08-03-2025, 12:08
Ok, a czyta ten napęd TXP0033 też płyty BD-RE XL 100GB (jak TXP0004) ?
|
Panasonic UB420/UB820/UB9000 - dyskusja
|
|
08-03-2025, 13:16
A czy UB420 424 czyta takie płyty? no jak wiesz nie bardzo tak samo jak 820 824 i tak samo jak UB9000 90004.
Oppo 10X / 20X - Auto zarządzanie napisami
Jeśli szukasz mod oprogramowania do Panasonic 150-450-820-9000, Oppo 93-95-103-105 napisz PW
08-03-2025, 18:21
No właśnie nie wiem, dlatego pytam. Wiem tylko, że ten napęd TXP0004 czyta BD-RE XL 100GB. Czy jest może jeszcze jakiś model napędu co pasuje do UB820/824 i czyta te BD-RE XL 100GB? W sumie powoli planuję wymianę i szukam ... Pozdr,
08-03-2025, 18:47
Nie mam takiej wiedzy ale jeśli są to zapewne w JP a zakup ich byłby nieekonomiczny i nieopłacalny pod każdym względem.
Jeśli szukasz mod oprogramowania do Panasonic 150-450-820-9000, Oppo 93-95-103-105 napisz PW (05-03-2025, 12:03)mkocisze napisał(a): A jak z dostawą tj. coś dodatkowo zabezpieczają czy sprzęt się wala w transporcie gdzieś z czeluści europy.....tylko z naklejką na pudełku aż prosząc się żeby paczka "zaginęła".... Nie ma problemu, zamawiałem z Amazona DE i paczka doszła do PL w 3 dni z magazynu centralnego Amazona. Player w oryginalnym pudełku, zero naruszenia czy uszkodzeń oryginalnego pudełka. Nic się nie zagubi, nie martw się
Pytanie dot. pilotów i wybranych kodów przy korzystaniu z kilku odtwarzaczy. Od lat korzystam z zamiennika N2QAYA000172 z modelem 424, a także z 820 (jeden z odtwarzaczy wyłączony z sieci, aby nie sterować dwoma na raz). Postanowiłem podłączyć oba i wykorzystać oryginalny pilot od 424. Próba ustawienia innego kodu niż 1 na zamienniku kończy się niepowodzeniem w obu odtwarzaczach (informacja wyświetlana to "Kody tego urządzenie i zdalnego sterowania nie są zgodne"). Z oryginalnym pilotem nie ma problemu, aby wybrać inny kod. Czy na zamiennikach jest to niemożliwe, czy może jest to problem mojego modelu zamiennika? Druga kwestia. Model 424 zamiennik pilota wybrany kod 1, model 824 pilot oryginalny np: kod 4. Oba odtwarzacze wyłączone (tryb czuwania). Włączenie odtwarzacza 424 przy pomocy zamiennika i następnie naciśniecie dowolnego (prawdopodobnie a przynajmniej tych najczęściej używanych) przycisku powoduje pojawienie się na wyświetlaczu wyłączonego modelu 820 (tryb czuwania) informacji "set code x" ("x" - aktualnie wybrany kod w ustawieniach odtwarzacza). W odwrotnej sytuacji czyli włączenie 824 powoduje pulsowanie przez pewien czas diody (brak wyświetlacza jak w modelu 820). Sytuacja jest zapewne analogiczna. Komunikat na wyświetlaczu (dioda w 424) pojawia się na kilka sekund, ale za każdym naciśnięciem przycisku czy to podczas korzystania z menu odtwarzacza, płyty czy podczas odtwarzania filmu (sam odtwarzacz nie włącza się, wyświetlany jest tylko komunikat w 820/pulsuje dioda w modelu 424). Czy jest to typowe dla Panasoniców?
09-03-2025, 18:52
Zamiennik z reguły nie mają możliwości zmiany kodów. Nie twierdzę że taki klon nie istnieje lecz z reguły nie, nie obsługują tego. Jest to typowe bo to informacja o tym że urządzenie jest zakodowane innym kodem niż ten który wysyła pilot. Nie ma lepszego pilota niż org N2QAYA000131 https://www.remote-control-world.eu/panasonic-c-1406_17_28/panasonic-n2qaya000131-genuine-original-remote-control-p-11306 Nie dość że ma zmianę kodów to również działa kodowanie do obsługi tv innej marki, taką funkcję posiadają tylko i wyłącznie piloty z US.
Jeśli szukasz mod oprogramowania do Panasonic 150-450-820-9000, Oppo 93-95-103-105 napisz PW
09-03-2025, 22:00
OK, jest. Szedł 3 dni. Mimo oryginalnego opakowania, nikt po drodze nie pokusił się, żeby podmienić zawartość na cegłę MOD się przyjął, napisy hulają. Chciałem jednak podzielić się kilkoma obserwacjami z całej procedury wgrywania zmodyfikowanego softu do UB820.W wirtualnej maszynie mamy pobrać Patch-Program169-182.7z i domyślnie zapisał się w katalogu Downloads. Ze względu na jakieś tam swoje przyzwyczajenia, przeniosłem sobie to na pulpit do wcześniej utworzonego folderu roboczego i tam rozpakowałem i kontynuowałem całą procedurę. Po odpaleniu Patchera (Execute) w momencie kiedy chcę wykonać operację "create USB" wychodzi mi komunikat błędu z informacją, że nie można tego zrobić gdyż nie posiadam uprawnień do folderu. Niestety nie robiłem zrzutów ekranu, więc nie pamiętam dokładnej treści. Trochę się zawiesiłem, ale jakoś przyszło mi do głowy, żeby może przenieść ściągnięty plik z powrotem do Downloads, tam wypakowałem i już wtedy cały proces dało się wykonać z powodzeniem. Druga dziwna sprawa wyglądała tak, że po kliknięciu na Patcher, normalnie się uruchomił, jednak zniknęła ta ikonka koła zębatego, tak jakby się sama usunęła. Wg instrukcji po wykonaniu kopii plików na USB, Patchera należy zamknąć. Ale w dalszej części musimy go ponownie odpalić, tylko że już nie ma za bardzo z czego, bo ikonka Patchera zniknęła wcześniej. Usunąłem więc cały folder, wypakowałem Patchera od nowa i odpaliłem. Oczywiście ikonka znów zniknęła, ale sam Patcher działał i można było dokończyć proces. Wyglądało to więc tak, że za każdym razem jak klikałem Patchera, żeby go uruchomić, to po uruchomieniu ikonka znikała. Nie wiem, czy ktoś miał takie delikatne problemy, czy tylko ja, ale może komuś się przyda.
Ahh te chochliki ![]() Ogólnie rzecz biorąc nie powinieneś był kontynuować. Skoro zauważyłeś że te twoje przenoszenia uwaliły wszystko, powinieneś był usunąć rozpakowane plik, rozpakować i niczego nie dotykać tylko po prostu uruchomić z miejsce gdzie zostało rozpakowane.
Tak właśnie zrobiłem. Gdy zauważyłem, że coś jest nie tak, to usunąłem wszystko co rozpakowałem z pulpitu i pobrałem raz jeszcze. Zapisało się w Downloads i tam też rozpakowałem i stamtąd robiłem dalej wg instrukcji. Rozwiązało to problem z brakiem uprawnień, gdy wcześniej rozpakowałem na pulpicie. Nie rozwiązało to jednak znikającej ikonki Patchera. Ale tak jak pisałem, na raty udało się przejść całą procedurę. Pytanie tylko dlaczego zaraz po uruchomieniu Patchera znikała jego ikonka, przez co nie dało się go już uruchomić ponownie, tylko musiałem usuwać folder i ponownie go rozpakowywać żeby mieć znów możliwość odpalenia Patchera.
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |