Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dystrybutorzy
1 2 Dalej »

Galapagos

Strony (76): « Wstecz 1 ... 45 46 47 48 49 ... 76 Dalej »

Opcje tematu
Galapagos
Offline Ash-9001
Stały bywalec
Liczba postów: 522
Reputacja: 45

06-12-2024, 21:41
(06-12-2024, 19:24)ifeelveryblah napisał(a):  Znowu trochę lipa z ich planem wydawniczym. Będzie plastik i steelbook JOKER: FOLIE A DEUX 4K. Wywaliłbym steelbook Jokera 2 a w to miejsce plastik Uśmiechnij się 2, wydanie jednopłytowe (dodatki pewnie będą na płycie 4K) za ok 100 zł i mieliby pewnie lepszą sprzedaż niż tego steelbooka Jokera. Dla mnie Uśmiechnij się 2 rewelacyjny film. Po krytyce za brak plastiku Romulusa 4K po kilku dniach takie wydanie się pojawiło to może i tym razem coś się uda? Smile Kto za to atakować ich mejlami!

Wolę jedynkę ale Smile 2 kupuję na 100%. Też bym chętnie przytulił zwykłe wydanie (z Naomi na okładce) jakby takowe wydali.

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline ifeelveryblah
Stały bywalec
Liczba postów: 315
Reputacja: 2

06-12-2024, 23:13
Napisz do nich maila, może jakby tak dostali kilkanaście wiadomości w tej sprawie to by zmienili zdanie. Joker 2 to porażka roku, na IMDB 5.2 i 2 wydania 4K. Nie będą mieć z tego dużej sprzedaży. Smile 2 ma IMDB 6.9 więc niezła nota, pewnie sporo ludzi co byli w kinie będą chcieli zakupić wydanie fizyczne. Oczywiście z tych ludzi co takie filmy kupują. Paramount dodatki daje na płycie 4K więc jedna płytka, tak jak mówisz z Naomi na okładce za około 100 zł i byłaby szansa na jakąś sensowną sprzedaż. Po co 2 wydania 4K filmu, który większości nie podoba się? Chyba tylko oni to wiedzą. Z Romulus zmienili zdanie i patrząc po samej sprzedaży na Allegro to raczej była dobra decyzja. Tak czy siak, jak nie wydadzą to biorę włoskie wydanie, polska wersja powinna być na obydwu płytach.

Odpowiedz
Offline ILSA FAUST
IMF
Liczba postów: 512

07-12-2024, 19:49 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-12-2024, 11:31 przez ILSA FAUST.)
(05-12-2024, 19:04)ifeelveryblah napisał(a):  Ta sytuacja wyleczy cię z kupowania steelbooków czy jeszcze potrzebujesz raz kupić porysowany i raz wgnieciony?

Mój STEELBOOK 4K Alien Romulus doleciał z Galas Pagos kilka dni temu w stanie idealnym (igła).
W rzeczywistości, w rękach, wygląda znacznie lepiej niż w zapowiedziach, co nie oznacza, że jest idealny layout. Rain w centrum uwagi ratuje sytuację, bo dobrze wygląda na tym ujęciu, Alien górujący nad wszystkimi przypomina z czym mamy do czynienia. Na ten moment to jedyny lay-out do Alien Romulus ale pewnie przyjaciele z Korei Południowej nas zaskoczą porządną wersją, więc będzie podmianka.

(05-12-2024, 20:13)ifeelveryblah napisał(a):  Czasami dostaję filmy w tak zniszczonych pudełkach Blu-ray jakby były ponownie foliowane przynajmniej 10 razy. Ostatnio już nawet takie od razu odsyłam bo kilka razy zdarzyło mi się że płyty były porysowane. Z Amazonu dosłownie co drugie zakupy filmów dostaję w połamanych pudełkach. Kiedyś z amazon.pl można było wymieniać filmy, nie tylko zwracać. Nie wiem, może ciągle można a tylko mi wyłączyli taką możliwość. Raz z amazon.pl zamówiłem serial na Blu-ray. Otwieram no i klasyka pudełko połamane. Zlecam wymianę, kolejne znowu połamane. Ponownie zlecam wymianę. 3 raz otrzymuje ten sam serial w połamanym pudełku.

Czyli jak sam piszesz jest całkiem odwrotnie o 180 stopni Smile
Amaraye teraz tak są wydawane, że już nie dajesz radę nawet filmu kupić, więc tak, streaming został wymyślony specjalnie dla Ciebie.
Amazon to dupna księgarnia i nie mają szkoleń, tylko pakują filmy jak książki. STEEL-BOOK kojarzą jako stalową książkę, więc wychodzą z założenia że wytrzyma lepiej niż amaray i pakują jak leci razem ze zwyklakami, jak książki. Amaraye są produkowane w postaci EKO-pudełek, które mają wykrawany plastik w środku, co daje taki efekt że rozsypują się w ręku po wyjęciu z koperty.
Bardzo mało kupuję zwyklaków i potwierdzam, że ZAWSZE w 100 % idą do nowego pudełka lub jako przekładka do STEELBOOK a pudełko połamane na śmietnik. Sytuacja w kwestii STEELBOOK uległa poprawie, bo jak dochodzą bez uszkodzeń, raz na 20 zamówień STEELBOOK coś się wydarzy, kurier nadepnie butem, więc leci reklamacja i tyle na ten temat.
Z założenia STEELBOOK jest wymyślony jako bardziej praktyczne i bardziej wytrzymałe opakowanie, które może pomieścić do 3 dysków w środku lub więcej w razie konieczności oraz posiada zaczepy na postcardy oraz inne użyteczne bzdety w środku.
Trzeba tylko mieć trochę wyobraźni i pakować w folię bąbelkową co Galas Pagos i DVD max już nauczyło się w końcu po iluś latach i teraz od dłuższego czasu nie ma z nimi problemu. Dlatego dopłacam 20-30 zł więcej dla Galas Pagos niż makaronom na zamówieniu, bo mam pewność, że nie będzie konieczny zwrot w Galas Pagos.
Pod warunkiem że wydanie jest w STEELBOOK 4K a nie w zwyklaku (sorry Willow, Signs i 6 sense to Włosi jednak zarobią).

(05-12-2024, 23:20)Reacher napisał(a):  Przy składaniu zamówienia zawsze piszę żeby zwrócili uwagę żeby nie miał żadnych wgnieceń albo rys bo taki egzemplarz zwrócę i zażądam zwrotu pieniędzy. Jeszcze nigdy nie przysłali mi uszkodzonej sztuki.

No właśnie dzięki Twojej obywatelskiej interwencji Galas Pagos szczególnie dba o STEELBOOKI więc faktycznie od dłuższego czasu nie ma z nimi problemu, a wyjątki zdarzają się zawsze

(06-12-2024, 20:31)ifeelveryblah napisał(a):  Przecież spokojnie miałeś czas na rezygnację ze steelbooka i zakup plastiku. Miałbyś lepsze wydanie i 30 zł w kieszeni.

Znowu zaklinanie rzeczywistości o 180 stopni.
To jest strata 30 zł a nie zysk, bo wartość STEELBOOKA w szczególności Polskie wydanie to jest jakieś 300-500 % wartości po roku a w przypadku zwyklaka minus 50% w promce na black friday.
To tylko jedna z zalet STEELBOOK.

Nagonka na wydawanie zwyklaków zamiast STEELBOOK to wygląda tak samo żenująco jakbyś wbiegł nago w samolocie do pierwszej klasy i twierdził, że masz lepsze żarcie i dupa cię nie boli od siedzenia w klasie ekonomicznej. Zaraz w klasie ekonomicznej dają żarcie?
Żenada.
nie stać cię?, nie kupuj.
nie podoba się? nie kupuj
Już ktoś za Ciebie rozwiązał ten problem - wymyślono streaming dla gospodyń domowych.

Odpowiedz
Offline ifeelveryblah
Stały bywalec
Liczba postów: 315
Reputacja: 2

07-12-2024, 21:09
Mam kilka porysowanych steelbooków bo mi się nie chciało reklamować. Rozumiem, że z chęcią ode mnie odkupisz za 300-500% więcej niż dałem? Co za koleś ??

Odpowiedz
Offline ILSA FAUST
IMF

07-12-2024, 21:36
(07-12-2024, 21:09)ifeelveryblah napisał(a):  Mam kilka porysowanych steelbooków bo mi się nie chciało reklamować. Rozumiem, że z chęcią ode mnie odkupisz za 300-500% więcej niż dałem? Co za koleś ??

Mam wszystkie STEELBOOK co mnie interesują z polskiej dystrybucji od początku formatu blu-ray, w stanie idealnym.
A to że masz porysowane bo jesteś leniwy i nie chciało ci się reklamować to tylko Twoja wina a nie moja.
Albo jesteś frajerem. Nic dodać, nic ująć.

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,484
Reputacja: 159

09-12-2024, 18:00
Willow:
[Obrazek: XuejpGq.jpeg]

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,246
Reputacja: 282

09-12-2024, 18:25
Nadruk na wewnętrznej stronie okładki w czarnym, nieprzezroczystym amarayu. To ma sens Smile

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline ILSA FAUST
IMF

09-12-2024, 22:04
(09-12-2024, 18:25)Mierzwiak napisał(a):  To ma sens

"ukryty" sens Smile

Odpowiedz
Offline Pinto
Nowy użytkownik
Liczba postów: 32
Reputacja: 1

16-12-2024, 18:08
Czyje tłumaczenie jest w "Pulp Fiction"?

Odpowiedz
Offline czarodziejmarx
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 310
Reputacja: 14

16-12-2024, 19:08
https://forum.filmozercy.com/watek-reacher-kolekcja?pid=111718#pid111718
Reacher napisał(a):Tekst Justyna Gardzińska, czytał Piotr Borowiec.

Odpowiedz
Strony (76): « Wstecz 1 ... 45 46 47 48 49 ... 76 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku