23-07-2023, 12:05
W Polsce będzie wydanie 4 płytowe, 4K + 2K + 3D + Bonus Disc. Jesteśmy zbyt potężnym rynkiem z najlepszym dystrybutorem na świecie co nie omija żadnych wydań 4K. Inaczej być nie może.
|
Mission Impossible (Seria)
|
|
23-07-2023, 12:05
W Polsce będzie wydanie 4 płytowe, 4K + 2K + 3D + Bonus Disc. Jesteśmy zbyt potężnym rynkiem z najlepszym dystrybutorem na świecie co nie omija żadnych wydań 4K. Inaczej być nie może.
23-07-2023, 12:16
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-07-2023, 12:16 przez ILSA FAUST.)
Dlatego ostrzegam - dla mnie bonus dysk to wisieńka na torcie do MI:7 DR1 z drugiej strony Galapagos może wywinąć numer i zrobić jak z ostatnim Bondem 25 NTTD, ze do zwyklaka doda bonus dysk...i nazwie to edycją specjalną !!! ale raczej polska dystrybucja (czytaj Galapagos) przynosi więcej rozczarowań co do nowości niż niespodzianek ![]() w przypadku MI:7 DR1 zakładam że skoro tylko UK ma bonus dysk a reszta rynków nie ma to bonus dysk w Polsce nie ma co liczyć... (23-07-2023, 12:16)ILSA FAUST napisał(a): z drugiej strony Galapagos może wywinąć numer i zrobić jak z ostatnim Bondem 25 NTTD,Co ma do tego Galapagos? Oryginalnie ta zwykła edycja NTTD nazywa się "Collector's Edition". Paktycznie wszystkie swoje zwykłe wydania już od dawna Disney nazywa "Ultimate Collector's Edition."
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820 Sony HT-ZF9 Apple TV 4K
23-07-2023, 14:10
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-07-2023, 18:12 przez ILSA FAUST.)
(23-07-2023, 12:39)Mierzwiak napisał(a): Co ma do tego Galapagos? Oryginalnie ta zwykła edycja NTTD nazywa się "Collector's Edition".NTTD dostał dysk bonusowy bo dodatki nie weszły na dysk z filmem: Dysk blu-ray 2K film: 42,15 GB Dysk blu-ray bonus: 10,23 GB więc totalny nieład w polskich wydaniach - po jaki..ch....wydawać dysk bonusowy z 35 min dodatkami i jednocześnie pomijając 45 minutowy dodatek, który spokojnie by się zmieścił, skoro ten sam dystrybutor posiada ten dodatek na dysku 4K (i prawa do niego)? co mają powiedzieć na to kolekcjonerzy, którzy nie mają systemów 4K? na moje szczęście dysk 4K zawiera pełne dodatki - nie potrzebuję więc dysków 2K - o to mi chodziło podając ten przykład polskiego wydania NTTD chyba że ten film ma na całym świecie tak skopane wydania (nie miałem potrzeby tego badać), to zwracam honor Galapagos... Inny problem jest że często gęsto Galapagos oszczędza na dodatkach, nie wspominając całej historii polskiego rynku wydań blu-ray od 2006-2023, gdzie bardzo, bardzo, ale to bardzo często się zdarzyło że filmy w ogóle nie miały dodatków albo np. Ex Machina wydanie PL miała 10 minut dodatków, gdzie wydanie USA ma kilka godzin dodatków tak dla porównania. Polskich wydań 2K bez jakichkolwiek dodatków jest setki, gdzie zachodnie wydania mają na dyskach dodatki...to już rynek 1K w Polsce (DVD) pod tym względem był bogatszy ale to już muzeum jak VHS-y bo mamy czasy 4K a z braku laku 2K....choć w Polsce nadal się wydaje niektóre pozycje jako "tylko" DVD co jest jeszcze bardziej żenujące...a większości kina wcale się nie wydaje na nośnikach fizycznych w Polsce ale to już mamy odrębny wątek na tę okoliczność.... Ostatni przykład z brzegu co do Galapagos jeśli chodzi o oszczędne wydania 2K (droższe katalogowo niż zachodnie): naciąłem się kilka dni termu jak dostałem Renfielda...z genialnym Cage'm i Houltem...o Akwafinie chciałbym zapomnieć na zawsze... wydanie PL posiada zero dodatków, gdzie pozostałe wydania zachodnie mają po 50 min. dodatków...żenada...czekam na STEELBOOK 4K zachodni ponoć ma się ukazać....wtedy zrobię wymiankę... ale odbiegamy tematycznie od serii Mission Impossible...więc poniżej mój RAPORT IMF: Jeśli chodzi o serię MI do dodatki są następujące: (komentarzy twórców w opcji oglądania filmu nie uważam za "dodatki") (1) MI:1 polskie wydanie 4K brak dodatków (posiadam) polskie wydanie 2K brak dodatków (nie posiadam) brytyjskie wydanie 2K (posiadam) - zawiera prawie 60 minutowy pakiet dodatków (napisy EN) (2) MI:2 polskie wydanie 4K brak dodatków (posiadam) polskie wydanie 2K brak dodatków (nie posiadam) brytyjskie wydanie 2K (posiadam) - zawiera prawie 50 minutowy pakiet dodatków (napisy EN) (3) MI:3 polskie wydanie 4K (brak wydania w ogóle) włoskie wydanie 4K (posiadam) napisy EN (dodane napisy PL w OPPO) polskie wydanie 2K brak dodatków (nie posiadam) włoskie wydanie 2K dysk bonusowy (posiadam) - zawiera prawie 150 minutowy pakiet dodatków (napisy PL) (4) MI:4 polskie wydanie 4K brak dodatków (posiadam) polskie wydanie 2K ma dodatki z napisami PL (posiadam) (tylko 40 minut) zachodnie wydanie 2K dysk bonusowy - zawiera prawie 80 minutowy pakiet dodatków (napisy PL) (5) MI:5 polskie wydanie 4K brak dodatków (posiadam) polskie wydanie 2K ma dodatki z napisami PL (posiadam) (tylko 50 minut), niemieckie wydanie 2K dysk bonusowy (posiadam) - zawiera ponad 70 minutowy pakiet dodatków (napisy PL) (6) MI:6 polskie wydanie 4K brak dodatków (posiadam tożsamy czeski FAC) (jest isolated score) polskie wydanie 2K brak dodatków (nie posiadam) (jest isolated score) polskie wydanie 2K dysk bonusowy (posiadam tożsamy czeski FAC) - zawiera ponad 60 minutowy pakiet dodatków (napisy EN) (7) MI:7 polskie wydania nie potwierdzone jeszcze, dlatego nie ryzykuję i zamówiłem 3 dyskowe w UK... jak widzicie powyżej mam powód pomimo że MI:6 miało w Polsce dysk bonusowy (ale z napisami EN),ale od tego czasu dużo się zmieniło na rynku... Jak zgubiłem jakieś dodatki to piszcie... zakładam że kolekcja 13 dyskowa: https://filmozercy.com/filmoskop/edition/787410 ten trzynasty dysk to dysk bonusowy do fallout? jeśli jest inaczej dajcie znać....czy to może jakiś extra extra bonus.., którego nie ma na mojej liście powyżej.....które się czasami zdarzają w boxa-ach Mam nadzieję, że mój RAPORT IMF pomoże fanom i fankom MI połapać się w dodatkach...które są bardzo ciekawe bo pokazują kulisy kręcenia scen akcji z Tomkiem ale także inne kulisy powstawania poszczególnych filmów, kręcenia soundtracków...itd. MISSION ACCOMPLISHED, ILSA
23-07-2023, 14:16
O M:I Dead Reconing Part 1 szczerze mówiąc bym się raczej nie obawiał, wystarczy że wydadzą wszystko w podobnej formacie jak przy ubiegłorocznym Top Gun: Mavercik. Bardziej bym się obawiał domowego wydania Oppenheimera w Polsce, gdzie Universal od dłuższego czasu stawia Polakom kłody pod nogi
Kino domowe:
Telewizor: LG OLED 55C7V Odtwarzacz Ultra HD Blu-ray: Panasonic DP-UB820 Przystawka box: Apple TV 4K Soundbar: Sony HT-ST5000 (Dolby Atmos | DTS:X | Dolby Vision)
23-07-2023, 14:40
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-07-2023, 18:15 przez ILSA FAUST.)
(23-07-2023, 14:16)MasterThief napisał(a): O M:I Dead Reconing Part 1 szczerze mówiąc bym się raczej nie obawiał, wystarczy że wydadzą wszystko w podobnej formacie jak przy ubiegłorocznym Top Gun: Mavercik.Cała nadzieja w tym że MI:7 DR1 to Paramount (Polish subtitles friendly) ![]() Ale jak wynika z mojego RAPORTU IMF powyżej: dyski bonusowe z napisami PL były w wydaniach Paramount w częściach 3,4,5 ale nie były dostępne w wydaniach polskich tylko zachodnich ale jak dotąd w Polsce tylko STEELBOOK 4K do MI:6 miał dysk bonusowy ale z napisami EN, a części 1,2 w Polsce nie miały żadnych dodatków, pomimo, że były dostepne z napisami EN na rynku licencji. Jeśli będą dodatki na dysku bonusowym z napisami PL, przynajmniej napisy EN (tak jak w MI:6), w wydaniach Paramount to jesteśmy w domu... ale sam Galapagos jest coraz bardziej nieprzewidywalny, więc musiałem się zabezpieczyć...w UK albo Galapagos wyda STEELBOOK 4K w wersji RED (wstydzę się pokazać layout) zamiast BIKE (który to layout też jest DNR (d....y...nie urywa)) I na koniec - wiele krajów ogłosiło wydania 4K MI:7 DR1 (nie tylko placeholdery na amazonach) ale tylko UK posiada wydanie 3 dyskowe, gdzie USA i inne kraje tylko 2 dyskowe (oczywiście to się może zmienić) stąd głownie jest mój IMF ALERT !!!
23-07-2023, 14:55
Nikt nic oficjalnie jeszcze nie zapowiedział w przypadku M:I 7, wszystko co widnieje na Amazonach to placeholdery, jak będą oficjalnie zapowiedzi domowych wydań to karty produktów będą zaktualizowane i wtedy zobaczymy ile będzie płyt i jaka będzie zawartość dodatkowa. Na razie nie ma co się martwić na zapas
Kino domowe:
Telewizor: LG OLED 55C7V Odtwarzacz Ultra HD Blu-ray: Panasonic DP-UB820 Przystawka box: Apple TV 4K Soundbar: Sony HT-ST5000 (Dolby Atmos | DTS:X | Dolby Vision)
23-07-2023, 19:46
No nie wiem - na ponad 50 zapowiedzi nie tylko na Amazonach, tylko jedno (1) wydanie w UK ma 3 dyski https://www.blu-ray.com/Mission-Impossible-Dead-Reckoning-Part-One/1073892/#Releases wolę nie ryzykować, więc ostrzegam przed zagrożeniem, ILSA
27-07-2023, 11:33
(23-07-2023, 14:10)ILSA FAUST napisał(a): (6) MI:6 W wykazie wersji językowych napisów w tym wydaniu FAC nie ma polskich napisów na dodatkowej płycie. Również na opakowaniu zwykłego wydania 2xBluRay z Czech lista napisów dotycząca dodatkowej płyty nie zawiera informacji o wersji polskiej. Rozumiem, że to błąd i jednak napisy PL znajdują się na płycie?
27-07-2023, 18:09
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-07-2023, 18:16 przez ILSA FAUST.)
(27-07-2023, 11:33)Marioo napisał(a): Rozumiem, że to błąd dysk bonusowy tożsamy z polskim wydaniem - to się zgadza, dodatki na dysku bonusowym audio angielskie, napisy EN oraz inne (brak PL - dla pewności przed chwilą sprawdziłam) nie ma na świecie wydania dysku bonusowego do MI:6 z napisami PL - dlatego też polskie wydanie dysku bonusowego także nie posiada napisów PL Mamy teraz w kwaterze IMF zamieszanie...walczymy z "Bytem" oraz z "Barbie" w box-office - serwery padają, wróg się zbliża, amunicji brakuje, morale niskie... Skoryguję raport IMF, ILSA |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości |