Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział techniczny
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Jaki telewizor wybrać? - Pytania i porady

Strony (174): « Wstecz 1 ... 158 159 160 161 162 ... 174 Dalej »

Opcje tematu
Jaki telewizor wybrać? - Pytania i porady
Offline lis22
Stały bywalec
Liczba postów: 298
Reputacja: 1

#1,591
02-09-2024, 07:23 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-09-2024, 07:23 przez lis22.)
Tablet nie ma ani rozdzielczości 4K, ani Dolby Vision, oglądam na tablecie ale tylko materiał HD w pracy i YT. Na tablecie nie będę też grał na PS5, XSX czy NS. Filmy i seriale bez 4K i HDR ale z napisami oglądam sobie na PC.
Teraz obniżyłem sobie jasność na 15 i jeszcze daje radę ale luminacja szczytowa SDR musi być ustawiona na max.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline mrjacob990
Nowy użytkownik
Liczba postów: 13
Reputacja: 3

#1,592
02-09-2024, 11:05
iPad Pro M4 ma ekran OLED i Dolby Vision, a z słuchawkami AirPods Pro nawet jakąś wirtualną namiastkę dźwięku przestrzennego. Ma wysoką jasność szczytową, o wiele wyższą niż mój TV, ale ekran to „tandem OLED”, ma dwa panele nałożone na siebie, więc może się nie wypali tak szybko jak TV. Mam i mi się podoba to co na nim oglądam.

Odpowiedz
Offline lis22
Stały bywalec
Liczba postów: 298
Reputacja: 1

#1,593
11-09-2024, 16:12
Tv wymieniony, jasność obniżyłem na 8 i może to coś da - gamma na 0 i Luminacja Szczytowa SDR na duża.

Odpowiedz
Offline Diocletian
Stały bywalec
Liczba postów: 275
Reputacja: 16

#1,594
15-09-2024, 11:17
Panowie, szukam (nie dla mnie) przystawki do telewizora, która ogarnia MAX, a jakby jeszcze dawała radę z Apple TV, to już w ogóle bajka. Przystawka Apple odpada, za droga Smile
Xiaomi może być?

65C4/UB820/BDT700 + 2.0 Marantz+Wiim+Aune+Denon+Heco
Odpowiedz
Offline djgromo
Go BIG or go home
Liczba postów: 754
Reputacja: 25

#1,595
15-09-2024, 12:58
W tym roku ma wyjść nowy model Google Streamer (następca Chromecasta) za ok 120 Euro.

LG OLED 55 C6, Sony X700, Denon X1300W, Jamo S809, S81, S801, S8 ATM, S803, Xbox Series X, Playstation 5
Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,501
Reputacja: 130

#1,596
15-09-2024, 13:30
Aktualnego Chromecasta 4.0 da się kupić w granicach 300zł. Jeżeli złącze do ethernetu nie jest potrzebne, to można się skusić. Moja Mama używa od około 2 lat i jak dotąd nie ma problemu.

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Offline Keyser
Nowy użytkownik
Liczba postów: 30
Reputacja: 3

#1,597
15-09-2024, 21:34 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-09-2024, 21:34 przez Keyser.)
A jeśli złącze ethernet jest konieczne to są przejściówki, które to ogarniają. Są pewnie tańsze, ale ja wziąłem za 20 EUR i złego słowa nie powiem.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

#1,598
21-11-2024, 21:08 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-11-2024, 21:08 przez Gieferg.)
Do świąt musi nowy TV stanąć w pokoju (pewnie w przedziale 55-60 cali), więc co tam teraz na topie? Smile

Do tej pory najlepsze doświadczenia miałem z Toshibą (ale jakoś o ich telewizorach chyba nikt tu za bardzo nie wspominał) jeden i drugi TV bez zarzutu, obraz bez problemu ustawiałem sobie taki jak lubię, trybów obrazu pod dostatkiem, żadnych problemów w sumie z nimi nie było, w dodatku wygląda, że skubańce są bardziej żywotne niż jakiekolwiek inne telewizory z którymi zetknąłem się u rodziny i znajomych.
Samsungów nie lubię (choć miałem do czynienia tylko ze starszymi modelami, za cholerę nie byłem w stanie ich ustawić tak, żebym był zadowolony), a LG jakoś nie ufam odkąd przeczytałem o dziwnych rzeczach z podświetlaniem Tongue

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Mr.Hankey
Posting Freak
Liczba postów: 1,094
Reputacja: 35

#1,599
21-11-2024, 21:24
Kup takiego oleda na jakiego starczy ci kasy. Tyle w temacie.

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,080
Reputacja: 80

#1,600
21-11-2024, 21:38
No to jak nie ten i nie tamten to zostają ci chyba tylko telewizory Sony i Hisense miniled.

Mam Sony KD-55XF9005 55" (2018, kupiony w 2020) i jestem bardzo zadowolony (choć szybko padł mi jeden piksel, ale w takim miejscu i przy tej rozdzielczości, że widać go tylko jak się podejdzie do telewizora wycierając ekran przy sprzątaniu). Nie ma takiego kontrastu jak w OLEDach, ale mi wystarcza. Dźwięk jest okej, ale jak się jest audiofilem to lepiej dokupić do niego soundbar (mi wystarcza, ale już starszy brat był zaskoczony jak "cicho" i bez basu jest przy filmach - może to też być kwestia rozmiaru pomieszczenia, mam całkiem spory salon).

Młodszy brak kupił w tym roku Hisense minileda z polecenia w MediaExpert i póki co też jest zadowolony, a jakość obrazu oceniam chyba nawet na lepszą niż u mnie (przynajmniej w przypadku jednego filmu 4K, na którym pomagałem mu wybrać optymalne ustawienia). Nie pamiętam jaki ma dokładnie model, ale pewnie nie starszy niż z ubiegłego roku.

Z Samsungami bywa różnie, choć nie wiem jak to jest z nowszymi modelami. Na pewno na ich niekorzyść wypada brak Androida (o ile dobrze pamiętam).

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Strony (174): « Wstecz 1 ... 158 159 160 161 162 ... 174 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku