Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD

Strony (65): « Wstecz 1 ... 61 62 63 64 65 Dalej »

Opcje tematu
Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,703
Reputacja: 110

15-11-2025, 16:43
Konkretne filmy.
"Pogromcy" to wydanie z DV i PL, czy skusiłeś się jednak na tę "podmiankę" z OLX?

♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline pearlzfan
I am not AI
Liczba postów: 1,041
Reputacja: 76

15-11-2025, 17:06
Legitne wydanie z Francji, olałem to z olx, tym bardziej, że to z Fra było w podobnej cenie Smile

Kino domowe
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
Klipsch R-620F, R-51M, R-52C, R-41SA
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820

Aktualna kolekcja UHD / BD / DVD
Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod

15-11-2025, 18:31
No to gratuluję zakupu, pamiętam że był wcześniej problem z dostępnością.

Odpowiedz
Offline pearlzfan
I am not AI

31-12-2025, 13:00
Ostatni updejt w tym roku (filmy dotarły dzisiajSmile ) i małe podsumowanie '25.

W końcu po 2 latach od premiery trafiła się promka z dobrymi cenami i dołożyłem pozostałe filmy Bruce'a.
Te wydania azjatyckich filmów mają przecune grafiki na okładkach, często lepsze niż same filmy Smile

[Obrazek: FiMGIPS.jpeg]

Jak widać znaczący spadek zakupów w stosunku do lat poprzednich. Złożyło się na to kilka czynników: zaporowe ceny tytułów, które jeszcze bym dodał do kolekcji, brak tych tytułów w promocjach and last but not least - mam w kolekcji faktycznie praktycznie wszystko, na czym mi zależało.

Czy 2026 przyniesie zmianę? Raczej nie. Na liście życzeń widnieje 8 tytułów (6 UHD i 2 BD, z czego 5 wpadnie jeszcze przed końcem lutego). Jeśli chodzi o nowe filmy, to tutaj też za dużo dla siebie nie widzę - Avatar 3, Diuna 3 i Odyseja, to nie są dla mnie pewniaki, które mogę kupować w ciemno. Wszystkie trzy najpierw sprawdzę w kinie. Pozostałe premiery? Disclosure Day? Zwiastun mnie odrzucił. Project Hail Mary podobnie. Mortal Kombat II i Street Fighter mogą być nawet zabawne, ale czy warte dodania do kolekcji? Powrót do Silent Hill Gansa? Niby na zwiastunie wygląda dobrze, ale hype'u nie poczułem.

[Obrazek: 7i4CLM2.jpeg]

Zacząłem też powtórkę GITS SAC, a jako, że mam polskie DVD i brytyjskie BD, to postanowiłem sprawdzić, jak się będzie oglądać lepiej - na CRT czy na OLED? X-Files zdecydowanie lepiej wypadło na CRT. Niestety (albo stety), GITS wypada zdecydowanie lepiej na OLEDzie. Format 16:9 na CRTku 4:3 sprawia, że obraz jest bardzo mały. Na plus wydania DVD są napisy PL i... w sumie tyle. Graficznie między DVD a BD nie widać specjalnej różnicy (serio, na żywo na CRTku wygląda, to zdecydowanie lepiej niż na widać na zdjęciu Smile - choć na BD CGI-owe intro ukazuje niedostatki i w wielu miejscach widać "ząbki" na krawędziach, czego nie ma na DVD. Koniec końców kontynuuję oglądania z BD na OLEDzie a DVD zostaje ze mną z sentymentu Smile

OLED
[Obrazek: VPxLuOX.jpeg]

[Obrazek: XbZxSIa.jpeg]

Ps. Oglądam też Batman The Animated Series. Zacząłem z BD, ale puściłem z ciekawości na Amazonie i... nie widzę w tym przypadku różnicy, więc lecę dalej ze streamingu (jeszcze jeden ep S3 i zaczynam 4ty).

Kino domowe
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820

Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod

31-12-2025, 15:47
DVD, CRT, streaming...

pearlzfan jeżeli zostałeś porwany i jesteś torturowany, to mrugnij dwa razy prawym okiem    Wink Wink

Życzę żeby nowe filmy jednak spełniły oczekiwania i pojawiło się też kilka niespodzianek - takie filmy na które nie czekamy, a trafiają w nasz gust.

Odpowiedz
Offline pearlzfan
I am not AI

07-02-2026, 21:03
U mnie skromniutki poczatek roku.
Dogmę przed chwilą obejrzałem po raz pierwszy od czasu premiery i... wytrzymuje próbę czasu. Kevin jeszcze potrafił pisać bardzo dobre dialogi, a i miał też kto je świetnie zagrać. Transfer imho rewelacyjny, obraz ziarnisty, kolorki też przyjemne.

W kolejce czekają jeszcze trzy pre-ordery od Arrow i trzy z dvdmax a potem... ciemność, widzę ciemność, ciemność widzę i cierpliwe czekanie aż ktoś wyda jakieś interesujące mnie tytuły (Kontakt UHD z PL mi się marzy a z nowości Rental Family).

[Obrazek: n2xAi6c.jpeg]

Kino domowe
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820

Odpowiedz
Offline pearlzfan
I am not AI

03-03-2026, 22:56
U mnie posucha filmowa, więc inwestuję w itemki okołofilmowe.

Jak tylko skończę "Wszystko, co sobie wymyslisz. Peter Jackson i jego Śródziemie" (nota bene świetna książka!), to wracam do Dunder Mifflin a potem na bojo (niestety format tej drugiej studzi nieco mój zapał - spore marginesy, duża czcionka, mały format - czy będzie tam miejsce na detale, czy będzie po łebkach? przekonam się niedługo).

Poza tym zrobiłem sobie kalibrację i... w porównaniu z moim poprzednim tv C9 obecny C3 był mocno rozjechany na ustawieniach domyślnych. Cała operacja trwała niecałe 2h. Dla zainteresowanych dołączam raport.

[Obrazek: d8gV4ji.jpeg]

Załączone pliki
.pdf   LG 83 C3 2026-02-25.pdf (Rozmiar: 727.15 KB / Pobrań: 29)
Kino domowe
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820

Odpowiedz
Offline Essewissa
Nowy użytkownik
Liczba postów: 21
Reputacja: 0

04-03-2026, 09:59
(03-03-2026, 22:56)pearlzfan napisał(a):  Poza tym zrobiłem sobie kalibrację i... w porównaniu z moim poprzednim tv C9 obecny C3 był mocno rozjechany na ustawieniach domyślnych. Cała operacja trwała niecałe 2h. Dla zainteresowanych dołączam raport.
Duża różnica w obrazie przed i po kalibracji?
W poprzednim Oledzie miałem zrobić, miałem ..... i nie zrobiłemSmile

Odpowiedz
Offline pearlzfan
I am not AI

04-03-2026, 11:28
Przy kalibracji C9 różnice nie były tak duże i widać je było dopiero przy porównaniu zdjęć przed-po. W przypadku C3 miałem: o qrfa! Ale ładne, soczyste kolory!
Gołym okiem dało się zauważyć różnicę bez porównywania przed-po. Nawet moja druga połówka zauważyła, a ona jest jeszcze mniejszą pedtantką w tym zakresie niż ja. Także polecam Smile

Kino domowe
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,705
Reputacja: 746

04-03-2026, 13:14 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-03-2026, 13:16 przez misfit.)
Pomiary przed kalibracją są masakryczne, z temperaturą barw ~10k-12k włącznie. Powstaje pytanie czy rzeczywiście przez te kilka lat oglądałeś tv na tak bardzo rozjechanych ustawieniach, czy może gościu robił pomiary przed kalibracją, nie trybu z którego na co dzień korzystałeś, lecz jakiegoś innego, np. Standard. Bardzo mało prawdopodobne jest dla mnie aby takie pomiary przed kalibracją miały miejsce na fabrycznym trybie Kinowym lub Filmmaker.

DMT włączony - większość znanych mi profesjonalnych kalibratorów uznałoby to za kontrowersję Smile
Ruszanie CMS w HDR także nie jest sugerowane na LG z poziomu menu, ale może coś się zmieniło od czasu gdy się tym bardziej interesowałem...

Odpowiedz
Strony (65): « Wstecz 1 ... 61 62 63 64 65 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   5 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku