Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział ogólny
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 7 Dalej »

Blu ray w Polsce

Strony (81): « Wstecz 1 ... 67 68 69 70 71 ... 81 Dalej »

Opcje tematu
Blu ray w Polsce
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,545
Reputacja: 713

24-06-2023, 13:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-06-2023, 13:28 przez misfit.)
Mefisto, ale ja właśnie chwalę Smile
W 2003 roku wydałem majątek na głośniki 5.1 + amplituner i filmy w DTS, szczególnie tym "pełnym" 1509 kbps to była gratka dla uszu vs DD.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline kulcikriu
Posting Freak
Liczba postów: 909
Reputacja: 54

24-06-2023, 13:38
(24-06-2023, 13:09)misfit napisał(a):  No jasne.

https://twitter.com/SecondSightFilm/status/1671503077344411649

I to jeszcze Second Sight! WypasSmile

Odpowiedz
Offline prodarek
Posting Freak
Liczba postów: 2,324
Reputacja: 176

24-06-2023, 22:11 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-06-2023, 22:11 przez prodarek.)
(24-06-2023, 13:27)gostek86 napisał(a):  Z ciekawości zapytam. Czy ktoś wie czy oni w tej serii QDVD to wydali wszystko co zapowiadali, czy dali sobie spokój po jakimś czasie.
Masz na forum wątek o Vision, znajdziesz tam sporo informacji.

https://forum.filmozercy.com/watek-vision

Oppo 10X / 20X - Auto zarządzanie napisami
Jeśli szukasz mod oprogramowania do Panasonic 150-450-820-9000, Oppo 93-95-103-105 napisz PW
Odpowiedz
Offline MarekZegarek
Użytkownik
Liczba postów: 78
Reputacja: 4

13-07-2023, 20:57
Nie jest to najnowsza informacja ani tajemnica, ale wszystkich, którzy nie są jeszcze świadomi informuję, że film Super Mario Bros ukaże się w Polsce wyłącznie na DVD.
Co gorsze, polskiej wersji językowej nie będzie na żadnej płycie Blu-Ray / UHD Blu-Ray również poza granicami naszego kraju.
To potwierdzone info od polskiego dystrybutora. Muszę przyznać, że z racji tego, ile film zarobił, myślałem, że Blu-Ray będzie w Polsce na 100%, a po cichu liczyłem też na UHD, więc ta informacja bardzo mnie rozczarowała.

Odpowiedz
Offline MasterThief
Valar Dohaeris
Liczba postów: 590
Reputacja: 27

15-07-2023, 11:20
Universal wypiął się na polskie wydania BD/UHD (a Galapagos jak zwykle potrafi tylko rozkładać ręce), ale zostają jeszcze cyfrowe wydania np. w Apple TV (iTunes) i tym podobnych serwisach. Cyfrowe wydanie zadebiutuje u nas 10 sierpnia i będzie dostępne m.in. w 4K z Dolby Vision i Dolby Atmos (oczywiście uboższym znacznie względem zagranicznej płyty).

Kino domowe:

Telewizor: LG OLED 55C7V
Odtwarzacz Ultra HD Blu-ray: Panasonic DP-UB820
Przystawka box: Apple TV 4K
Soundbar: Sony HT-ST5000 (Dolby Atmos | DTS:X | Dolby Vision)

Angel
Odpowiedz
Offline lukee
Stały bywalec
Liczba postów: 492
Reputacja: 30

17-07-2023, 15:08
Nie wiem czy będzie to odpowiedni temat ( jeśli nie to poproszę o przeniesienie do właściwego ) ale zerkając datę wydania John Wick 4 zauważyłem na dvdmax w zapowiedziach na koniec lipca kilka filmów, któyrych nie mam a były pierwotnie wydane przez Monolith. Między innymi Pokłosie czy Looper. Poza zdawkową informacją o wyłączności dla dvdmax nie zauważyłem nic więcej o wydawcy itp. Czy ktoś z was orientuje się coś w temacie tych wydań i czy to faktycznie jest coś realnego i te filmy zostaną ponownie u nas wydane? Z góry dzięki za i sorry jeśli ktoś była na formu informacja i przeoczyłem Smile

Odpowiedz
Online sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,501
Reputacja: 130

17-07-2023, 16:19
@lukee
Było już info o tym  Smile  -> link
Wygląda na to, że to jakaś jednorazowa akcja, na wyłączność dvdmax. Oby się udała.

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Offline lovelybones
Użytkownik
Liczba postów: 247
Reputacja: 3

17-07-2023, 17:29
Skąd masz info że jednorazowa? Jeżeli będzie sprzedaż to zapewne będą możliwe kolejne wznowienia.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,545
Reputacja: 713

28-09-2023, 10:33 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-09-2023, 10:35 przez misfit.)
(27-09-2023, 15:42)sydney33 napisał(a):  Ale Czesi dostają starsze filmy od Warnera jak i Universal. Z tego co widać po zapowiedziach. Disney wiadomo jak zawsze było, z kolei Paramount od zawsze miał przedziwną politykę ich również się nie czepiam. Sytuacja wygląda prawdopodobnie tak ,że Galapagos zupełnie celowo odpuścił wydawanie starszych filmów 4K Warnera jak i z tego wynika Universala. Nie tylko starszych tytułów ale i nowych pozycji ! Będzie sobie wybierać według swoich wyliczeń co mu się opłaca albo co gorsze na co ma ochotę. Tak więc będzie wyglądało to tak ,że Ścigany i Siedem nie ale już Barbie "piękny różowy steelbook" pojawi się w sprzedaży Smile No niestety przykre czasy nastały, na mnie już nie zarobią. Za taką politykę wolę dopłacić za granicą niż kupić od nich.

Niczego to nie zmieni, a co najwyżej przyspieszy ogłoszenie zakończenia działalności przez Galapagos, co i tak prędzej czy później się wydarzy (obstawiam, że bardziej to pierwsze).

A tak poza tym, możemy sobie dywagować na ile Galapagos ma tutaj cokolwiek do powiedzenia w kwestii umieszczania pl wersji na nośnikach, ale pomijając to wszystko dziwi mnie, że Warner, Disney i inni wydawcy, sami z siebie nie dołączają większej ilości wersji językowych na nośnikach, nawet jeśli nie mają oficjalnego przedstawiciela w danym kraju - niech to będą chociaż same napisy, których praktycznie można dołożyć niemal nieograniczoną ilość, bo niewiele one "ważą". Nie jest to też żaden dodatkowy koszt, bo przecież tłumaczenia już mają wykonane na potrzeby seansu kinowego czy pod streamingi, itd.

Na nadmiar gotówki ostatnio ci wydawcy też nie narzekają, a tak tu by wpadło dodatkowe kilkaset sztuk od filmu X sprowadzanego z Amazonów, itd. przez Polaków i Januszy biznesu, od Greków, Bułgarów, Rumunów, Chorwatów, Węgrów, Ukraińców, itp. też by co nieco wpadło i jakby to tak wszystko zliczyć w skali roku to podejrzewam, że uzbierałaby się jakaś sensowna sumka zamówień z tych wszystkich wcześniej pominiętych krajów. Więc wygląda na to, że wszystko rozchodzi się o chęci, a raczej ich brak. A kasa leży na ziemi, wystarczy się tylko po nią schylić...
Ale nie ma co oczekiwać zdroworozsądkowego myślenia przez wielkie korporacje, więc jedyne co pozostaje to wzięcie sprawy we własne ręce, czyli dorabianie napisów/lektorów we własnym zakresie. A jak widać po naszym forum, takich osób z każdym miesiącem coraz więcej przybywa, co mnie bardzo cieszy.

Odpowiedz
Offline Daras
Posting Freak
Liczba postów: 2,317

28-09-2023, 22:14
W takich okolicznościach wypada mi się cieszyć, że na bieżąco kupowałem to, co mnie interesowało w PL. Coś się kończy na naszych oczach, ale o tym wielokrotnie pisałem.
Napisów nie będę dorabiał. Brak mi sprzętów oraz umiejętności. Nadto, mam co robić. W zasadzie od rana do wieczora. W dużym i dość nowoczesnym kraju europejskim chcę po prostu zapłacić dobrymi pieniędzmi za dobry produkt. Nie da się. Przeczytałem wszystkie posty i nadal nie kumam polityki dystrybutorów.

Bodajże w "Nad Niemnem" (1986) usłyszałem: Dziwny to kraj, dziwni ludzie.

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Strony (81): « Wstecz 1 ... 67 68 69 70 71 ... 81 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku