Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Ash - Kolekcja

Strony (18): « Wstecz 1 ... 14 15 16 17 18 Dalej »

Opcje tematu
Ash - Kolekcja
Offline Ash-9001
Stały bywalec
Liczba postów: 597
Reputacja: 53

13-05-2026, 16:08
(13-05-2026, 16:01)HAL 9000 napisał(a):  To teraz czas na "The Game" 4K UHD

I to najwyższy czas Smile

Jeszcze skoro Arrow dogadało się z Netflixem na wydanie Stranger Things to może by się dogadali w sprawie wydania Mank i The Killer Wink

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline kłapouchy
Użytkownik
Liczba postów: 146
Reputacja: 17

13-05-2026, 16:30
Fight Club to z jakiego kraju wydanie? Przez amazon?

Teraz chyba będzie kolej na Dziewczynę z tatuażem  Wink   Ale The Game czy Gone Girl, też chętnie..

Odpowiedz
Offline Ash-9001
Stały bywalec

13-05-2026, 16:46
Wydanie z USA, kupione w iMusic, bo oni mnie (jeszcze) nie zawiedli jeśli chodzi o bezpieczne pakowanie i doręczenie (UPS).

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Offline Altair
Stały bywalec
Liczba postów: 338

13-05-2026, 17:20
Elegancko się prezentuje kącik.

Odpowiedz
Offline Ash-9001
Stały bywalec

01-06-2026, 15:41
Maj 2026

[Obrazek: p4Hxsdo.jpeg]
Tron: Ares (2025) - Uzupełnienie TRONowej kolekcji. Nie mam żadnych uwag, obrazek i dźwięk 5/5.
Jacob's Ladder (1990) - Nie obejrzane jeszcze.
Gremlins (1984) - Na półce już stoi Piranha i Innerspace, Explores zamówione... to wypadało kupić film z którego Joe Dante jest chyba najbardziej znany. Wieki tego nie oglądałem, zapomniałem w ogóle, że to jest Christmas Movie. Też kompletnie zapomniałem, że to jest tak uroczo mroczne Smile Opowieść Kate o tym jak straciła ojca... mocne.  Obrazek niestety pozostawia wiele do życzenia, miałem wrażenie, że czasami bitrate spadał do poziomu DVD, ale były też momenty ładne. Przydałoby się, żeby ktoś zrobił porządny remaster i wydał z dobrym kodowaniem. Obrazek 4.4 czasami zahaczający o 4.7/5.
The Spy Who Dumped Me (2018) - Maj był tak wypełniony horrorem, że musiałem sobie kupić coś na odtrutkę. A u mnie nic lepiej na to nie działa niż głupkowata komedia. Akurat jestem w trakcie oglądania serialu Ponies (całkiem spoko), którego twórczynią jest Susanna Fogel i jej nazwisko w creditsach mi cały czas przypominało o tym, że muszę sobie kupić The Spy... Lubię ten film. Jak Kate McKinnon w SNL była przeważnie zawsze świetna tak w wydaniu filmowym jakoś nie bardzo mnie przekonuje... Ale w tym filmie ma kilka scen i tekstów, które mnie naprawdę śmieszą. No a na Milę zawsze milusio popatrzeć Smile (gdzie jest wydanie UHD Black Swan do k.... nędzy). Za obrazek daje 4.9/5 Parę razy miałem poczucie, że jakiś lekki banding się wkradał - ale nie było to nic co by wyrywało z seansu. Kolorki są raczej stonowane, HDRek świeci ładnie tam gdzie trzeba. Na plus fajnie brzmiący Atmosik.
A Nightmare on Elm Street Collection (1984-1994) - Mniej kupowałem w tym miesiącu ale dzięki temu wydaniu miałem co oglądać Smile Po obejrzeniu całości, mój ranking tych filmów prezentuje się tak:

