Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dystrybutorzy
1 2 Dalej »

Criterion

Ankieta: Ile wydań Criteriona znajduje się w Twojej kolekcji?
zero, wisi mi to
1-5
5-10
10-20
więcej, jestem nieuleczalnym criterionomaniakiem
[Wyniki ankiety]

Strony (44): « Wstecz 1 ... 24 25 26 27 28 ... 44 Dalej »

Opcje tematu
Criterion
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,700
Reputacja: 110

18-07-2023, 17:50
Ehh, skasowało mi się, ale z grubsza było tak (XD):
(18-07-2023, 07:02)misfit napisał(a):  Ile sobie Criterion życzy za wymianę porysowanych płyt i ich wysyłkę do PL? Z tego co pamiętam m.in. HAL przy okazji zestawu WKW w coś takiego się bawił, ale już nie przypominam sobie jak to cenowo wychodziło...

Z tego co czytałem wymiana płyty dla obcokrajowców do był koszt 10$, to było przed wojną  Tongue
U mnie była sytuacja, że płyta zatrzymywała się w połowie i wystarczyło cofnąć odtwarzanie, żeby poszło dalej już bez  problemów - doszedłem do wniosku, że lepiej dołożyć i kupić niemieckie UHD z tym filmem i kiedyś tak zrobię jak mnie najdzie Tongue

Z październikowych zapowiedzi jestem niepocieszony, bo większość tych filmów UHD już mam, a skoro "Inni" wyjdą u "nas" i będzie HDR, to poczekam.
Criterion jak zwykle zachęca świetną okładką:
[Obrazek: 2vsUrUwC5Ehh8fQ4dBnkbMkVDEwOEg_small.jpg]

Ja staram się kupować u nich takie filmy, gdzie nie ma europejskich "zamienników", lub jestem mocno napalony i nie chce mi się czekać.

Jeżeli chodzi o ilość, to Kino Lorber już dawno wyprzedziło Criterion jeżeli chodzi o nowości UHD i na dodatek mają niższe ceny oraz mniej porysowanych płyt - na dwa ostatnie tytuły UHD (Criterion) jedna płyta była czysta, a druga (Fisher King) miała drobne ryski na brzegu, takie jak na pożyczonym zdjęciu poniżej:[Obrazek: image-6487327-17.jpg]

Oba filmy już obejrzane i wszystko OK. Pomijając wydanie BD WKW, to nigdy nie miałem problemów z odtwarzaniem ich płyt.

Tak ogólnie, to chciałbym uspokoić potencjalnych kupców, bo na około 700 płyt UHD, które posiadam, problem miałem tylko z francuskim "Basenem" i włoską "Dunkierką", która miała drobną skazę powodującą że laser musiał przeskoczyć kilkadziesiąt sekund dalej.
Czyli nie jest źle Smile

♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,700
Reputacja: 745

18-07-2023, 18:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-07-2023, 18:34 przez misfit.)
(18-07-2023, 17:50)HAL 9000 napisał(a):  Z tego co czytałem wymiana płyty dla obcokrajowców do był koszt 10$, to było przed wojną Tongue

Czyli razem z procesem wymiany wychodzi tak ze dwie stówki za UHD w promocji od Criteriona. O ile nic się nie zmieniło - dopytam ich. Do przeżycia jeszcze jak dla mnie, w określonych przypadkach...
Tyle dobrego, że jest w ogóle taka opcja z wymianą płyty.

(18-07-2023, 17:50)HAL 9000 napisał(a):  Tak ogólnie, to chciałbym uspokoić potencjalnych kupców, bo na około 700 płyt UHD, które posiadam, problem miałem tylko z francuskim "Basenem" i włoską "Dunkierką", która miała drobną skazę powodującą że laser musiał przeskoczyć kilkadziesiąt sekund dalej.

Mnie nie uspokoiłeś Tongue
Ale ja mam trochę inne wymagania i mi nie wystarczy, że mój pancerny OPPO łyka niemal wszystko co do niego włożę, łącznie z porysowanymi BD-100, nie powodując przy tym żadnych zacinek w trakcie odtwarzania (też nie licząc felernego Basenu Smile ) Nie mam jednak gwarancji, że za jakiś czas może się to zmienić, albo, że przyszły odtwarzacz (OPPO nie będzie wieczny Wink ) będzie miał gorszą tolerancję na takie porysowane płyty. Inna sprawa, że z kilku względów potrzebuję też aby mój komputerowy napęd bez problemu odczytywał kupioną przeze mnie płytę. I z tym póki co jest u mnie największy problem. Nie tyle z porysowanymi BD, co UHD, a szczególnie trzywarstwówkami - i tutaj wystarczy mała ryska i już to zwykle będzie sprawiać poważne problemy mojemu napędowi, uniemożliwiając przy tym wykonanie kopii zapasowej. Tak właśnie mam z Zagubioną autostradą, czyli jedynym moim UHD od Criteriona. Może na innym napędzie będzie pod tym względem lepiej, ale póki co jest jak jest.
Więc wybaczcie moje ględzenie o porysowanych płytach, ale dla mnie ma to znaczenie.

Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod

18-07-2023, 18:49
(18-07-2023, 18:32)misfit napisał(a):  Tyle dobrego, że jest w ogóle taka opcja z wymianą płyty.

Procedura była taka, że nie odsyłało się wadliwej płyty tylko niszczyło - trzeba pomalować markerem płytę i wysłać im zdjęcie.

Zgadzam się, że najlepiej gdyby przenieśli produkcję do "nas" i po problemie  Tongue

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,484
Reputacja: 159

15-08-2023, 22:07
Criterion rozwalił system

Ulice nędzy, Ostatni seans filmowy i Dni niebios w 4K (teraz pytanie czy inne Malicki też będą?) Heart

Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod

15-08-2023, 22:32
Wszystko fajnie, ale nie rozumiem po co ten "Ostatni seans filmowy" jak Sony to już wydało - nie wiem czy jest dostępne poza pakietem, ale to tylko kwestia czasu, natomiast wiele filmów czeka w kolejce i doczekać się nie może.
Jak żyć? Big Grin

Odpowiedz
Offline pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,833
Reputacja: 145

16-08-2023, 06:48 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-08-2023, 06:48 przez pred895.)
Jak wydadzą Thin Red Line na 4k to urodzę dziecko ze szczęścia Big Grin A Tak to Days of Heaven to będzie coś na UHD...

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Offline Redrum
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 244
Reputacja: 27

16-08-2023, 07:47
(15-08-2023, 22:32)HAL 9000 napisał(a):  natomiast wiele filmów czeka w kolejce i doczekać się nie może.
Jak żyć?

Ilość nowych wydań 4K powoduje, że ja mam kolejkę zakupową, bo w portfelu nie przybywa.
Jak żyć?

Odpowiedz
Offline slavekg
Stały bywalec
Liczba postów: 659
Reputacja: 10

16-08-2023, 07:59
(16-08-2023, 07:47)Redrum napisał(a):  Jak żyć?

Trzeba znaleźć równowagę pomiędzy tym, co chce się mieć (żeby stało na półce), a tym, co warto mieć (bo będzie się do tego wielokrotnie wracać) Smile
Czasem to zupełnie dwie różne rzeczy.

Odpowiedz
Offline piti198
Posting Freak
Liczba postów: 1,916
Reputacja: 88

16-08-2023, 09:13
(15-08-2023, 22:32)HAL 9000 napisał(a):  Wszystko fajnie, ale nie rozumiem po co ten "Ostatni seans filmowy" jak Sony to już wydało - nie wiem czy jest dostępne poza pakietem, ale to tylko kwestia czasu, natomiast wiele filmów czeka w kolejce i doczekać się nie może.
Jak żyć? Big Grin
Te filmy z tych boxów Columbii miały być wydane osobno, a raptem z pierwszego tylko wyszły i na tym się na razie zakończyło. To chyba lepiej jak są dostępne z innego źródła.

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,484
Reputacja: 159

16-08-2023, 13:14
No dokładnie, LPS póki co dostępny tylko w boxie, a tak przynajmniej będzie "książeczka" i z tego co widzę także jakieś nowe dodatki.

Odpowiedz
Strony (44): « Wstecz 1 ... 24 25 26 27 28 ... 44 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku