Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Filmy
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 14 Dalej »

The Creator (2023)

Strony (14): « Wstecz 1 ... 10 11 12 13 14

Opcje tematu
The Creator (2023)
Offline JVC 4K
Użytkownik
Liczba postów: 171
Reputacja: 2

05-12-2023, 22:52
Ostatnie pytanie, co o tym decyduję że taki Twórca u nas wyjdzie z lektorem i napisami tylko na DVD, a na Blu-ray 2K i tym bardziej 4K już nie.
Przecież ludziom zależy na jak najwyższej jakości obrazu i dzwięku i taką otrzymują na BD a nie otrzymają takiej na DVD.

Jest większe prawdopodobieństwo że takiego The Creatora więcej ludzi kupiło by w naszym kraju na Blu-ray 2K lub nawet na 4K z napisami i lektorem, aniżeli na DVD kto kupi ten film w tym prehistorycznym formacie za 4 dyszki. To jest dziwne że Disney tak olewa Europę środkową i wschodnią a tak lubi zachodnią.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline arkadius841
Nowy użytkownik
Liczba postów: 3
Reputacja: 0

06-12-2023, 13:22
Dzisiaj zadzwoniłem do firmy Galapagos i zapytałem o ten film. Pani odpowiedziała, że mieli do wyboru wydać ten film na płycie DVD lub Blu-ray, ale wybrali DVD bo więcej osób kupi ten nośnik. Normalnie mnie zatkało jak to usłyszałem. Mieli więc wybór, ale mają chyba polskich kupujących głęboko gdzieś. Tłumaczyli się względami finansowymi.

Odpowiedz
Offline fire_caves
Settling in
Liczba postów: 1,618
Reputacja: 117

06-12-2023, 14:34
Chłopaki, jest wątek odpowiedni od tego jaki nośnik się lepiej sprzedaje. Czeka Was duże zaskoczenie, jak widzę.

Odpowiedz
Offline JVC 4K
Użytkownik

06-12-2023, 17:21
Więcej ludzi kupi na DVD heh dobre, maniacy prawdziwej jakości chcą dobrego obrazu i super dzwięku a tego DVD nie da już widzę jak kolejki się ustawiają po tego Twórcę na DVD, ja na pewno nie kupię.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

06-12-2023, 18:46 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-12-2023, 18:46 przez Gieferg.)
Więcej ludzi kupuje DVD, bo większośc ludzi jakość ma w dupie. na tym forum znajduje się promil mniejszości, którą jakośc obchodzi i jest skłonna za nią dopłacać. To fakt, a z faktami dyskutuje wiadomo kto.
Ale już niedługo nikt niczego nie będzie kupował, chyba, że z zagranicy.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline JVC 4K
Użytkownik

28-01-2024, 17:14 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-01-2024, 17:21 przez JVC 4K.)
The Creator 4K Steel wydanie UK.

Salka kinowa z Atmosem robi robotę przy tym filmie szczególnie wszystkie wybuchy, samoloty, rakiety, odgłosy statku NOMAD itp.

Załączone pliki Miniatury

JVC DLA RS 8K e-shiftX + Stewart Filmscreen StudioTek130 G3 Fixed Frame + Oppo UDP 203 + Denon AVC X8500HA + Dali Opticon 6 MK2 2 szt. + Dali Opticon LCR MK2 5 szt. + Alteco C1 4szt. + SVS SB4000.
Odpowiedz
Offline ILSA FAUST
IMF
Liczba postów: 512

28-01-2024, 17:52
(28-01-2024, 17:14)JVC 4K napisał(a):  The Creator 4K Steel wydanie UK.

Gratuluję Creatora w 4K a nie na DVD Smile

Mój steelbook 4K przyszedł z kraju makaronów tydzień temu (dalej najtaniej steelbook 4K+2K ok. 24 EURO + fracht) ale powtórna projekcja czeka w kolejce na wenę,
teraz nadrabiam produkcje baftowe i oskarowe (Zdecydowanie Biedne Istoty z Emmą Stone na prowadzeniu) oraz zbliża się prawdziwa uczta SCI-FI - Dune part 2 za miesiąc, potem Rebel Moon part 2, także projekcja Creatora musi poczekać kilka m-cy i wtedy raz jeszcze mogę porównać do Dune i RM.

Może HAL 9000 ma rację, że z Creatorem będzie jak z dobrym winem, im dłużej poleżakuje tym będzie lepsze.
Na pewno drugi seans w 4K na OLED (przegapiłem okazję na salę kinową ale może kiedyś wrócę do tematu) w zaciszu Home Video będzie sprzyjał ponownej ocenie, tylko po tym jak ochłonę po Dune i RM.

Odpowiedz
Offline shaman72
Kinomaniac
Liczba postów: 727
Reputacja: 12

06-02-2024, 11:20
Przereklamowany.
Aż zatęskniłem za czasami kiedy fantastyka była tworzona przez pasjonatów a nie biznesmenów.
Wykreowany Świat... gdyby nie było Gwiezdnych Wojen, Dnia niepodległości, Dystryktu 8 to może by czymś zaskoczył/zadziwił. Tym bardziej że jest pełen błędów logicznych/konstrukcyjnych, które przeszkadzają w czerpaniu przyjemności z filmu.
W sumie nawet nie ma o czym pisać. Po seansie stwierdziłem że lepiej było obejrzeć po raz kolejny Terminatora, AI, Raport mniejszości, Oblivion (Niepamięć), Na skraju jutra, Matrix, itd. itp. Kino S-fi ma już tyle dobrych tytułów że ten można spokojnie odpuścić.

Kino domowe:
Optoma UHD35X
Telewizor:Samsung UE55JU6740S
Odtwarzacz: Panasonic DP-UB420EGK
Odtwarzacz: Panasonic DP-UB-450
Audio Yamaha + Klipsch
Odpowiedz
Strony (14): « Wstecz 1 ... 10 11 12 13 14

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku