Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Ash - Kolekcja

Strony (15): « Wstecz 1 ... 11 12 13 14 15 Dalej »

Opcje tematu
Ash - Kolekcja
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,703
Reputacja: 110

30-01-2026, 16:41
(30-01-2026, 13:10)Ash-9001 napisał(a):  Valerian and the City of a Thousand Planets (2017) - jeszcze nie obejrzane.

Moim zdaniem "Valerian" w wersji 3D był rozczarowujący, to już lepsza jest "Diuna". Każdy ma inne upodobania, ale jakiś konsensus można osiągnąć przeszukując wątki i tematy o wersjach 3D.

♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,488
Reputacja: 159

30-01-2026, 17:43
Dredd - obowiązek zakupowy w tej kwestii.

Odpowiedz
Offline pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,833
Reputacja: 145

30-01-2026, 17:50 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-01-2026, 17:50 przez pred895.)
Właśnie zapomniałem, że mam też wersje 3D Dredda. Przy najbliższej okazji czas założyć okularki i odpalić na 110 calach Cool

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,703
Reputacja: 110

30-01-2026, 19:06
Ja polecam "Oz: Wielki i Potężny" Smile

♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Odpowiedz
Offline Ash-9001
Stały bywalec
Liczba postów: 522
Reputacja: 45

02-03-2026, 10:37
Luty 2026

[Obrazek: 7pJgDlT.jpeg]
The Boy (2016) - nie obejrzane jeszcze.
Promising Young Woman (2020) - Pisałem na forum, że zamierzam kupić "Wuthering Heights", więc stwierdziłem, że wypada wcześniej postawić na półce najlepszy (do tej pory) film Fennell. Oglądając go teraz, właśnie z perspektywy jej trzeciego filmu, widać, że ona ma jednak spójną wizję swojego filmowego świata. Widać to szczególnie po scenografii, że to jest to samo uniwersum - że tak powiem Smile Co do obrazka na płycie to jestem odrobinkę rozczarowany, troszkę za bardzo soft - a chciałoby się, żeby było idealnie. Kolory dobre. 4.8/5 PS. Saltburn też by mogli wydać w końcu.
RoboCop 2 (1990) -  Jakoś nigdy nie doceniałem tego sequela, a po seansie stwierdzam, że to jest całkiem spoko film. Płyta wygląda super, do niczego się nie mogłem przyczepić. Na razie RoboCop ma dużo szczęścia do wydań na UHD, bo jedynka od Arrow też wyglądała świetnie. 5/5
Out of Sight (1998) - Prawie nie kupiłem tego filmu przez tego idiotę-recenzenta z Blu-ray.com. Ocena 3.5/5 i oczami wyobraźni widziałem coś bardzo słabego. Na szczęście przeważyła chęć uzupełninia kolekcji o kolejnego Soderbergh'a i ostatecznie film postawiłem na półce. Okazuje się, przynajmniej w mojej skromnej opinii, że to jest praktycznie referencyjny dysk! Ziarno, ostrość - perfekcja. Kolory i czernie przez 98% seansu fenomenalne - nie wiem co on tam za przeproszeniem pie*doli, że sceny wyglądają za płasko. Może za dwie sceny są mniej kontrastowe/nasycone na full i tyle. Sam film to jeden z moich ulubionych Soderberghów, więc się cieszę, że wygląda tak super. Kupować i się nawet nie zastanawiać. 5/5
Predator: Badlands (2025) - Przez remont ominął mnie seans kinowy, więc to był blind buy. Chciałem ten film bezmyślnie pokochać od pierwszego wejrzenia (zwiastuny zapowiadały, że tak będzie) ale niestety nad tym związkiem trzeba będzie popracować Wink Nie za bardzo mi podeszły te wręcz kreskówkowe sceny akcji. Za dużo CGI skakania po drzewach. Ale film ma też sporo dobrego - Pred on Daddy Pred action - rewelka, tego powinno być więcej, bo to było odpowiednio brutalne. Zarzutów o Disneyowatość też mogłoby nie być, gdyby oddział artificial personów zamienić na oddział Colonial Marines - i to ich Dek powinien krwawo rozpieprzyć w końcówce i mielibyśmy prawie idealnego Predatora Smile 4.9/5 za obrazek, dźwięk 5/5.
Divergent Trilogy (2014-2016) - Leciała w TV jedynka, zacząłem oglądać kawałek i sobie uświadomiłem, że nigdy nie oglądałem tej serii jednym ciągiem, tylko zawsze z jakimiś długimi przerwami pomiędzy kolejnymi odsłonami. A że u francuzów to wydanie kusiło przystępną ceną to w końcu zamówiłem. No i bez zaskoczeń, to jest najsłabsza z tych serii filmów robionych na fali popularności Hunger Games. Jedynka najlepsza, bo jeszcze można kibicować głównej bohaterce, ale już w kolejnych częściach jest ona tylko coraz bardziej irytująca. Wizualnie - jeśli chodzi o production design - też szału nie ma, dopiero w trójce pod tym względem dzieje się coś ciekawszego. Co do obrazka to trochę widać, że to jest upscale. Jest ostro, ale jak się bliżej przyjrzeć krawędziom to nie jest to naturalna ostrość. Wszystkie płyty oceniam tak samo 4.7/5 za obrazek.

[Obrazek: AeQql9D.jpeg]
Boogie Nights (1997) - Nie wiem jak wyglądał stary blu-ray, ale mi się podobało co tu zobaczyłem Smile Obrazek ma taką trochę rozmytą fakturę i podczas seansu miałem wrażenie, że naprawdę oglądam coś z przełomu lat 70/80-tych. Muszę powiedzieć, że to mi robiło klimat, bo taki obrazek po prostu pasuje do tej historii Smile Ja daję 4.8/5. Co do samego filmu to oczywiście rewelacja, tak sobie myślałem podczas seansu, że jak nagrodzą w tym roku Andersona Oscarem (chociaż bardziej kibicuję Sinners), to nie będę miał z tym problemu - należy mu się już właśnie od Boogie Nights.
Starship Troopers (1997) - Seans przełamał moje niezdecydowanie co do tego, który film Verhoeven'a jest najlepszy (przynajmniej na teraz). To jest jego najwybitniejsze arcydzieło. Z zewnątrz prosta rozrywka (efektowna jak cholera) a pod tą maską zjadliwa, inteligenta satyra - cały czas aktualna. Obrazek jest perfekcyjny. Na taką ilość VFXów można się było obawiać spadków jakości i wizualnego mydła - nie ma tu nic z tych rzeczy, obrazek jest prze-mocarny. Efekty do dziś mnie wgniatają w fotel - gdyby nie ten cholerny Titanic Wink to w tamtym roku ST powinno odbierać nagrodę za efekty. 5/5 - referencja.
Child's Play (1988) - Nie byłem przekonany co do tego steelbooka, prawie kupiłem medibooka z tytułem Die Mörderpuppe Tongue Ale w realu steel prezentuje się naprawdę dobrze. Sam film nie wygląda jakoś powalająco, ale po prostu solidnie (a jak na Capelight to bardzo dobrze Wink ) 4.8/5
Child's Play (2019) - Do oryginału nie ma startu ale i tak lubię ten remake. Dla mnie to jest taki idealny film do obejrzenia jak się chcę zrelaksować. Zapuszczam sobie wtedy jakiś lżejszy horrorek, przy którym nie trzeba za wiele myśleć i ten film spełnia to zadanie idealnie. Aubrey Plaza to też zawsze dodatkowy plus Smile Pod względem obrazka Shout jak najbardziej dostarczył. 5/5 - super kolorki.
Riddick (2013) - Kolekcja Riddick'a w końcu kompletna. Lubię ten film bardziej od Chronicles..., bo to jest powrót do klimatów z Pitch Black. Nie mam żadnych uwag co do obrazka, jest idealnie. 5/5
Excalibur (1981) - Takie zderzenia z nostalgią kocham. Pierwszy raz obejrzałem ten film w zdecydowanie zbyt młodym wieku, ale pewnie dlatego utkwił mi w pamięci na całe życie. Wtedy to był dla mnie film dla dorosłych i wydawał mi się bardzo mroczny i poważny. Oglądając go teraz byłem w szoku ile tutaj jest lżejszych a nawet zabawnych momentów - głównie z Merlinem, który robi trochę za taki comic relief Smile Te mocniejsze momenty nadal robią wrażenie, ale cały film nie wydawał mi się już taki przytłaczający. Klimat jest nadal nieziemski, uwielbiam to połącznie wody i stali - zawsze uważałem za unikatowe, że dużo scen jest tutaj granych po pas w wodzie, w tych wydaje się ciężkich jak cholera zbrojach Smile A jak wchodzą klasyczne muzyczne motywy w tle to po prostu ciary po całości. To jest prawdziwy kurna epicki film a nie jakaś popierdóła  Cool  Płyta od Arrow w pełni oddaje geniusz tego filmu. Obrazek jest mega filmowy, też trochę miękki ale ten film tak zawsze miał. Jestem przeszczęśliwy, że to oni go wydali, bo kto inny by to na 100% spieprzył. Ja daję 5/5 - seans dorównał wspomnieniom z dzieciństwa.

3D
[Obrazek: ewINfuQ.jpeg]
Ready Player One (2018) - Zacznę od tego, że nadrobiłem Valeriana w 3D i tam miałem problem, bo przez całą czołówkę moje oczy coś nie mogły załapać efektu 3D, dopiero po jakiś 5 minutach w końcu się przyzwyczaiłem i było spoko, tam za 3D dam 4.7/5. Player One jest ciut lepszy, ale sceny w realu są takie trochę płaskie, nie wiem czy to był zamierzony efekt. 4.8/5 za 3D.
T2 (1991) - Tu z kolei zacznę od tego, że DNR jest tak przegięty, że Dr. Silberman wygląda momentami jak z plasteliny. Ale jednak jak Jimmy Cameron zrobi 3D to nie ma ch*ja we wsi. Fenomenalna konwersja. Od początku do końca perfekcja. Nawet na zbliżeniach twarzy widać głębię, można wyróżnić źdźbła włosów, że są bliżej albo dalej. Finał w hucie, tak jakbym oglądał ten film pierwszy raz a nie setny - zupełnie nowe odczucia, oczywiście na plus. 5/5 za 3D. Będę wracał ale i tak wolałbym porządne wydanie 4K.

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Offline kłapouchy
Użytkownik
Liczba postów: 104
Reputacja: 11

02-03-2026, 19:42
(02-03-2026, 10:37)Ash-9001 napisał(a):  Kupować i się nawet nie zastanawiać.

Dobrze  Big Grin  Out of Sight wygląda ciekawie i znowu Jennifer.

Żałuję, że nie wziąłem Boogie ze Stanów. Ładny slip, bez żadnych głupich znaczków.

Odpowiedz
Offline Ash-9001
Stały bywalec

03-03-2026, 10:37
(02-03-2026, 19:42)kłapouchy napisał(a):  Dobrze  Big Grin  Out of Sight wygląda ciekawie i znowu Jennifer.

Jak robisz kolekcję J Lo, to Out of Sight jest jednym z priorytetów, bo według mnie tam jest absolutnie in her prime (zarówno jeśli chodzi o wygląd, jak i aktorstwo)

(02-03-2026, 19:42)kłapouchy napisał(a):  Żałuję, że nie wziąłem Boogie ze Stanów. Ładny slip, bez żadnych głupich znaczków.

Tylko byś pewnie czekał długo. U mnie była spora obsuwa z wysyłką tego tytułu.

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,571
Reputacja: 138

07-03-2026, 22:52
(02-03-2026, 10:37)Ash-9001 napisał(a):  RoboCop 2 (1990) -  Jakoś nigdy nie doceniałem tego sequela, a po seansie stwierdzam, że to jest całkiem spoko film.
Ja również cenię sobie dwójkę. Kontynuacja jest inna, idzie trochę w inną stronę niż pierwowzór i dzięki temu nie mamy jeszcze raz tego samego (co prawie zawsze wypada gorzej) tylko coś nowego, innego, ale z poszanowaniem osiągnięć "jedynki".

(02-03-2026, 10:37)Ash-9001 napisał(a):  Starship Troopers (1997)
Świetne wydanie, świetny film. Przydałby się jeszcze "Hollow Man" Tam strona wizualna również stała na wysokim poziomie.

(02-03-2026, 10:37)Ash-9001 napisał(a):  Riddick (2013) - Kolekcja Riddick'a w końcu kompletna. Lubię ten film bardziej od Chronicles..., bo to jest powrót do klimatów z Pitch Black. Nie mam żadnych uwag co do obrazka, jest idealnie. 5/5
Witamy w klubie. Ty wydanie to dobry przykład, że w tym całym UHD nie rozdzielczość jest najważniejsza (Riddick to upscale). Tutaj robotę robi HDR, WCG (jest tego trochę) no i dobra kompresja.

(02-03-2026, 10:37)Ash-9001 napisał(a):  Excalibur (1981) - Takie zderzenia z nostalgią kocham.
Mnie czeka dzisiaj. Zobaczymy jak wyjdzie...

Jak zwykle świetna aktualizacja.

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Offline Ash-9001
Stały bywalec

08-03-2026, 11:50
(07-03-2026, 22:52)sebas napisał(a):  Przydałby się jeszcze "Hollow Man" Tam strona wizualna również stała na wysokim poziomie.

Jak się pojawi na UHD to biorę w ciemno Smile

(07-03-2026, 22:52)sebas napisał(a):  
(02-03-2026, 10:37)Ash-9001 napisał(a):  Excalibur (1981) - Takie zderzenia z nostalgią kocham.
Mnie czeka dzisiaj. Zobaczymy jak wyjdzie...

Powtórka po latach czy pierwszy seans?

(07-03-2026, 22:52)sebas napisał(a):  Jak zwykle świetna aktualizacja.

Dzięks Smile

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,571
Reputacja: 138

08-03-2026, 12:30
(08-03-2026, 11:50)Ash-9001 napisał(a):  Powtórka po latach czy pierwszy seans?
Ostatni raz widziałem na VHS we wczesnych latach 90-tych. Można więc powiedzieć, że pierwszy seans.

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Strony (15): « Wstecz 1 ... 11 12 13 14 15 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:  

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku