Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
« Wstecz 1 2 3 4 5 8 Dalej »

Gieferg's collection

Strony (47): « Wstecz 1 ... 42 43 44 45 46 47 Dalej »

Opcje tematu
Gieferg's collection
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

22-12-2024, 14:15 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-12-2024, 14:15 przez Gieferg.)
Cytat:Widzę sporo Thorgali, ale zdaje się, główna seria nie jest kompletna?

W sumie żadna już nie jest. Głównej odechciało mi się, jak Rosiński zaczął wydziwiać z malowaniem i już do niej nie wróciłem. Pozostałe też mi się znudziły w końcu (np Kriss mi pasowało od początku, ale zdaje się, że po czterech albumach zupełnie zmienili charakter serii i mi się odechciało). Dokupiłem z rozpędu po kilka tomów, których ostatecznie nawet nie przeczytałem i teraz to w sumie tych pobocznych mógłbym się chyba pozbyć, bo nie wiem czy będę do nich wracał.

Tak naprawdę Thorgal jak dla mnie mógł się spokojnie skończyc na "Wilczycy".

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,282
Reputacja: 149

22-12-2024, 14:17
Spoko. Nie jestem co prawda fanem takiego rozwiązania, bo gablotki kojarzą mi się z muzeum (i wcale nie dają gwarancji na brak kurzu), ale rozumiem ideę. Zastanawia mnie tylko ten środek - tam jest jakiś barek czy coś? Smile

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

22-12-2024, 14:36 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-12-2024, 14:38 przez Gieferg.)
Nad drzwiczkami się chwilę zastanawialiśmy. A już w trakcie montowania przyjrzałem się przed dokręceniem drzwi i po, no i jednak bardziej mi się to podoba z drzwiami.

Cytat:tam jest jakiś barek czy coś? Smile
Na razie tak Smile
Choć docelowo będzie on pewnie gdzie indziej bo jeszcze jeden billy (na pewno z całkiem otwartą górną częścią z przeznaczeniem na jakiś sprzęt grający) stanie na innej ścianie, ale żona chciała mieć jakieś zamknięte szafki, ja stwierdzilem z kolei, że zamknięte to mamy w sypialni i stanęło na takim rozwiązaniu).
Rozważam też obniżenie wszystkich półek w górnej połowie przez dodanie dodatkowej półki w każdym regale.

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,282
Reputacja: 149

22-12-2024, 14:51
(22-12-2024, 14:36)Gieferg napisał(a):  i stanęło na takim rozwiązaniu

Nie wiem czy jest taka możliwość, ale najlepiej wyglądało by, gdyby cały ten pion dać zamknięty i zostawić tylko środkowe okienko - i tam wstawić tego Aliena.

(22-12-2024, 14:36)Gieferg napisał(a):  Rozważam też obniżenie wszystkich półek w górnej połowie przez dodanie dodatkowej półki w każdym regale.

Tam gdzie masz CD to się na pewno sprawdzi.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

22-12-2024, 15:16 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-12-2024, 15:16 przez Gieferg.)
Cytat:Nie wiem czy jest taka możliwość, ale najlepiej wyglądało by, gdyby cały ten pion dać zamknięty i zostawić tylko środkowe okienko - i tam wstawić tego Aliena.

Alien to tam wylądował przypadkiem, jak się okazało, że się nie zmieści normalnie na półce bo jest od niej szerszy o 2 cm i nie mam co z nim zrobić Tongue
A tylko ze środkowym owartym okienkiem to jeśli sie nie myle były tylko wyższe wersje, które mogłyby mi sie nie zmieścić pod sufitem.

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,080
Reputacja: 80

22-12-2024, 16:04
Ściany zapomnieliście pomalować przed postawieniem regałów Tongue

A tak serio, wygląda super, i miejsca masz tam tyle, że chyba jednak DVD też byś zmieścił.
Też nie byłem przekonany do trzymania filmów/ komiksów/ książek za szkłem, a teraz nie wyobrażam sobie inaczej i żałuję, że część jednego regału nie ma drzwi. I nie słuchaj @Mefisto, kurzu prawie nie ma, kiedyś sprzątałem półki co najmniej raz w miesiącu, teraz mogę raz na rok i kurzu i tak jest mniej niż wtedy.

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

22-12-2024, 19:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-12-2024, 19:41 przez Gieferg.)
Cytat:że chyba jednak DVD też byś zmieścił.
Zmieściłbym jakbym mógł całością dowolnie dysponować, ale regał po lewej i środkowy są zarezerwowane na potrzeby żony (nie wypada narzekać skoro i tak zająłem zdecydowaną większość) i tylko tymczasowo wrąbałem jej muzykę filmową na dwie najwyższe półki, póki tego sensownie nie zreorganizujemy. Inna sprawa że i tak mi jakoś bardzo nie zależało żeby je mieć pod ręką, stoją sobie w pokoju ze starym TV i odtwarzaczem DVD. Może jakieś kilka ładniejszych wydań ewentualnie wyeksponuję jak się dorobi trochę miejsca dodatkowymi półkami.

EDIT:

Maj-grudzień:
[Obrazek: MEYD8UV_t.jpg]

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,182
Reputacja: 277

22-12-2024, 20:27 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-12-2024, 21:17 przez Mierzwiak.)
D&W, Beetlejuice x2, Twisters i Romulusa nie wziąłbym nawet za darmo Tongue

Z tego co widziałem na Max to Dwie Porcje Soku z Żuka prezentują się bardzo fajnie w 4K Dolby Vision; nie jestem fanem strony wizualnej tego filmu, ale kontrast i kolorki wypadają miło dla oka.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

22-12-2024, 20:56 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-12-2024, 20:57 przez Gieferg.)
Cytat:D&W, Beetlejuice x2, Twisters i Romulusa nie wziąłbym nawet za darmo
No ja wziąłem Tongue
Natomiast takiego GxK już nie, bo tego nawet oglądać nie miałem ochoty.

A gdybym nie wziął D&W, Romulusa czy Twisters, to Furiosy i Małp też by pasowalo nie brać bo to w sumie ta sama liga.
Inna sprawa, że te dwa (i Twisters) akurat brałem w ciemno. Małpy mimo że średnie to i tak dużo lepsze od poprzednich, a Twisters w sumie na podobnym poziomie co oryginał.
Furiosa zgodnie z oczekiwaniami nawet nie stała koło Fury Road, ale oglądało się nawet nieźle.

Grunt, że premiera The Abyss w wydaniu, jakie byłem skłonny kupić zbiegła się z wymianą TV i to jest gwóźdź programu nie tylko tego update'u ale całego roku 2024. Drugi najważniejszy zakup to Rapa Nui Smile

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,182
Reputacja: 277

22-12-2024, 21:19
(22-12-2024, 20:56)Gieferg napisał(a):  Natomiast takiego GxK już nie, bo tego nawet oglądać nie miałem ochoty.
O, a to z kolei obejrzałem nawet bez bólu. GvK była takim dnem, że spodziewałem się kolejnego gniota i owszem, GxK to gniot, ale nawet zjadliwy w swej kreskówkowości, choć skłamałbym mówiąc, że coś jeszcze z tego pamiętam poza okropną fryzurą Hall.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Strony (47): « Wstecz 1 ... 42 43 44 45 46 47 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku