Filmozercy.com | Forum
Kolekcja Karpia - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje)
+--- Wątek: Kolekcja Karpia (/watek-kolekcja-karpia)

Kolekcja Karpia - Karpiu - 08-12-2016

Cześć wszystkim,

Dawno nie zaglądałem do tego zakątka, w zasadzie od czasu upadku kolekcjoneradvd. Fajnie widzieć, że spora część znanych "twarzy" z tamtego forum dalej tutaj jest  Cool  Większość nic się nie zmieniła  Big Grin Przez ostatnie 2 lata kupowałem tylko jakieś pojedyncze filmy, więc jestem trochę do tyłu i mam sporo do nadrobienia w kwestii kolekcji - pochłonęły mnie inne pasje Tongue
Co do samej kolekcji to kupuję głównie Blu-ray, choć DVD w uzasadnionych przypadkach nie razi mnie jakoś mocno. Zresztą siłą rzeczy DVD dalej zajmuje przytłaczającą większość kolekcji.
Postaram się regularnie wrzucać jakieś aktualizacje, a w przyszłym roku mam nadzieję nareszcie ogarnąć jakiś swój kąt i wyeksponować to co udało się uzbierać na półkach przez lata.

Tak więc zaczynam od tego co udało się zakupić w listopadzie.

Tajemnicze złote miasta
[Obrazek: KOa29s1.jpg]

Środek:
[Obrazek: llaA4uG.jpg]

[Obrazek: rBd4mTQ.jpg]

Ghostbusters w steelbooku
[Obrazek: KpYVY45.jpg]

[Obrazek: CqkVTIF.jpg]

Ghostbusters 2 w steelbooku
[Obrazek: ofwjtJJ.jpg]

[Obrazek: pIhSA4M.jpg]

Lawrence z Arabii w steelbooku
[Obrazek: vU4hITy.jpg]

[Obrazek: jVtwgSV.jpg]

Harvey
[Obrazek: PrA1Uln.jpg]

Zaginiony świat - stary klasyk na podstawie powieści Sir Arthur Conan Doyle'a
[Obrazek: VCb85d9.jpg]

Kapitan Ameryka - film z 1990
[Obrazek: WF1DmoV.jpg]

Syn Batmana
[Obrazek: yPlnpqb.jpg]

Grudzień pewnie będzie znacznie spokojniejszy. Raz, że bardzo nie lubię kupować sobie na zapas, żeby coś leżało sobie i czekało na nie wiadomo kiedy, a dwa, że mam teraz mnóstwo pracy i jeszcze mnóstwo filmów do obejrzenia, a kolejna paczka już w drodze  Cool

RE: Kolekcja Karpia - pred895 - 08-12-2016

Ładny ten steel Lawrence z Arabii, szkoda że nie ma go w pudle kolekcjonerskim, no cóż nie można mieć wszystkiego Smile Tak czy siak witamy ponownie na forum Smile

RE: Kolekcja Karpia - Mateusz - 08-12-2016

Wszystkie trzy steelbooki są świetne. Big Grin

RE: Kolekcja Karpia - Karpiu - 30-12-2016

Na początek DVD. Kolekcja filmów z Abbottem i Costello
Marzyła mi się edycja amerykańska, ale tamtejsze wydanie ma niestety blokadę regionalną, a mój odtwarzacz DVD odtwarza co prawda wszystkie regiony, ale ledwo zipie i już liczę dni kiedy padnie, więc odpuściłem sobie to wydanie i zamówiłem komplet z UK. I tak jestem bardzo zadowolony, bo przepadam za tymi filmami   Cool

[Obrazek: RP5XYSx.jpg]

[Obrazek: 6qapImM.jpg]

Blu-ray
W większości wydania z promocji na niemieckim amazonie.
Kolor purpury 
[Obrazek: Z2HPT4v.jpg]

Bunt na Bounty
[Obrazek: mLGuYiy.jpg]

Krwiożercza roślina
[Obrazek: E1h79Yd.jpg]

Wehikuł czasu
[Obrazek: qhEhgCq.jpg]

Listonosz zawsze dzwoni dwa razy
[Obrazek: 9Iv06oy.jpg]

All Star Superman
[Obrazek: 5i18QMJ.jpg]

Suicide Squad
[Obrazek: kGkkq2u.jpg]

Miałem jeszcze zamówionego steela z francuskiego amazona "X-Men: Przeszłość, która nadejdzie", ale niestety zaginął w akcji, więc muszę obejść się smakiem  Sad

RE: Kolekcja Karpia - kryst007 - 30-12-2016

Filmów z Abbottem i Costello gratuluję. Imo w Stanach Zjednoczonych ten duet to geniusze komedii, a z racji tego że w Polsce nie są prawie w ogóle popularni to nie pomyślano o wydaniu ich dorobku na DVD. Może kiedyś jak zacznę dorabiać sobie napisy PL do zagranicznych wydań to ten pakiet też sobie sprawię.

RE: Kolekcja Karpia - Mister Tadeo - 30-12-2016

Abott i Costello może nie są tak popularni w Polsce jak w USA, ale swego czasu TVP2 emitowała ich filmy w niedziele w południowej porze. Więc część widzów na pewno ich zna.

RE: Kolekcja Karpia - kryst007 - 30-12-2016

Musiałem mieć w sumie z kilka lat, gdy TVP to puszczało, więc byłem troche za młody by ich pamiętać. W sumie fajnie by było gdyby powróciły do ramowki programy pokroju "Perły z lamusa" czy "W starym kinie", choć w dzisiajszych czasach wyniki ogladalności byłyby marne...

RE: Kolekcja Karpia - Mister Tadeo - 30-12-2016

Teraz te starsze filmy zniknęły z ramówki TVP1 i 2. Jedynie na TVP Kultura można zobaczyć klasyki, które swego czasu były puszczane w wymienionych przez Ciebie cyklach.