To nie zawsze znaczy, że w napisach musi być to samo tłumaczenie.
|
Galapagos
|
|
22-12-2024, 09:53
Pulp Fiction poznałem na DVD z Borowcem i tekstem Justyny Gardzińskiej (super tłumaczenia slangu: "klamki", "flinty", itd.) i jak dla mnie to świetna wiadomość. Nie wiem czy czekać na jakąś promocję, czy już w przyszłym tygodniu nie zamówić.
O ile wolałbym tłumaczenie Gałązki, to akurat tamto jest porównywalnie dobre (a miejscami nawet lepsze, np tekst o "wyjebanym towarze" bije na głowę odpowiednik u Gałązki), więc żadna bieda. Tyle, że ja akurat nie przepadam za Borowcem, a Kozioł czytający tłumaczenie Galązki wypada od niego o niebo lepiej.
22-12-2024, 12:45
"Pulp Fiction" bez "jesieni średniowiecza" to nie "Pulp Fiction" To jedyny film, który mogę oglądać z lektorem, ale tylko z Knapikiem - jego duet z Gałązką jest u mnie kanoniczny. Dodatkowo, żeby jeszcze podkręcić atmosferę, odtwarzam to na VHS
Cytat:To jedyny film, który mogę oglądać z lektorem, ale tylko z Knapikiem - jego duet z GałązkąFajna wersja, ale Kozioł + Gałązka wciąż lepszy (i mówię to jako fan Knapika który od zawsze był i na zawsze pozostanie moim ulubionym lektorem). Jest tez niezła wersja z Łukomskim w tłumaczeniu Arno-Jaworowskiego. Cytat:odtwarzam to na VHS Ja się jednak ograniczam do samego dźwieku z VHS, bo patrzeć się na to nie da.
23-12-2024, 10:41
(22-12-2024, 12:45)Pinto napisał(a): "Pulp Fiction" bez "jesieni średniowiecza" to nie "Pulp Fiction"Przez wiele lat nawet nie wiedziałem, że ten tekst pochodzi z tego konkretnego tłumaczenia do tego filmu ![]() (22-12-2024, 10:40)Gieferg napisał(a): Tyle, że ja akurat nie przepadam za BorowcemTeż za nim nie przepadam, przeważnie oglądam z napisami jeśli na płycie czyta Borowiec, ale akurat PF jest wyjątkiem, tutaj siedzi mi to idealnie. Czy ktoś kto posiada może potwierdzić, że Galapagos nic nie spieprzyło z obrazem? U porala nie widzę screenów.
27-12-2024, 20:08
Opinia o polskim wydaniu "Pulp Fiction": "Wydanie całkowicie pozbawione dodatków w porównaniu do wydań z innych krajów" Czyli jest drogo, ale za to ubogo. Czyli norma polskich dystrybutorów.
27-12-2024, 20:12
Ale jest
Kino domowe:
Optoma UHD35X Telewizor:Samsung UE55JU6740S Odtwarzacz: Panasonic DP-UB420EGK Odtwarzacz: Panasonic DP-UB-450 Audio Yamaha + Klipsch
24-01-2025, 14:29
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-01-2025, 14:32 przez fire_caves.)
Na FB Galapagos napisał, że wydadzą "Prawdziwy ból" na nośnikach.
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |

To jedyny film, który mogę oglądać z lektorem, ale tylko z Knapikiem - jego duet z Gałązką jest u mnie kanoniczny. Dodatkowo, żeby jeszcze podkręcić atmosferę, odtwarzam to na VHS