1. A Nightmare on Elm Street (1984) - wiadomo, najlepszy.
2. Dream Warriors (1987) - to powinien być bezpośredni sequel
3. New Nightmare (1994) - po obejrzeniu poprzednich części, New Nightmare wydaje się być niedocenionym arcydziełem. Podoba mi się ten meta-klimat i widzę w tym filmie wiele elementów, które Craven rozwinął i dopracował później do perfekcji w Scream.
4. The Dream Child (1989)
5. The Dream Master (1988) - ta część mnie najbardziej śmieszyła bo normalnie wyobraziłem sobie producentów, którzy na spotkaniu rozkminiali co jest teraz popularne? Wyszło im, że Karate i MTV - no to robimy film. Będzie wyglądał jak teledysk, piosenki będą jak na MTV a bohaterowie będą walczyć karate z Freddym Big Grin
6. The Final Nightmare (1991)
7. Freddy's Revenge (1985) - niezamierzony homoerotyzm tej części jest po prostu kuriozalny Big Grin

Co do obrazka to tylko Dream Warriors wybija się z tego odziarnionego tłumu Wink Tam przynajmniej majaczy jakieś ziarenko, natomiast w całej reszcie pojechali DNR'em po całości. Szczególnie w The Dream Master mi się to rzuciło w oczy. Także najlepiej wygląda Dream Warriors i daję 4.9/5. New Nightmare 4.8/5. A cała reszta 4.7/5. Niemniej bardzo się cieszę, że udało mi się ustrzelić to wydanie, szczególnie w tak niskiej cenie Smile
Suspiria (1977) - Trwają debaty które wydanie lepsze, Synapse czy Shameless? Nie wiem Smile  Ja decyzję o zakupie podjąłem po zobaczeniu screenów porównawczych, gdzie szczególnie mi się spodobało to jak w wydaniu od Shameless wyglądają sceny na zewnątrz, te w dzień. Dla mnie mają jakąś taką filmową naturalność. Widziałem też filmik porównawczy gdzie wydanie od Shameless wypada za ciemno i za zielono... Nic takiego nie zaobserwowałem podczas seansu - kolory są spoko. Faktura obrazka też jest filmowa, mamy ziarenko a nawet okazjonalnie się trafią jakiś drobne paprochy na taśmie. Ja daję 4.9/5 i dla mnie to wydanie jest jak najbardziej satysfakcjonujące. Z dźwiękiem było gorzej, bo te wielokanałowe opcje u mnie brzmiały bardzo źle - muzyka za bardzo dominowała nad dialogami. Ale jak włączyłem ścieżkę mono to wszystko brzmiało bardzo ładnie - i tak to oglądałem.
DeepStar Six (1989) - Powoli buduję kolekcję podwodnego sci-fi. Mam The Abyss, Underwater w 4K na iTunes (na razie musi wystarczyć). Teraz dodałem do tego Deepstar Six. Film z tego samego roku co Głębia i Lewiatan (tak, ja używam tytułu Głębia - z przyzwyczajenia Smile ) no ale jednak między tymi filmami a filmem Camerona jest prawdziwa... otchłań Big Grin  Co nie zmienia faktu, że tu też jest spoko klimacik. Jak w końcu wpadnie na półkę Leviathan to muszę zrobić bezpośrednie porównanie i wybrać, który z tej dwójki jest lepszy. Obrazek 4.8/5 Jest solidnie. Mediabook od Plaion ładny, ale to jeden z tych mniejszych (taki jak był do TimeCop).
Fight Club (1999) - Kolekcja Finchera wreszcie uzupełniona o mój ulubiony film ever. Przejdę od razu do kontrowersji związanych z tym remasterem. Te wszystkie kosmetyczne poprawki, dla mnie nie miały żadnego wpływu na odbiór - są kompletnie niezauważalne. Jedyne co wyczułem, chociaż też sobie ręki nie dam uciąć, to że po raz kolejny mamy tu ujęcia gdzie jest wygładzany ruch kamery, tak samo jak w Se7en. Krótkie bardzo, delikatne, ale myślę, że jednak są. Poza tym jest pięknie, dla nie na tym samym poziomie co Se7en a może nawet ciutkę lepiej. 4.9/5 Dźwiękowo jest rewelacja nawet bez Atmosa. Dawać kolejne Finchery!

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,884
Reputacja: 124

01-06-2026, 20:34
(01-06-2026, 15:41)Ash-9001 napisał(a):  Powoli buduję kolekcję podwodnego sci-fi

"Kula" 4K jest pilnie potrzebna - inne filmy mogą poczekać  Tongue

♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Odpowiedz
Offline Altair
Stały bywalec
Liczba postów: 338

01-06-2026, 21:02
Ja polecam od Dantego film Mali żołnierze Big Grin

Odpowiedz
Offline Dusia
Stały bywalec
Liczba postów: 266
Reputacja: 15

01-06-2026, 21:11
Świetny up i jak zwykle świetnie się to czyta Smile Łapa w górę szczególnie za steelbook Fight Club, ten film od lat siedzi w ścisłym TOP moich ulubionych pozycji w kolekcji.

Odpowiedz
Online sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,630
Reputacja: 145

01-06-2026, 21:40
(01-06-2026, 15:41)Ash-9001 napisał(a):  Explores zamówione...
Nawet nie pytam ile to kosztowało...

(01-06-2026, 15:41)Ash-9001 napisał(a):  Jak w końcu wpadnie na półkę Leviathan to muszę zrobić bezpośrednie porównanie i wybrać, który z tej dwójki jest lepszy.
Lewiatan. Smile Bierz z USA przy okazji jakichś zakupów. Obrazek bardzo dobry, pomimo tego, że negatywu nie mieli, tylko "interpozytyw" zdaje się...

Jak zwykle porządna aktualizacja. Smile

(01-06-2026, 20:34)HAL 9000 napisał(a):  "Kula" 4K jest pilnie potrzebna - inne filmy mogą poczekać
No ba, ale jak widać chętnego żeby to wreszcie wydać nie ma...

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Offline Ash-9001
Stały bywalec

02-06-2026, 09:47
(01-06-2026, 21:02)Altair napisał(a):  Ja polecam od Dantego film Mali żołnierze Big Grin

Widziałem też wieki temu i przydałaby się powtórka Smile

(01-06-2026, 21:11)Dusia napisał(a):  Świetny up i jak zwykle świetnie się to czyta Smile

Dzięki Smile

(01-06-2026, 21:40)sebas napisał(a):  Nawet nie pytam ile to kosztowało....

64.95$ - w tym jest też wysyłka. I cena tej wysyłki jest za każdym razem najbardziej bolesna, ale przynajmniej dobrze pakują i (odpukać) nie miałem z nimi żadnego problemu. No i jak to zwykle bywa Vinegar Syndrome jest bardzo cwany i nie wysyłają od razu, w miedzy czasie robią promocje, żebyś coś sobie jeszcze dołożył do przesyłki Wink tylko na szczęście wtedy już płacisz tylko za filmy. Na tej niedawnej promocji udało mi się jeszcze wykorzystać uzbierane punkty i zawsze te 5$ mniej trochę poprawia humor Big Grin Za to Arrow ostatnio skosiłem uzbieranymi punktami na 15 funtów, hehe Smile

(01-06-2026, 21:40)sebas napisał(a):  
(01-06-2026, 20:34)HAL 9000 napisał(a):  "Kula" 4K jest pilnie potrzebna - inne filmy mogą poczekać
No ba, ale jak widać chętnego żeby to wreszcie wydać nie ma...

Arrow wydaje Crichton'y, to liczę na nich Smile

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Strony (18): « Wstecz 1 ... 14 15 16 17 18 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku