-2016 Słyszalem dużo dobrego, film niezły ale mnie osobiście nie porwał, na plus Goodman. |