01-01-2026, 15:38
Filmy oglądam w pełnym zaciemnieniu, a z upłynniaczy interpolujących klatki dla treści 24p nie korzystałem, nie korzystam i nie zamierzam korzystać [2]
Ale jeżeli dzięki DV2 potanieje DV1 i będzie tego więcej, to jestem za.
PS
DV3 mogłoby dopasowywać jasność filmu do ekranu telefonu którym się bawimy w trakcie seansu i to by realnie zmniejszyło uczucie dyskomfortu, a dla bardziej wymagających kinomaniaków AI mogłaby śledzić ruch gałek ocznych i zatrzymywać akcję gdy, nie patrzymy akurat na ekran lub przysypiamy w trakcie seansu
Wszystko przed nami. Nowy rok, nowe możliwości
Ale jeżeli dzięki DV2 potanieje DV1 i będzie tego więcej, to jestem za.
PS
DV3 mogłoby dopasowywać jasność filmu do ekranu telefonu którym się bawimy w trakcie seansu i to by realnie zmniejszyło uczucie dyskomfortu, a dla bardziej wymagających kinomaniaków AI mogłaby śledzić ruch gałek ocznych i zatrzymywać akcję gdy, nie patrzymy akurat na ekran lub przysypiamy w trakcie seansu
Wszystko przed nami. Nowy rok, nowe możliwości
♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥

Ale w sumie zgadzam się z jego podejściem do DV2. Nie widzę tam na razie żadnych przełomowych funkcji, mam wrażenie, że wszystkie bym od razu wyłączył. Szczególnie to "mądre" wygładzanie ruchu, nie ma opcji żeby to nie było dla mnie drażniące. W DV3 niech zrobią funkcję, która przyciemni napisy, jak są przez przypadek zrobione na 10000 nitów i wtedy będzie przełom