Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział ogólny
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 7 Dalej »

Kryteria zakupu filmów

Strony (33): « Wstecz 1 ... 29 30 31 32 33

Opcje tematu
Kryteria zakupu filmów
Offline gumbas
Użytkownik
Liczba postów: 235
Reputacja: 12

05-04-2024, 20:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-04-2024, 21:01 przez gumbas.)
(05-04-2024, 15:36)Mefisto napisał(a):  Skąd akurat wyszło Ci 0,01%? Są jakieś badania? Smile

(05-04-2024, 09:15)Wolfman napisał(a):  Film w ogłoszeniu jest PL dystrybucja, cena 15 PLN, cebula przyjeżdża i pisze ze da 7 PLN bo ogłoszenie wisi od mca. Ta sama cebula narzeka, że jest mało PL w Polsce. I tak w kółko.

W odniesieniu do filmów się z tym akurat nie spotkałem, ale to prawda, że Polacy najchętniej to by za złotówkę wszystko kupowali, a za darmo to już w ogóle; i jak coś kosztuje więcej, to żydzą na potęgę.

Tutaj musze ,potwierdzić,kolekcjonerzy jak z koziej dupy traba,chcą za darmo.Obrazja sie,potem sie okazuje że niby zdublowane pozycje,sprzedawaja za grube pieniądze,bagno totalne.Kilku tutaj siedzi,jak beda skakać,to napisze którzy

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,706
Reputacja: 746

05-04-2024, 22:23
(05-04-2024, 20:31)Wolfman napisał(a):  Misfit kupowałeś od groma w promocji, chodziło mi, że gdyby każdy tak kupował , tylko czekając na promocje, to by dystrybucji dawno nie było.

Kto nie kupuje filmów w promocjach, niech pierwszy rzuci kamieniem. Z tym "od groma" nie bardzo jednak wiem co masz na myśli, jak w kilka miesięcy kupowałeś tyle tego wszystkiego co ja przez kilka lat. Bez najmniejszego problemu byłbym w stanie się założyć, że u Ciebie było tego znaaaacznie więcej, w tym też mnóstwo używek z cexa, z których dystrybutorzy otrzymywali okrągłe zero.

Niepotrzebnie obruszyłeś się na innego forumowicza, który miał czelność napisać, że sprowadzenie jakiegoś filmu UHD z USA jest dla niego mało opłacalne. Dodajmy filmu w SDR/Rec.709, w którym obrazek w dość niewielkim stopniu różni się od Kino Lorbera na BD. I później naskoczyłeś na mnie z jakimiś dziwnymi teoriami... Możesz zaprzeczać, ale jestem przekonany, że ten brak "zakupowej" aktywności od kilku lat z Twojej strony jest w dużej mierze spowodowany właśnie tym, że koszty sprowadzania ukochanych przez Ciebie steelbooków z USA poszły ostro do góry.

(05-04-2024, 20:31)Wolfman napisał(a):  Że generalnie kupujesz duzo to zgoda, ale dla polskiej dystrybucji nie ma to znaczenia Wink Wiesz o czym piszę, gros tych filmów to za graniczne wydania

Wydaje mi się, że już o tym dyskutowaliśmy.
Dlaczego mam kupować filmy/wydania, które w ogóle mnie nie interesują, a mam nie kupować tych, które chcę? Czy ja jestem coś winien polskiej dystrybucji, a jeśli tak to z jakiego powodu?

Odpowiedz
Offline Pablo0909
Stały bywalec
Liczba postów: 732
Reputacja: 29

06-04-2024, 06:21
Gdy swego czasu sprzedawałem swój zbiór(?), kolekcję(?), trafiłem na kilku "pasjonatów", którzy uważali, że wydanie UHD w cenie 40-50 PLN, było "oooo panie...". Jeden, to nawet wysłał mi wykres, jak to "Rambo 1-3" steelbook taniał w ciągu ostatniego roku Big Grin Big Grin Duża część osób, która ode mnie kupowała, ma zamiast rozsądku, zwykła cebulę. Także, narzekania i "święte oburzenie" @wolfmana i innych użytkowników (kilku), odbieram jako zwykłą hipokryzję Smile

Odpowiedz
Offline Diocletian
Stały bywalec
Liczba postów: 303
Reputacja: 19

06-04-2024, 08:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-04-2024, 08:24 przez Diocletian.)
Stary, to były czasy, do dzisiaj pluje sobie w brodę, że nie kupiłem więcejSmile
Edyta:
Dzisiaj zrobiłbyś to jeszcze raz, nie żałujesz tego radykalnego czynu he he.
Ograniczasz się tylko do tego co jest aktualnie w serwisach, czy może czasem kupujesz jakieś filmy na Apple TV, czy gdzie tam się jeszcze kupuje

65C4/UB820/BDT700 + 2.0 Marantz+Wiim+Aune+Denon+Heco
Odpowiedz
Offline Sieciowiec
Nowy użytkownik
Liczba postów: 25
Reputacja: 1

06-05-2024, 09:45
Cześć,
u mnie kryteria zakupów biorą swój początek z czasów gdy próbowałem zebrać filmy, które chciałbym obejrzeć w dowolnej pasującej dla mnie chwili, nie być uzależnionym od wypożyczalni, kina, czy harmonogramu TV. Zatem kryteria są takie:
1. muszę naprawdę bardzo lubić dany film
2. nie znudzi mnie po trzecim obejrzeniu
3. ma polską wersję językową, żeby służył nie tylko mnie, ale też rodzinie
Nie kupuję dla samego zbierania,

Odpowiedz
Offline Daras
Posting Freak
Liczba postów: 2,323

09-05-2024, 22:11
Po lekturze powyższych postów postanowiłem zadać pytania.

1. Jeśli nadal kupujecie płyty, to z jakich powodów?
2. Dlaczego sprzedajecie swoje kolekcje??? Trudno mi rzecz zrozumieć, choć ciekawym odpowiedzi.

Kurna, niczego w życiu dorosłym nie sprzedałem, choć często darowałem, w tym kilka krążków BD (wiedząc, iż do określonych projekcji nie wrócę).
Nadal kupuję BD / UHD, jednak - o czym kiedyś pisałem - tych interesujących mnie filmów z PL jest coraz mniej.

Nadto. W zasadzie nie zarzuciłem ostatecznie żadnego swojego hobby z młodości, czy nawet dzieciństwa! Sukcesywnie je rozwijam! Co z Wami?

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Online Bender
Stały bywalec
Liczba postów: 671
Reputacja: 24

09-05-2024, 23:17
Ja mam monomanie, które trwaja zazwyczaj kilkanaście lat. Po nich przychodzi zazwyczaj weryfikacja. Nie oznacza to, że przucam jakieś hobby ale zmienia ono w jej okresie kształt, powiedziałbym urealnia się propocja chęci i faktycznej potrzeby posiadania.

Teraz mam jakaś totalna wersfiikację, bo dotyczy kilku różnych hobby i szukam balansu między tym co koniecznie muszę mieć, a silną potrzeba posiadania jak najmniejszej ilosci rzeczy wokół siebie. Wink Chyba taki wiek już

Odpowiedz
Offline Daras
Posting Freak
Liczba postów: 2,323

11-05-2024, 00:48 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-05-2024, 01:09 przez Daras.)
Bardzo interesujący wpis, Bender. Zrozumiałem, że nie porzucasz hobby, lecz na przestrzeni lat zmienia się jego kształt. Fajnie. Mam podobnie. Przy czym moje (rozliczne) hobby nie zawsze wiążę z chęcią posiadania. Często zainteresowania z dzieciństwa / młodości mają wymiar niematerialny (choć niekiedy jakąś książkę muszę przeczytać).

Bender napisał:
(...) szukam balansu między tym co koniecznie muszę mieć, a silną potrzeba posiadania jak najmniejszej ilosci rzeczy wokół siebie.

Oczywiście. Być może ludzie nie wiedzą jak niewiele potrzeba rzeczy, aby się spełnić. Zapamiętałem z jakiegoś wywiadu (bodajże z Wojciechem Eichelbergiem) anegdotę o biznesmenie, który patrząc na swoje wypasione samochody powiedział: Co ja w życiu spieprzyłem? Smile

Niedawno rozmawiałem ze swoim dobrym znajomym (znamy się kilkadziesiąt lat). Kamrat nieco zaskoczył stwierdzeniem: Nie interesuje mnie co będzie z moimi rzeczami po śmierci.
Kolega raz w miesiącu kupuje płytę CD.

Krążki CD/DVD/BD/UHD - to w zasadzie jedyne dobra materialne jakie gromadzę. Wszelkie zakupy starannie planuję, a z kolekcji oddałem (jedynie) kilkanaście płyt. Jeśli więcej, to niewiele.

Kończąc - książki, płyty itp. są nośnikami wartości niematerialnych (idee, sztuka, historia itd.).

P.S.
Właśnie słucham z CD UB40, bo taką płytkę wybrałem. Cool W radiach na okrągło grają to samo.

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Online Bender
Stały bywalec
Liczba postów: 671
Reputacja: 24

11-05-2024, 23:02
@Daras No mi chyba trochę łatwiej przychodzi rozstawanie się. Odstawiam nostalgię na bok i krótkie konkretne kryterium: "będę wracał lub nie". Nie będę? Do odstrzału.
Oczywiście przez lata też trochę ewoluuje gust, co też nie pozostaje bez wpływu na kształt kolekcji. No i ostatnia kwestia, zawsze miałem kolekcjonerską żyłkę co przekładało się trochę na bycie komplecistą, z czego jakiś czas temu się wyleczyłem. I teraz zupełnie bez bólu pozbywam się niekoniecznie ulubionych tytułów moich ulubionych autorów Wink

W kwestii materializmu, mam podobnie, zresztą podobnie to nazywam i to właściwie jedyne przedmioty poza produktami pierwszej potrzeby jakie kupuję Wink
Nawet jeśli to swego rodzaju racjonalizacja to mogło być gorzej. Niemniej, nie raz myślałem sobie że jakby to wszystko spłonęło w pożarze to prędzej bym odetchnął niż lamentował Wink
Jedynie chyba filmów byłoby troche żal, bo 90% tego co mam nigdzie nie da się zobaczyć.

Odpowiedz
Strony (33): « Wstecz 1 ... 29 30 31 32 33

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku