Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział techniczny
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Oppo BDP-10X, UDP-20X, Cambridge CXU/HD - Automatyczne zarządzanie napisami do płyt

Strony (14): « Wstecz 1 ... 5 6 7 8 9 ... 14 Dalej »

Opcje tematu
Oppo BDP-10X, UDP-20X, Cambridge CXU/HD - Automatyczne zarządzanie napisami do płyt
Offline popradek
Nowy użytkownik
Liczba postów: 13
Reputacja: 0

11-10-2023, 12:52
(11-10-2023, 09:51)prodarek napisał(a):  V26 małe poprawki, zalecam aktualizację.
Na moim oppo udp-201 w tej wersji nie dziła automatyczne ustawienie angielskiej ścieżki audio.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline prodarek
Posting Freak
Liczba postów: 2,324
Reputacja: 176

11-10-2023, 14:01 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-10-2023, 14:54 przez prodarek.)
Heh ot poprawki Big Grin

Ok fixed, przywróciłem stary kod dla audio, kombinuje jeszcze bo nie do końca jeszcze to działa tak jak powinno Smile

Oppo 10X / 20X - Auto zarządzanie napisami
Jeśli szukasz mod oprogramowania do Panasonic 150-450-820-9000, Oppo 93-95-103-105 napisz PW
Odpowiedz
Offline prodarek
Posting Freak

21-11-2023, 23:44 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-11-2023, 23:44 przez prodarek.)
Aktualizacja:
V28 - Dodane poprawne wykrywanie Cambridge Audio CXUHD, automatyczne wybranie preferowanej ścieżki audio działa również dla AVCHD, poprawiono auto wykrywanie odtwarzania filmu.
https://drive.google.com/file/d/1AqHrAz1di9MmlxBIDmH7Hp0My1RkMjJ0/view?usp=drive_link

AUTO_MODE=Y < Automatyczne włączanie napisów, wybór ścieżki audio i profilu wideo dla HDMI1  dla BD jest to Mode1, dla DVD jest to Mode2.
CLEAR_ZERO=Y < Włączenie rozszerzonej funkcjonalności dla przycisków 0 i CLEAR.
SUBTITLE_LANG=Inne < Nazwa dla napisów zewnętrznych którą widzimy w menu wyboru napisów, zależy od ustawień języka interfejsu.
SUBTITLE_SHIFT=3 < Domyślna pozycja dla napisów
AUDIO_LANG=Angielski > Domyślnie wybierany język dla ścieżkę audio z priorytetem wyboru ścieżki najwyższej jakości truehd > dts-hd > dts > lpcm
PICTURE_MODE_SWITCH=Y > Przełączenie profilu wideo HDMI1 na Mode1 dla BD, HDMI1 na Mode2 dla DVD.
NOISE_OFF= > Po wykryciu odtwarzania automatycznie wyłącza ustawienie redukcji szumów dla HDMI1 i profilu Mode1.
DARBEE_OFF= Po wykryciu odtwarzania automatycznie wyłącza funkcję Darbee, tylko modele 103D / 105D.
TELNET= > Zdalny dostęp przez klienta telnet do odtwarzacza, tylko dla 10X.
SSH= Zdalny dostęp przez klienta SSH do odtwarzacza, tylko dla 20X.
NFS_MOUNT= > Włączeni automatycznego montowania  do wskazanego serwera NFS(nas).
IP=192.168.xx.xx > Adres Ip do serwera NFS(nas)
NFS_TARGET_PATH=/media/hdd/0_NAS > Ścieżka do naszego serwera NFS(nas).
MOUNT_FOLDER=0__NAS > Nazwa folderu który zostanie utworzony i zostanie w nim zamontowany nasz serwer NFS(nas) na dysk usb w katalogu 0__NAS.
SUB_COPY_FROM_NAS= > Podczas uruchamiania odtwarzacza sprawdzi on czy na serwerze NFS(nas) nie znajdują się napisy, jeśli tak skopiuje je do /sub/.

Dodatkowe informacje:
Aby automatyczne odtwarzanie filmu została rozpoznane, materiał musi mieć długość ponad 900 sekund, posiadać powyżej 5 rozdziałów a poniżej 99.
Zamontowanie serwera NFS jest sygnalizowane "paskiem głośności"
Dodanie informacji o płycie do pliku disc_id jest sygnalizowane "paskiem głośności"
Na dysku usb w katalogu AutoScript znajduje się plik supersub.log w którym możemy podglądnąć działanie skryptu.
Włączenie zewnętrznych napisów jest sygnalizowane "paskiem głośności"
Plik setupi.ini po pierwszej instalacji "zniknie" i jeśli chcemy coś poźniej zmodyfikować musimy umieścić go w folderze AutoScript z nowymi ustawieniami, po ponownym uruchomieniu odtwarzacza nowe ustawienia zostaną wgrane.

Jeśli szukasz mod oprogramowania do Panasonic 150-450-820-9000, Oppo 93-95-103-105 napisz PW
Odpowiedz
Offline prodarek
Posting Freak

09-12-2023, 21:37 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-12-2023, 21:43 przez prodarek.)
(04-06-2023, 10:16)misfit napisał(a):  Czy na firmware jailbreak w trakcie odtwarzania kopii zapasowej z dysku sieciowego są możliwe zabawy z automatycznym wgrywaniem napisów na podstawie id płyty - obojętnie czy przez iso lub folder BDMV? Pewnie znam odpowiedź na to pytanie, ale wolę się upewnić Smile

ISO już zrobione i id jest generowane identycznie jak w przypadku płyt fizycznych, BDMV natomiast zrobiłem tak że napisy muszą mieć nazwę folderu gdy znajdują się w tym samym katalogu co katalog filmu lub obojętnie jaką nazwę gdy znajdują się wewnątrz katalogu struktury, mogą również znajdować się w katalogi all_sub ale wtedy również muszą mieć nazwę katalogu, obsługiwane są zarówno SUP jak i SRT.

Jeśli ktoś chce przetestować to napisać do mnie na pw.

(02-09-2023, 12:37)misfit napisał(a):  O, fajnie. Nie wiedzieć czemu w OPPO w HDR10 nie mam do wyboru szarych kolorów dla napisów srt, a coś z naleciałościami niebieskiego. Obsługa napisów sup rozwiąże sprawę w takim wypadku.
Jak wgrasz JB to dam Ci łatkę i te napisy będą szare jak być powinny.

Odpowiedz
Offline prodarek
Posting Freak

28-01-2024, 16:36
Dodana wersja
V29 - Obsługa BDISO, BDMV, AVCHD i automatyczne włączanie napisów dla plików m2ts, mkv.

Odpowiedz
Offline prodarek
Posting Freak

04-04-2024, 07:33 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-04-2024, 07:39 przez prodarek.)
Jeśli ktoś już utworzył swoją solidną i sprawdzoną "bazę" dopasowanych napisów do płytek będzie miło jeśli się podzieli np na prv, dzięki.

A i z racji tego że obecnie Panasonic jak i Oppo dopasowują u mnie napisy automatycznie zaszła u mnie konieczność pomyślenia aby to np na "NAS" znajdowała się również baza z naszymi napisami i skrypt poszukiwał ich w obu miejscach. Jeśli ktoś chciałby aby w skrycie Oppo pojawiła się taka funkcja to proszę dać znać.

Odpowiedz
Offline Piotrek P
Użytkownik
Liczba postów: 176
Reputacja: 46

04-04-2024, 17:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-04-2024, 17:30 przez Piotrek P.)
(04-04-2024, 07:33)prodarek napisał(a):  obecnie Panasonic jak i Oppo dopasowują u mnie napisy automatycznie

Czy coś mnie ominęło i dla Panasa są jakieś inne możliwości zautomatyzowanego korzystania z bazy napisów zamiast ręcznego kopiowania pliku sub.srt na pendrive'a? Czy coś innego miałeś na myśli?

Odpowiedz
Offline prodarek
Posting Freak

04-04-2024, 17:53
Tak udało mi się to uzyskać w zasadzie od samego początku gdy pojawił się patcher dąrzyłem do tego uparcie, natomiast nie mam w planach publikacji.

Odpowiedz
Offline Piotrek P
Użytkownik
Liczba postów: 176
Reputacja: 46

04-04-2024, 18:24
Super, gratki Cool
Mimo wszystko pozwolę sobie dopytać: nie planujesz publikacji ze względów że tak to ujmę "finansowych" (mam na myśli nakład pracy, który w opracowanie tego rozwiązania włożyłeś - wydaje mi się, że ten powód można byłoby "ominąć", bo ja jak i pewnie wielu innych użytkowników forum za działające rozwiązanie tego typu byłoby gotowych jak najbardziej zapłacić) czy też innych (choćby technologicznych - np. dostosowanie tego rozwiązania do Twojej specyficznej sytuacji lub posiadanego sprzętu)?

Odpowiedz
Offline prodarek
Posting Freak

04-04-2024, 18:44
Nazbierało by się trochę tych powodów. Nakład pracy? w zasadzie od początku pojawienia się patchera to śmiało mogę powiedzieć co 2-3 dzień coś zmieniam w kodzie udoskonalam także nakład jest ogromny. Istotnym hamulcem jest obawa przed ogólnie firmą Panasonic ponieważ to co obecnie u mnie siedzi przerodziło się w na prawdę sporych rozmiarów skrypt i możliwości zmian tak dużych że chyba sam się niedługo pogubię...

Odpowiedz
Strony (14): « Wstecz 1 ... 5 6 7 8 9 ... 14 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku