Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Zakupy
1 2 3 Dalej »

Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.

Strony (418): « Wstecz 1 ... 341 342 343 344 345 ... 418 Dalej »

Opcje tematu
Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,272
Reputacja: 149

#3,421
10-07-2023, 18:10
To może do końca miesiąca dojdzie.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,536
Reputacja: 707

#3,422
11-07-2023, 08:16
Na Amazonach mamy Prime Day - jak zwykle niewiele ciekawego jeśli chodzi o filmy, ale u Włochów można coś tam znaleźć... Sęk w tym, że trzeba podać włoski adres aby w IT aktywować Prime'a. I pamiętam, że ostatni raz gdy to zrobiłem, koszty wysyłki do PL wzrosły do takiego poziomu, że w sumie na jedno wychodziło czy kupowało się w promocji z Prime czy bez Big Grin
Jeśli ktoś próbował dziś jak ma się z tym sprawa obecnie to niech da tutaj znaka...

Odpowiedz
Offline fire_caves
Settling in
Liczba postów: 1,618
Reputacja: 117

#3,423
11-07-2023, 13:45
U mnie nie widać problemu. Takie koszty wysyłki (7 pozycji, w tym 1 box):
10,42 € Express - Consegna venerdì 14 lug. – martedì 18 lug.
4,14 € Standard - Consegna Lunedì 17 lug. – martedì 18 lug.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

#3,424
11-07-2023, 18:40
Spróbowałem za namową i faktycznie koszty wysyłki wciąż normalne.
Podziękował Smile

Odpowiedz
Offline fire_caves
Settling in

#3,425
18-07-2023, 19:10 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-07-2023, 19:11 przez fire_caves.)
Przybyła paczka od Amazona.it z Prime Day. Oczywiście zwykła, kartonowa koperta bez jakiegokolwiek zabezpieczenia. Cztery amaray'e mniej-więcej w porządku (w Wikingu płyta UHD latała luzem, ale z tego co widzę nic się nie wydarzyło). Box Rocky'ego i (bardzo zresztą ładny - złoty, a skromny) box WB 1930-1960 też w porządku. I oczywiście teoretycznie najsolidniejszy steelbook "Sokoła Maltańskiego" rąbnięty na boku z grzbietem na jakiś milimetr-dwa. To powoduje, że plastikowy grzbiet jest przesunięty co zwraca uwagę na uszkodzenie. Amazon nawet nie chciał zdjęć, zaoferował mi zwrot towaru, ale jak bym chciał ten film, to muszę teraz wydać €19 (w promce był za €11,39) plus oczywiście KW. Będę próbował jakoś ręcznie uratować sytuację. All in all do przodu, ale w razie problemów z paczką nie liczcie na przyjaciół z obsługi klienta.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

#3,426
18-07-2023, 19:27
(18-07-2023, 19:10)fire_caves napisał(a):  All in all do przodu, ale w razie problemów z paczką nie liczcie na przyjaciół z obsługi klienta.

Nie strasz, bo też mam do nich sprawę (o co może chodzić, wiadomo - porysowana BD-100 Tongue ), a dotychczas z włoskim oddziałem zawsze się bez problemu dogadywałem.
Chat, e-mail?

Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,516
Reputacja: 96

#3,427
18-07-2023, 20:00
Włoski chat był zawsze spoko - mam miłe wspomnienia, mam nadzieję że to się nie zmieniło.

♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Odpowiedz
Offline slavekg
Stały bywalec
Liczba postów: 639
Reputacja: 10

#3,428
18-07-2023, 21:17
(18-07-2023, 19:10)fire_caves napisał(a):  Amazon nawet nie chciał zdjęć, zaoferował mi zwrot towaru, ale jak bym chciał ten film, to muszę teraz wydać €19 (w promce był za €11,39) plus oczywiście KW.
A na włoskim Amazonie nie ma opcji wymiany? U nich nigdy tego nie robiłem, ale w brytyjskim nie raz wymieniałem - wysyłają Ci nowy egzemplarz, odsyłasz im swój pokiereszowany i w dodatku oddają za wysyłkę.

Odpowiedz
Offline fire_caves
Settling in

#3,429
19-07-2023, 07:06
(18-07-2023, 19:27)misfit napisał(a):  Chat, e-mail?
Chat właśnie. Na koniec rozmowy nawet nie czekali tylko powiedzieli pa, pa i zamknęli ze swojej strony :]

(18-07-2023, 21:17)slavekg napisał(a):  A na włoskim Amazonie nie ma opcji wymiany?
Czy z tego co napisałem wynika, że była taka możliwość? No więc tak tak, pytałem o możliwości replacementu i odpwoedź była jedna: nie. Jakbym kupował w normalnej cenie, to może byłaby, ale, że film poszedł za jej ułamek, to pewnie nie spieszno im do takich operacji.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

#3,430
19-07-2023, 07:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-07-2023, 07:59 przez misfit.)
Aaa, już czaję o co chodzi.

(18-07-2023, 19:10)fire_caves napisał(a):  Amazon nawet nie chciał zdjęć, zaoferował mi zwrot towaru, ale jak bym chciał ten film, to muszę teraz wydać €19 (w promce był za €11,39) plus oczywiście KW.

Za €19 jest ten film od Lally_store, a bezpośrednio od Amazona na razie już w ogóle nie ma, dlatego opcja wymiany jest w tym momencie niemożliwa.
Zdarza się, ja w takich sytuacjach wstrzymuję się na jakiś czas, monitoruję sprawę i sprawdzam kiedy produkt ponownie będzie dostępny bezpośrednio od Amazona i wtedy do nich uderzam o wymianę. Ale na to wszystko masz te kilka tygodni, jak do tego czasu produkt dalej będzie niedostępny to niestety pozostaje tylko zwrot :/
Chociaż akurat włoski Amazon, w przeciwieństwie do pozostałych, zwykle szedł mi na rękę i w tego typu sytuacjach oferował zwrot kasy bez potrzeby odsyłania felernego produktu - ale może ostatnio coś się u nich zmieniło w tym względzie...

Odpowiedz
Strony (418): « Wstecz 1 ... 341 342 343 344 345 ... 418 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   5 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku