01-02-2025, 14:11
Dzięki !!! nie dość, że mamy fajną ostrą wersję to jednocześnie głos Macieja uratowany...
Teraz Commando wersja reżyserska
Teraz Commando wersja reżyserska
|
Lektor Gudowski nagranie ściezk lektorskich
|
|
01-02-2025, 14:11
Dzięki !!! nie dość, że mamy fajną ostrą wersję to jednocześnie głos Macieja uratowany... Teraz Commando wersja reżyserska
01-02-2025, 14:34
W temacie lektora https://www.youtube.com/watch?v=wKQKMP3j-t0 https://www.youtube.com/watch?v=cax5kQnmN3g
Oppo 10X / 20X - Auto zarządzanie napisami
Jeśli szukasz mod oprogramowania do Panasonic 150-450-820-9000, Oppo 93-95-103-105 napisz PW Cytat:teraz Commando wersja reżyserskaMeh. Na twoim miejscu, gdybym już tak inwestował, to bym się raczej postarał o ścieżkę do rozszerzonej wersji Alien 3, bo zdaje się, że żadna jak dotad nie istnieje, a przydałoby się, szczególnie, że w tym filmie mięsem rzucają konkretnie i można by zrobić naprawdę ostre tłumaczenie. To by było coś, a reżyserskie Commando ma bodaj dwie krótkie i niewiele wnoszące sceny dialogowe więcej, więc generalnie szkoda zachodu (i kasy).
No może kiedyś A.I zrobi z Koziołem, jak wytrenujemy głos, do DC Alien 3 A moim prirytetem są te: 1. Double Impact 2. Commando DC 3. No Retreat No Surrender I do tych muszę mieć Gudowskiego, on swoje lata już ma, pamiętajmy ![]() Commando nawet kinowej nie było z Gudowskim, oprócz fragmentu z C+ ale całości nie ma. A wersja z Łukomem aż taka super nie jest, że tekst kultowy itp ostra tak ale nie jakiś super tekst.
Słabiutkie te priorytety ![]() Ale szacun za determinację i chęci tak czy inaczej.
01-02-2025, 20:27
Filmy Arnold Schwarzenegger: 1.Predator 1987 – Łukomski / Kozioł/ Gudowski 2.Running Man 1987 – Gudowski 3.Totall Recall 1990 – Gudowski QDVD Digipack 4.Conan Destroyer 1984 – Szydłowski TVP 5.Last Action Hero 1993 - Gudowski 6.True Lies 1994 – Gudowski 7.Twins 1988 – Szydłowski 8.Junior 1994 – Szydłowski 9.Jingle All The Way 1996 – Szydłowski 10.Terminator 1 1984 – Machnicki / Gudowski / Brzostyński 11.Terminator 2 Kinowa 1991 – Gudowski / Szołajski 12.Terminator 2 Reżyserska 1991 – Gudowski QDVD Digipack 13.Terminator 3 2003 – Gudowski 14.Commando Director's Cut Uncut 1985 – Popłonikowski 15.Commando 1985 – Popłonikowski Filmy z Van Damme: 1.Bloodsport 1988 – Brzostyński \ Gudowski TV PULS 2.Kickboxer 1989 – Kozioł \ Gudowski TV PULS 3.Double Impact 1990 – Brzostyński \ Gudowski TVN brakuje 20 min końcowka 4.Lionheart 1990 – Gudowski 5.Universal Soldier 1992 – Gudowski QDVD Digipack 6.Sudden Death 1995 – Kozioł 7.Cyborg 1989 – Gudowski TVN 8.Death Warrant 1990 – Gudowski TVN 9.Bez Odwrotu 1986 – Gudowski TVP szumiący
I o co chodzi z tą listą? Większośc filmów z Arnim (szczególnie T1/2/3) to jednak wolę oglądać z Knapikiem. Kozioł w Total Recall, a Predatora to już teraz głównie z napisami bo na 4K UHD nie mam jak włączyć swoich ulubionych wersji lektorskich. Universal Soldier to przede wszystkim z Szołajskim.
A u mnie Guda brakowało ![]() Knapik głos mega ale przeważnie tekst chyba często miał zjebany albo czasowo źle wyrabiał. Ja bardziej mam sentyment do 4 tvn owskiej - Szydłowski, Gudowski, Kozioł czy Brzosytński to to sa głosy najlepsze dla mnie.
Pomysł z wersją rozszerzoną Obcego 3 byłby zdecydowanie bardziej trafiony od dorabiania polskiego audio do filmów, które polskie audio już posiadają (tylko czytał je ktoś kogo mniej lubię ).Z Knapikiem jest taki problem, że on miał bardzo "mocny głos". Wolę takie, które rozpoznam (choć też nie zawsze), ale w trakcie seansu są o wiele mniej, bądź w ogóle nieodczuwalne. Dlatego to Janusz Kozioł, Maciej Gudowski, Janusz Szydłowski i Jarosław Łukomski są dla mnie mistrzami tego zawodu. Knapika uważam za must-have tylko przy Szklanej pułapce 3 i Świecie według Bundych. |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |