Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD

Strony (64): « Wstecz 1 ... 49 50 51 52 53 ... 64 Dalej »

Opcje tematu
Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,080
Reputacja: 80

28-09-2023, 14:15
(27-09-2023, 20:02)pearlzfan napisał(a):  A, i dzięki! Jaram się tym strasznie. 30 lat ograne w 7 i jak o tym pomyślę, to w dużej mierze dzięki pandemii, bo przez 2 lata kitraliśmy kasę siedząc na dupach (zero wakacji itp.) i nadpłacaliśmy... Ale teraz sobie odbijemy ;D

Zazdroszczę! Za mną 4 lata i nadpłacone 0,00, a dwumiesięcznymi wakacjami kredytowymi jeszcze sobie to wydłużyliśmy i dodaliśmy (przy obecnym oprocentowaniu) około 320 zł na przestrzeni najbliższych 26 lat. Taka pomoc rządu, że niech im coś w wiadomo co. Może na początku przyszłego roku w końcu uda się coś nadpłacić.

Dołączam do gratulacji i daję lajka za Training Day i Across the Spider-Verse na UHD.

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Online pearlzfan
I am not AI
Liczba postów: 1,015
Reputacja: 74

05-10-2023, 15:22
Kelly LeBrock od dzisiaj w 4K Big Grin
Slipcover bardzo elegancki, w dotyku jakby pokryty antypoślizgową gumą. Nice.

Wydanie BD od Arrow szuka nowego właściciela Wink

[Obrazek: 93IxpD2.jpg]

Kino domowe
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
Klipsch R-620F, R-51M, R-52C, R-41SA
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820

Aktualna kolekcja UHD / BD / DVD
Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,546
Reputacja: 713

05-10-2023, 19:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-10-2023, 19:53 przez misfit.)
(05-10-2023, 15:22)pearlzfan napisał(a):  Slipcover bardzo elegancki, w dotyku jakby pokryty antypoślizgową gumą. Nice.

Ten sam slipcover do Weird Science był w wydaniu BD, ale może za późno kupiłeś i już się nie załapałeś. Potwierdzam - piękny.
Z ciekawości zapytam - co zdecydowało, że postanowiłeś zrobić upgrade z w miarę świeżego remastera BD na UHD? Nie żebym twierdził, że nie warto, ale chyba pierwszy raz spotykam u ciebie taką akcję... Wink

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,183
Reputacja: 277

05-10-2023, 20:05
(05-10-2023, 15:22)pearlzfan napisał(a):  Slipcover bardzo elegancki, w dotyku jakby pokryty antypoślizgową gumą. Nice.
Tak jak slip od Flatliners, świetna sprawa.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Online pearlzfan
I am not AI

06-10-2023, 00:34
(05-10-2023, 19:52)misfit napisał(a):  późno kupiłeś i już się nie załapałeś
Pewnie tak. A dlaczego zrobiłem upgrejd rok po zakupie BD? Prozaicznie: miałem wolne środki Smile

Kino domowe
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,285
Reputacja: 149

06-10-2023, 02:05
To ja Ci dam numer konta - następnym razem jak będziesz miał wolne środki, to wiesz co robić Wink

Odpowiedz
Online pearlzfan
I am not AI

18-10-2023, 20:28
Wjechały halloweenowe zakupy.

Evil Dead Rise to nowość, a The Exorcist został zapgrejdowany. Martwe zło czeka na seans, ale zdążyłem już obejrzeć Egzorcystę i nie za bardzo rzuciły mi się w oczy mankamenty, o których wiele osób wspomina. W samej sekwencji egzorcyzmów zauważalne jest w kilku ujęciach pogorszenie ostrości (obraz robi się wyraźnie "miękki", co jest bardzo widoczne w ujęciach twarzy klęczącego przy łóżku ojca Karrasa), ale to tyle. Jeśli były inne defekty, to w trakcie normalnego seansu były one dla mnie niezauważalne. Może, gdyby film mnie nie wciągnął, to z nudów bardziej "lizałbym ściany" szukając bugów i w końcu bym coś znalazł. Bardzo podobały mi się natomiast kolory, a scena ze wschodem słońca w Iraku na początku filmu pięknie przechodzi z wyblakłych, piaskowych w soczyste złoto-czerwone tony. Twarze ludzi w niektórych scenach może i są nieco za różowe/czerwonawe, ale nie są to jakieś znaczące ilości, żeby miały kłaść się wyraźnym cieniem na tym wydaniu. Moim zdaniem warto zrobić upgrejd.

Będąc w halloweenowym nastroju ponownego seansu doczekało się też (po chyba ponad 20 latach) Dziecko Rosemary na BD i... trochę kapiszon. Strasznie się ten film zestarzał i dzisiaj już trąci myszką. Ja rozumiem konwencję, widzę tu ciekawe zabiegi, doceniam brak nadużywania gadanych ekspozycji i traktowania widza jak debila, ale kompletnie mnie ten film nie przekonuje. Może jeszcze gdyby zakończył się na ujęciu przerażonej twarzy Rosemary, kiedy pierwszy raz widzi dziecko, to by nieco zyskał w moich oczach, zostawiając wszystko w niedopowiedzeniu, interpretacji widza. Ale kiedy po tej scenie karty zostają praktycznie wyłożone na stół, to (dla mnie) z balonika ucieka powietrze robiąc ciche "puffff".

Dobry film (7/10), w swoim czasie robił pewnie świetne wrażenie, ale ja już do niego nie wrócę, dlatego wylatuje z kolekcji i szuka nowego właściciela (wydanie BD UK) Big Grin

Ps. Miałem zrobić upgrejd "Dziecka...", stąd seans BD, ale jednocześnie też przed zakupem zassałem wersję UHD, żeby zobaczyć jak to wygląda w ruchu, bo screeny na capsie mocno były dla mnie... rozczarowujące. No i niestety wersja UHD wygląda pod względem ostrości i szczegółów praktycznie tak samo jak BD. IMHO nie warto się przesiadać... chyba, że ktoś nie ma tego filmu w kolekcji i/lub będzie do wzięcia za 7-10 GBP. Za 23 GBP / 25 EUR moim zdaniem nie warto.

[Obrazek: xbhtCKd.jpg]

Kino domowe
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820

Odpowiedz
Offline pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,802
Reputacja: 140

19-10-2023, 04:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-10-2023, 17:36 przez pred895.)
(18-10-2023, 20:28)pearlzfan napisał(a):  W samej sekwencji egzorcyzmów zauważalne jest w kilku ujęciach pogorszenie ostrości (obraz robi się wyraźnie "miękki", co jest bardzo widoczne w ujęciach twarzy klęczącego przy łóżku ojca Karrasa), ale to tyle. Jeśli były inne defekty, to w trakcie normalnego seansu były one dla mnie niezauważalne.

Kilku ? Człowieku wszystko jest tu zmiękczone i rozwidnione do karygodnych rozmiarów... To wygląda strasznie i odbiega maskarycznie od całej reszty filmu. Widać że to raczej jakiś automat AI robił niż kompetentna osoba, bo w wersji BD Egzroczymy też jakościowo odbiegają od reszty, ale jakiś rozsądek został tam zachowany. To tak jakby wrzucić do prawie doskonałej wersji 4k kompletnie nie odrestaurowane sekwencje z jakiegoś VHS workprinta... Co mi po reszcie poprawnego transferu jak główny wątek wygląda tu jak gówno w błyszczącym dresie Tongue

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Online pearlzfan
I am not AI

05-12-2023, 16:00 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-12-2023, 16:00 przez pearlzfan.)
6 nowych upgrejdów z UK.

Wersje BD czekają na nowych właścicieli.

[Obrazek: 9EMaqMD.jpg]
[Obrazek: YnMUG4F.jpg]

Miało go nie być, ale jakoś mi tak po ostatnim odświeżeniu zapadł w pamięć, że w końcu zdecydowałem się jednak złapać Ściganego Smile
Dodany do Filmoskopu

[Obrazek: IMG-20231205-112700.jpg]

Kino domowe
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820

Odpowiedz
Online pearlzfan
I am not AI

13-12-2023, 22:22
Kolejny upgrejd i trzecie w kolekcji wydanie od Eureki. Wysyłka poszła całkiem sprawnie, 27.11 wysłane, dzisiaj u mnie i tylko poczta wzięła swój haracz 8,50zł.

Puściłem sobie tylko po pierwszych kilka minut i borze sosnowy! Jak te filmy cudnie wyglądają! Pierwszy raz oglądałem je na VHSie w jakiejś wersji kopia-kopii (z polskim lektorem, ale nie mam pojęcia, kto czytał), potem gdzieś w tv w latach 90 i od tego czasu nie miałem jakoś okazji wrócić. Aż ciężko uwierzyć, że te filmy są tak wyraźne i ostre. Do tego mnóstwo ziarna. Za dwa dni urlop, więc będzie okazja, żeby rozsiąść się na kanapie w towarzystwie herbatki z Jamesonem i wrócić do Hong Kongu Big Grin

[Obrazek: PQjcBxF.jpg]

Kino domowe
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820

Odpowiedz
Strony (64): « Wstecz 1 ... 49 50 51 52 53 ... 64 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku