Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dystrybutorzy
1 2 Dalej »

Galapagos

Strony (73): « Wstecz 1 ... 35 36 37 38 39 ... 73 Dalej »

Opcje tematu
Galapagos
Offline Danus
Stały bywalec
Liczba postów: 572
Reputacja: 23

04-10-2024, 18:07
Malo tego, pewnie to steele sprzedaja im sie jak świeże buleczki, a nie zwykle plastiki wiec mieli w dupie plastik.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Ash-9001
Stały bywalec
Liczba postów: 437
Reputacja: 36

04-10-2024, 18:17
Musiałby mi się sufit na łeb spaść żeby dopłacać 30-40zł za polskie napisy na brzydkim steelbooku Wink

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Offline ifeelveryblah
Stały bywalec
Liczba postów: 315
Reputacja: 2

04-10-2024, 18:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-10-2024, 18:23 przez ifeelveryblah.)
Zastanawiałem się czy kupić od nich pierwszy sezon Rodu Smoka w 4K. Tak myślę sobie, kupię a oni znowu oleją, tak jak zawsze, po pierwszym sezonie i kolejnych polskich wydań 4K pewnie nie będzie i znowu tylko stracę kasę na droższe wydanie... Nie myliłem się. Oni są żałośnie przewidywalni. Błagam, niech już im się skończy licencja i mam nadzieję że znikną raz na zawsze z rynku.

(04-10-2024, 18:17)Ash-9001 napisał(a):  Musiałby mi się sufit na łeb spaść żeby dopłacać 30-40zł za polskie napisy na brzydkim steelbooku
A najciekawsze, że u Czechów to samo wydanie 40 zł taniej. Ładną dobie marzę narzucają, skur****nki.

Odpowiedz
Offline Kirek
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 2,475
Reputacja: 218

04-10-2024, 19:40
(04-10-2024, 17:21)fire_caves napisał(a):  Mnie zastanawia, dlaczego przedstawiciela Galapagos nie ma na tym forum... by prowadzić dialog z klientami...
Może i są ale jeżeli tak to jakoś nie dziwię się, że nie chcą wchodzić w dialog patrząc na wypowiedzi niektórych użytkowników.

Odpowiedz
Offline ifeelveryblah
Stały bywalec
Liczba postów: 315
Reputacja: 2

04-10-2024, 19:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-10-2024, 20:05 przez ifeelveryblah.)
Do mnie się odnosisz? Dlaczego mam ich traktować z szacunkiem jak nawet nie potrafią odpowiedzieć na maila? I to pisałem jako klient, który zamówił u nich kilka filmów w 4K? Czego się spodziewasz? Za brak szacunku odpłacam się tym samym.

Tak samo jak i tutaj byłem przez was potraktowany bez szacunku, więc usunąłem całą swoją kolekcję i żadnych wydań już nie dodaję do filmoskopu.

Odpowiedz
Offline fire_caves
Settling in
Liczba postów: 1,618
Reputacja: 117

04-10-2024, 20:11
(04-10-2024, 19:40)Kirek napisał(a):  Może i są ale jeżeli tak to jakoś nie dziwię się, że nie chcą wchodzić w dialog patrząc na wypowiedzi niektórych użytkowników
Tak, też się zreflektowałem - jedna sprawa słowa rozczarowanych klientów, ale pisanie o tym, że tam pracują idioci itp. to już coś zupełnie innego.

Odpowiedz
Offline ILSA FAUST
IMF
Liczba postów: 512

04-10-2024, 20:47 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-10-2024, 00:42 przez ILSA FAUST.)
(04-10-2024, 19:40)Kirek napisał(a):  Może i są ale jeżeli tak to jakoś nie dziwię się, że nie chcą wchodzić w dialog patrząc na wypowiedzi niektórych użytkowników.

Trudno dogodzić Smile
Nie było PL w Disneyach 4K to był płacz i lament
Teraz jest PL w 4K i jest jeszcze gorzej. OMG Smile
Od jakiegoś czasu było wiadomo, że ALIEN 1.5. ROMULUS dostanie wersję PL w 4K i chyba o to chodziło?
Nagle okazuje się, że każdy chce mieć ten filmSmile HAHA, bo jest zajebisty i tyle Smile
Ba, pewnie za rok na święta dostaniemy BOX i pojawi się wszystkie ALIEN 1-7 w UHD włącznie z brakującymi na świecie wydaniami ALIEN 3-4 w 4K z wersją PL.
Tak jak pisałem wcześniej, to że nie było przez jakiś czas wersji PL w Disneyach to była TYLKO KWESTIA KASY bo była panika po COVID-19 w branży a nie żadne tam patriotyczne lub nie zapędy NARODOWEGO dystrybutora. Bądźmy dorośli.
Taka była umowa licencji i niechęć do większego ryzyka, teraz jak widać można licencje dzielić na prawo i lewo - nawet PL w 4K, wystarczy kupić licencję (wow odkrywcze no nie). Teraz ryzyko jest mniejsze bo inflacja znacznie poprawiła kondycję klasy niskiej i średniej, którą stać na wydanie fizyczne bardziej niż przed inflacją - taka jest prawda i tyle.
A nikt mi nie powie, że niczego bez kasy się nie da - nawet przecież można T2 wydać po śląsku Smile

Najwięcej zysku uciekło Galas Pagos przy re-edycji AVATAR 1-2 w wersji 4K UHD w Dolby Vision z wersją PL.
A może nagle pojawi się promocja na święta Smile Mikołaj nie wie co najlepsze dla dzieci pod choinkę?

Cieszcie się, że macie taką możliwość, bo wiele osób ma blokadę emocjonalną oraz nie jest obryta w zakupach zagramanicznych i zamiast kolejnych skarpetek można sprawić sobie ALIEN ROMULUS 4K z PL na święta i zamiast marznąć w kościele w tychże skarpetach można odpalić w domu w ciepełku ulubiony film Smile

p.s.
STEELBOOK do ALIEN ROMULUS 4K zamówiony w Galas Pagos Smile
(1) pomimo, że paskudny jak jasna cholera - ale póki co jest tak na całym Świecie,
i potem można to podmienić przy okazji wydań premium za granicą. Może w ręku, po odpakowaniu będzie lepiej to wyglądać i na szczęcie jest RAIN na pierwszym planie i bok ma napis a nie obrazki.
(2) pomimo, że zagramanicą z przesyłką może 20 zł taniej, to Galas Pagos nauczyło się szanować swoje pieniądze (mniej zwrotów) i pakuję STEELBOOK w 3-4 warstwy folii bąbelkowej i karton - i jest mniej zabawy i ryzyk z zakupem - paczkomat w cenie.
(3) wydanie ALIEN 1.5. ROMULUS w STEELBOOK 4K z PL to ostatnia deska ratunku i zachowanie "twarzy" dla NARODOWEGO dystrybutora, bo brak STEELBOOK 4K dla:
- ciche miejsce 3
- ród smoka 2 (brak 4K w ogóle)
- twisters
- 6th sense
- signs
zdechły basen i inne pozycje w pre-order mnie nie interesują.
w ogóle przekreśla szanse na zamówienie od ILSY FAUST i jestem zmuszona kupić to zagramanicą
w STEELBOOK 4K.
jak ktoś mi powie raz jeszcze że nie jest to TYLKO KWESTIA KASY to jest po prostu śmieszny.
Wiele osób kolekcjonuje STEELBOOK, tylko nieliczni zwyklaki.
Komiksy, laleczki pop, kolorowe winyle, plakaty, klocki lego, statuetki postaci, maskotki, box-y, oraz wiele wiele innych odmian kinowego szaleństwa, w tym rządzą wydania PREMIUM w STEELBOOK.
Zwyklaki są po prostu "zwyczajne", szare i bure, nothing special. jak sama nazwa wskazuje Smile

I tutaj Galas Pagos ma dużo do nadrobienia bo dało d**y na całej linii.

Tylko FURIOSA i ALIEN ROMULUS pozwala na "uratowanie" twarzy i tylko te 2 zamówienia poszły od ILSY FAUST a mogło być ich więcej. Ktoś inny zarobi, bo w przyrodzie nic nie ginie.
Po co komu kto kupuje 4K w pakiecie wersja 2K skoro teraz dodatki są na płycie 100 GB w 4K, wystarczy sprzedawać w STEELBOOK tylko wersję 4K z niższą ceną jak to robią inni zagramanicą coraz częściej (dużo USA). Już minęło dobre 8 lat od przesiadki z 2K na 4K - po co więcej zaśmiecać środowisko naturalne?
Już czas się pozbyć tej przestarzałej już formy (tak jak odstąpiono po czasie od dodawania DVD do blu-ray).
Poniekąd Galas Pagos zrobił ten ruch z licencjami na 6th sense oraz Signs odchudzając wydania z niepotrzebnego dysku, dał tylko d**y z brakiem wydania w STEELBOOK. Może się szybko otrząśnie bo jeszcze nie jest za późno aby skasować pre-ordery zagramanicą...
tak tylko podpowiadam jak można uratować "twarz" Smile
Przecież najbardziej opłacalna marża a co za tym idzie jest na STEELOOK 4K które nie widomo dlaczego wyprzedają się jak świeże bułeczki...
...dlaczego? Bo to nie zwykle, zwyczajne, zwyklaki
ot cała filozofia całego tego biznesu

!!! ONLY STEEL IS REAL !!!

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,182
Reputacja: 277

04-10-2024, 22:07
Czasy dodatków:

- The Director's Vision (3 minuty)
- Creating the Story (2 min)
- Casting the Faces (6 min)
- Constructing the World (13 min)
- Inside the Xenomorph Showdown (11 min)
- Alien: A Conversation (9 min)
- Alternate/Extended Scenes (11 min)

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline ILSA FAUST
IMF
Liczba postów: 512

04-10-2024, 22:31
Czyli prawie godzina dodatków Smile
mało ale dobre i tyle bo po tytułach dodatków zapowiadają się na ciekawe dopełnienie seansu filmu

zakładam, że całość zmieści się na dysku 4K i nie będzie konieczne trzymanie dysku 2K.

Odpowiedz
Offline Ash-9001
Stały bywalec
Liczba postów: 437
Reputacja: 36

05-10-2024, 09:49
(04-10-2024, 22:07)Mierzwiak napisał(a):  Creating the Story (2 min)

Stworzyli historię w dwie minuty? To by wyjaśniało dlaczego końcówka jest tak z...partolona Wink

A tak na poważnie, dodatki raczej rozczarowujące. Brak komentarza, jakieś krótkie korpo-filmiki... Chociaż tyle, że film powinien wyglądać na płycie świetnie (oby).

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Strony (73): « Wstecz 1 ... 35 36 37 38 39 ... 73 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku