Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział ogólny
1 2 3 4 5 ... 7 Dalej »

Zapowiedzi filmow blu-ray - limitowane, ciekawe, nietypowe wydania.

Strony (20): « Wstecz 1 ... 12 13 14 15 16 ... 20 Dalej »

Opcje tematu
Zapowiedzi filmow blu-ray - limitowane, ciekawe, nietypowe wydania.
Offline ILSA FAUST
IMF
Liczba postów: 512

10-11-2023, 10:35 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-11-2023, 10:36 przez ILSA FAUST.)
(10-11-2023, 10:27)Juby napisał(a):  Kupiłem Psy na DVD, ale jeden seans wyleczył mnie z pomysłu trzymania tego na półce. Oddałem młodszemu bratu, a na dysku mam dwie pierwsze części w 1080p z TVP HD (i jestem zadowolony).

Juby,
no widzisz, a ja nie mam młodszego brata i się muszę męczyć z DVD Smile
Róbcie koledzy petycję bo te klasyki z Lindą aż się proszą o blu ray,
taki DVDMAX to mógłby taaaaką kasę na tym zarobić,
po co im Johny Wick 4 czy Terminator 2 po Kaszubsku jak tu mają w Polszy taką żyłę złota Smile

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,507
Reputacja: 130

10-11-2023, 11:27
(10-11-2023, 10:35)ILSA FAUST napisał(a):  taki DVDMAX to mógłby taaaaką kasę na tym zarobić,
"Taaaką", to znaczy konkretnie jaką? Ile egzemplarzy by sprzedał według Ciebie? Bo ja myślę, że jakieś 200 maksimum. Sorry, ale Pasikowski to nie Kieślowski i tylko lokalnie byłyby te tytuły oferowane. Był czas, żeby to wydawać, gdy rynek BD był w Polsce bardziej prężny. Teraz, to już chyba trochę za późno. Mamy "Psy" na 35mm.online i to chyba maksimum na co można liczyć.
Jedyna (jak dla mnie) realna szansa na wydawanie na BD tego typu produkcji, to jakiś crowdfunding na kickstarterze czy indiegogo. Wtedy potencjalny wydawca zna koszty przedsięwzięcia, widzi realne zainteresowanie i może zapewnić sobie jakąś minimalną sprzedaż.

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

10-11-2023, 15:06 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-11-2023, 15:06 przez Gieferg.)
Cytat:Kupiłem Psy na DVD

Tez kupiłem Psy na DVD, obejrzałem raz (po raz pierwszy w życiu) i nie wiem czy i kiedy obejrzę drugi raz więc w sumie mi wystarczy Tongue
Co nie zmienia faktu, że klasykę powinno się porządnie wydawać i kropka. Na normalne (nie w boksie pełnym filmów, które mnie nie obchodzą) wydanie Krzyżaków" nadal czekam, ale coś czuję, że prędzej zgarnę w końcu jakieś zagraniczne.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline ILSA FAUST
IMF
Liczba postów: 512

10-11-2023, 18:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-11-2023, 19:09 przez ILSA FAUST.)
(10-11-2023, 11:27)sebas napisał(a):  Ile egzemplarzy by sprzedał według Ciebie? Bo ja myślę, że jakieś 200 maksimum. Sorry, ale Pasikowski to nie Kieślowski i tylko lokalnie byłyby te tytuły oferowane.

Sebas,
szczerze, powiem, że i Pasikowski z Lindą i Kieślowski ten z Lindą i ten bez Lindy mnie kręci, bo kawał wspomnień z okresu transformacji i młodości. Oba "nurty" pokazują tę "nową niepodległość" doskonale (wszystkiego nam najlepszego z okazji jutrzejszego święta), ale każdy na swój sposób, każdy ze szczegółami tamtych czasów, takie świadectwo, tak jakby Pasik przejął pałeczkę po Kisielu, ale przez "przypadek" odjechał z innego peronu pociągiem z napisem "Polska".
Chwała im wszystkim. Ale, ku chwale ojczyzny, po prostu brakuje tych wydań blu-ray i tyle (już nie piszę 4K).
Ale także, szczerze, wiele osób po prostu nie ogląda takiego kina jak Kieślowski bo za bardzo angażuje, za mało się strzelają (ku...a, prawie w ogóle się nie strzelają!), ale Psy i Krolla zna i oglądał niemalże każdy "Polak mały".
Te "Psy" aktualne są jak nigdy, aż czuć w powietrzu zapach palonych dokumentów Smile
I chyba z tej okazji walnę sobie powtórkę Krolla, Psy 1+2 i nawet Psy 3 (z blu raya) a co tam.
Szczerze, Psy i pozostałe niewydane na blu ray "Lindy" to BĘDZIE hit sprzedażowy 200 egz. + dodaj jedno zero, znacznie większy niż obłędnie wydane Curzony Kisiela w 4K, mi się udało kupić, ale nie każdego stać na nie, co niektórzy się obrazili bo nie ma wersji PL.
Wystarczy nakręcić reklamę z Lindą, który w "przebraniu" Franca Mauera, trzyma w ręku kopie DVD Psów i Krolla, wrzuca do paleniska z tajną dokumentacją te filmy i wali do kamery tekst:
"Bo, to zła jakość była"
i pociąga łyk czystej polskiej wódki prosto z butelki, i wyciąga z zza pazuchy BOX Blu-ray z filmami, za którymi tęsknimy i rzuca kolejny tekst:
"W imię zasad...Disney"
Po takiej reklamie wszyscy co mają odtwarzacze blu-ray w Polsce, w tym ILSA FAUST, kulturalnie wpłacą pre-order na d****x.pl,
w imię zasad Smile

Odpowiedz
Offline fire_caves
Settling in
Liczba postów: 1,619
Reputacja: 117

10-11-2023, 21:30
Myślę, że sebas wskazuje tu słusznie, na to, że filmu Kieślowskiego są uniwersalne, choć ich akcja umiejscowiona jest głównie w Polsce. Filmy Pasikowskiego, tak jak Barei* są jednak bardzo specyficzne i właśnie dzięki temu są szalenie popularne w kraju, lecz za granicą mogą nie zdobyć uznania.
___
* Przy czym paradoksalnie "Bareje" doczekały się releasow na bd...

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,310
Reputacja: 150

11-11-2023, 03:14
Czeskie filmy też są bardzo specyficzne, a jednak je wydają. Co prawda Pasikonik nie byłby nawet 10 polskim reżyserem, o którym bym pomyślał przy tego typu wydawnictwie, ale gdzieś kiedyś - czemu nie?

Odpowiedz
Offline piti198
Posting Freak
Liczba postów: 1,842
Reputacja: 85

22-11-2023, 22:33 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-11-2023, 22:33 przez piti198.)
Jerzy Skolimowski: Walkover, Barrier, Dialogue 20 40 60 + Short Films Blu-ray
https://www.blu-ray.com/news/?id=33539

Hase und Wolf - Alle 16 Original-Episoden in HD - plus 8 Bonus-Episoden (Nu Pagadi! / Na warte!) (DEFA Filmjuwelen) (Blu-ray) Smile
brak jakichkolwiek napisów

Odpowiedz
Offline piti198
Posting Freak
Liczba postów: 1,842
Reputacja: 85

13-12-2023, 08:17
MacGyver

https://shop.plaionpictures.com/macgyver-die-komplette-serie-34-blu-rays-exkl.-shop

[Obrazek: PP-MacGyver-Komplettbox_3D_1920x1920.jpg]

Odpowiedz
Offline Glaeken
Posting Freak
Liczba postów: 1,644
Reputacja: 17

03-01-2024, 18:18
Amerykanie - Vinegar Syndrome - wydadzą Seksmisję Machulskiego na blu rayu:

https://vinegarsyndrome.com/products/sexmission?fbclid=IwAR1reJy7CfT5Est6l-i6uLPPaoI6fJRR-uijm9zVmj_OdA7gH7Mm10wVSac

Moje aukcje na OLX
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

03-01-2024, 18:56 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-01-2024, 19:00 przez Gieferg.)
Szkoda, że format obrazu z miejsca skreśla to (i każde inne) wydanie Blu-ray tego filmu.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Strony (20): « Wstecz 1 ... 12 13 14 15 16 ... 20 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku