04-03-2024, 12:45
Gdzie kupiłeś?
|
slepy51 - mikro kolekcja
|
|
04-03-2024, 12:49
Zamawiałem z hmv - https://hmv.com/store/merchandise/action-figures-figurines/godzilla-1-0-yuji-sakai-transcendent-sculpture-col
Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature.
21-03-2024, 11:13
Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature.
Trochę tak, chociaż jeśli chodzi o wykonanie to bardziej klimaty "Wallace'a i Gromita", bo mamy tę specyficzną plastelinową animację poklatkową. Fabularnie to taki list miłosny do akcyjniaków i B-klasowych horrorów z lat 80-tych, problematyczny może być dla niektórych dosyć czerstwy humor, który twórcy w to wszystko wmieszali, często jest on dość żenujący ale wykonanie i klimat mi to mimo wszystko jakoś wynagrodziły. Zerknij sobie na ten krótki metraż od tych samych twórców, będziesz wiedział mniej więcej z czym to się je: https://youtu.be/RAuqceq8jME?si=12VlRVRFVMMVBNN4
22-03-2024, 03:10
Faktycznie, jest w tym wszystkiego po trochu. Humor jak humor, gorzej, że - pomijając samą animację - jedzie to trochę na jednej nucie i jest dość niezgrabnie poprowadzone. Niby do piwa idealne, ale też nie wiem czy pełny metraż to nie za dużo.
Pełny metraż jest sporo lepszy, tutaj to taka bardziej wyprawka i scena akcji, pewnie żeby pokazać potencjalnym producentom, dlatego nawalili wszystkiego po trochu i wyszedł taki misz-masz. Film ma normalnie rozpisaną fabułę, to taki buddy cop movie wymieszany z horrorem, czuć tam mocno inspiracje "Lethal Weapon" i jej różnymi tańszym odpryskami typu "I Come in Peace", "Split Second" itp., ogólnie to taki bardzo szczery list miłosny to tych wszystkich akcyjniaków ery VHS ze Sly'em i Arnoldem czy magistrem Lundgrenem, do tego wymieszane jest to z B-klasowym kinem grozy w stylu "Killer Klowns from Outer Space", nawet fajny hołd dla filmów Harryhausena się znalazł pod koniec. Ogląda się naprawdę bezboleśnie i jest to wszystko bardzo pomysłowe i rewelacyjnie wykonane, myślę że choćby dla samej strony formalnej warto poświęcić te półtorej godzinki i sobie obejrzeć.
OK, to niech jeszcze trochę stanieje ![]() Przy okazji można by uaktualnić fotkę całej kolekcji, bo chyba trochę się zmieniło. Czy nie?
Z tego co kojarzę to zapłaciłem za special edition na amazonie coś koło 11 funa i aż się zdziwiłem, że tak tanio można to dostać, wydanko w slipie, z plakatem, bookletem i dosyć przyzwoitym zestawem dodatków: Cytat: Extras A co do kolekcji to coś może i wypadałoby wrzucić, ale za dużo trochę tego się zrobiło a miejsca brakuje dlatego na razie upycham wszystko jak się da i panuje lekki artystyczny nieład
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości |