Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Ash - Kolekcja

Strony (10): « Wstecz 1 ... 4 5 6 7 8 ... 10 Dalej »

Opcje tematu
Ash - Kolekcja
Offline kulcikriu
Posting Freak
Liczba postów: 902
Reputacja: 54

04-06-2025, 09:31
(04-06-2025, 09:21)Mister Tadeo napisał(a):  Polska premiera kinowa filmu Zemeckisa była na 100% jesienią 2000 roku. Byłem w kinie.
A dokładna data to 10.11.2000. Tutaj potwierdzenie:
https://www.filmopedia.org/archiwum/2000/2415/21764/2000-film-11-35jpg.html
A na VHS trafił w maju 2001.
Dzięki Mister Tadeo za rozwianie wątpliwości, Ash przeprosiny za nieco zaśmiecenie Twojego wątkuWink Film w każdym razie bardzo mi się podobał, więc gratuluję zakupuSmile

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,515
Reputacja: 96

04-06-2025, 10:34
(04-06-2025, 07:20)Ash-9001 napisał(a):  To jest najlepszy Hitchcock niewyreżyserowany przez Hitchcocka

To bardzo zachęcające, ja bym tak napisał o "Body Double" Tongue

https://youtu.be/n7LeqoSiqnY?t=108

♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,272
Reputacja: 149

04-06-2025, 10:57
(04-06-2025, 07:20)Ash-9001 napisał(a):  To jest najlepszy Hitchcock niewyreżyserowany przez Hitchcocka

Ale De Palmę to Ty szanuj.

(04-06-2025, 09:21)Mister Tadeo napisał(a):  Polska premiera kinowa filmu Zemeckisa była na 100% jesienią 2000 roku. Byłem w kinie.

Dokładnie tak, potwierdzam. Multikino, listopad 24, rząd O, miejsce 14 Smile
Więc proszę nie szerzyć fejk newsów z interneta Tongue

Odpowiedz
Offline Ash-9001
Stały bywalec
Liczba postów: 434
Reputacja: 36

04-06-2025, 11:58
(04-06-2025, 10:57)Mefisto napisał(a):  Ale De Palmę to Ty szanuj.

Jak już to pisałem to wiedziałem, że na pewno o czymś zapomniałem Tongue

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Offline Mister Tadeo
Redaktor
Liczba postów: 1,506
Reputacja: 71

04-06-2025, 12:17
(04-06-2025, 10:34)HAL 9000 napisał(a):  To bardzo zachęcające, ja bym tak napisał o "Body Double"
Zgoda. Dorzucam jeszcze Frantic Polańskiego.

(04-06-2025, 10:57)Mefisto napisał(a):  Multikino, listopad 24, rząd O, miejsce 14
Musiałbym znaleźć swój bilet żeby wiedzieć, które miałem miejsce. A byłem w nieistniejącym już kinie Uciecha w Krakowie.

Odpowiedz
Offline Ash-9001
Stały bywalec

06-06-2025, 10:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-06-2025, 10:05 przez Ash-9001.)
(04-06-2025, 12:17)Mister Tadeo napisał(a):  Musiałbym znaleźć swój bilet żeby wiedzieć, które miałem miejsce. A byłem w nieistniejącym już kinie Uciecha w Krakowie.

Jeszcze się okaże ,ze byliśmy na tym samym seansie, bo tez byłem na tym w kinie Uciecha Big Grin

----

W końcu znalazłem pudło z biletami. Dzień po premierze byłem. Trzy bilety bo byłem z mamą i jej koleżanką. I to pamiętam bardzo dobrze a to było 25 lat temu... a teraz czasami nie kojarzę na czym byłem dwa tygodnie temu w kinie Big Grin

[Obrazek: pczJJGR.jpeg]

PS. Muszę jakoś zdigitalizować te bilety, żeby mieć szybki podgląd na kompie.

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Offline kulcikriu
Posting Freak
Liczba postów: 902
Reputacja: 54

06-06-2025, 10:40
superSmile gratuluję takich pamiątek

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,272
Reputacja: 149

06-06-2025, 11:34
(06-06-2025, 10:05)Ash-9001 napisał(a):  Muszę jakoś zdigitalizować te bilety, żeby mieć szybki podgląd na kompie.

Takie to jeszcze pikuś. Gorzej, że niektóre drukowane są po latach nieczytelne. Gdybym dodatkowo nie podpisywał, to nic z Silver Screenu bym dzisiaj nie odgadł. To samo zresztą ze współczesnymi "biletami", drukowanymi na paragonach :|

Odpowiedz
Offline Ash-9001
Stały bywalec

03-07-2025, 09:13
Czerwiec 2025

[Obrazek: ZScTT3d.jpeg]
Dirty Harry (1971) - Sceny w dzień i dobrze oświetlone wyglądają cudownie. Ale sceny nocne (a tych w filmie nie brakuje) zaniżają ocenę. Cudowali z ziarnem za bardzo. Za dużo momentów, gdzie ziarno jest całkowicie zamrożone... albo przylepia się do Eastwooda i porusza razem z nim Tongue Ciężko ocenić... 4.8 za sceny w dzień. 4.5 za nocne Wink Akurat oglądałem jak się już pojawiła wiadomość o śmierci Lalo Schifrin'a więc zwracałem uwagę na fajną muzyczkę.
Lethal Weapon (1987) - Już gdzieś pisałem, że jest OK. Taka typowa solidna robota od Warnera, trochę widać lekką manipulacje ziarnem, ale zrobione to jest z dużo większym wyczuciem. 4.8/5
65 (2024) - Z kina wychodziłem jako jedyna zadowolona osoba z seansu Wink Ale ja lubię filmy typu Outlander, Pathfinder, Pitch Black itp. Gdzie nie mają budżetu żeby nie wiadomo jak szaleć z VFXami ale nadrabiają fajnym konceptem. I to jest dla mnie jeden z tych filmów. Jest prosty jak budowa cepa, sprawnie zrealizowany a relacja między dwójką bohaterów mnie wzrusza Big Grin Płyta ma świetne momenty, gdzie obrazek jest po prostu "wow". Ale też i trochę słabsze, akcja w jaskiniach wygląda trochę nierówno, raz czernie są smołowate, raz wyblakłe... ale ogólnie jestem na tak. 4.7/5
Bumblebee (2018) - Jeszcze nie obejrzane.
Transformers (2007) - Jeszcze nie obejrzane. Z całej sagi Transformers te dwa są dla mnie najlepsze i warto je mieć na półce.
Universal Soldier (1992) - Wychodzi na to, że Van Damme to mój ulubiony gwiazdor kina akcji z ery VHS, bo patrzę jakie z nim filmy wychodzą i każdy chcę mieć na półce Wink Uni Sol też według mnie przetrwał próbę czasu. Praktycznie idealne połączenie akcji z lekkim sci-fi, plus motyw traumy wojennej (bardzo dobry Dolph). Ten film powinien być bardziej doceniany. Na szczęście płytka oddaje mu należyty honor bo wygląda rewelacyjnie. 5/5 i teraz czekam na TimeCop i Double Impact.
Twisters (2024) - Uzupełnienie Twisterowej kolekcji. Jeszcze nie obejrzane.
Power Rangers (2017) - Byłem na tym w kinie ale kompletnie już wszystko zapomniałem i jak ostatnio leciał w TV to tak się wciągnąłem, że stwierdziłem, że muszę to obejrzeć w porządnej jakości Smile Ten film jest naprawdę spoko do momentu It's morphin time! Potem jest... słabiej, delikatnie mówiąc Tongue Ale jako odmóżdżacz się sprawdza. A płyta wygląda i brzmi rewelacyjnie. 5/5

[Obrazek: 1003nWx.jpeg]
The Quick and the Dead (1995) - Ten film był trochę dziwny już w 1995 roku i nadal jest trochę dziwny, ale musze przyznać, że dobrze wchodzi po ostatnich seansach filmów Leone. Jakoś lepiej dostrzegłem i usłyszałem inspiracje tamtymi filmami, gdy teraz to oglądałem. Szkoda, że na płycie jest okrojona wersja filmu... no trudno, nie jestem aż takim fanem, żeby polować na dłuższe wydanie, to mi w zupełności wystarczy. Obrazek jest piękny. 5/5.
Swordfish (2001) - Tu żałuję zakupu. Myślałem, że po latach jakoś przychylniej spojrzę na ten film, ale niestety nadal nie mogę się do niego przekonać. Takie popłuczyny po Matrixie. Nawet kolory mnie w tym filmie irytują Tongue Z płytą jest wszystko OK, to jest ładne wydanie i obrazek momentami robi wrażenie, więc jak ktoś lubi ten film, to może spokojnie brać. 4.9/5
Galaxy Quest (1999) - Rok 1999 był w kinie absolutnie magiczny i Galaxy Quest to tylko potwierdza. W pierwszych minutach zmieniający się aspect ratio może trochę skołować widza, który nie wyłapie, że to artystyczny zabieg... a dość długo trzeba poczekać na to aż wejdzie pełen scope. Ale jak już obrazek oddycha pełnym rozmiarem, to jest jest bardzo fajnie. Nawet VFXy jakoś bardzo nie odstają, ale najlepiej skok jakości widać w zbliżeniach na make-up i kostiumy obcych. Wyglądają rewelacyjnie. 4.9/5
Road House (1989) - Późno ten film odkryłem, bo dopiero kilka lat temu, nie wiem czemu go nie widziałem w czasach VHS... Obrazek na płycie bardzo dobry, muzyka też brzmi świetnie. Wydanie nie tak ładne jak to od Vinegar Syndrome, ale mnie wystarczy. 5/5
Dark City (1998) - To z kolei jest prekursor Matrixa. Dłuższą przerwę miałem z tym filmem i muszę powiedzieć, że nadal dobrze stymuluje zwoje mózgowe Smile No i wizualnie to jest majstersztyk, cudowne zdjęcia Wolskiego. Obrazek, dźwięk i całe wydanie 5/5. Jedno z najlepszych w tym roku.
Witness (1985) - To jest jeden z tych przypadków, gdzie w filmie jest dużo nieostrych ujęć i choćby nie wiem co, to nie dadzą rady tego poprawić. Za to kolory wyciągnęli bardzo ładnie, tam gdzie się dało Smile Dużo ładniej zieleni i dobry kontrast. Pod tym względem jest według mnie znacznie lepiej niż w 4K na iTunes. No ale niedosyt jakiś jest, bo chciałoby się żeby ten film wyglądał jeszcze lepiej. 4.7/5
Jade (1995) - Zaczynam być fanem Vinegar Syndrome, bo jestem zachwycony wszystkim co na razie u nich kupiłem. Z Jade jest nie inaczej. No tak wyciągnęli kolory w tym filmie, że naprawdę szczęka opada. Są tu dwie sceny pościgu przez Chinatown... i są po prostu WOW! Nigdy nie uważałem, że ten film jest ładny wizualnie, ale ta płyta zmienia to postrzeganie. Obejrzałem wersję reżyserska i nawet fabularnie mam wrażenie, że jest dużo lepiej niż zapamiętałem Smile Teraz błagam niech oni wydadzą The Last Seduction. 5/5 - trochę momentami ziarno jest nierówne, ale to jest prawie referencja Wink
MaXXXine (2024) - Jak coś wyjdzie na screenach porównawczych to trudno Wink Ale ja odetchnąłem z ulgą, bo według mnie Capelight tym razem dał radę. Seans był tak udany, że nawet podniosłem swoją ocenę dla całego filmu Smile 4.9/5

Mini bonus:
[Obrazek: Tr35yjR.jpeg]

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,179
Reputacja: 276

03-07-2025, 09:16
Swordfish to popłuczyny po Matriksie? Może mniej słońca a więcej cienia następnym razem Tongue

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Strony (10): « Wstecz 1 ... 4 5 6 7 8 ... 10 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku