Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Zakupy
1 2 3 Dalej »

Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.

Strony (450): « Wstecz 1 ... 435 436 437 438 439 ... 450 Dalej »

Opcje tematu
Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.
Offline NWWStation
Użytkownik
Liczba postów: 222
Reputacja: 5

#4,361
13-05-2026, 20:58
Kiedyś mi źle naliczył VAT FedEX i jakoś to odkręciłem, ale to tyle. Ta firma to jakaś kpina do kwadratu - złodzieje, abusurdalne opłaty i walka w sądzie do wygrania, ale przy takiej kwocie nie będziesz się bawił. Osobiście bym pisał do WOWHD, bo tutaj jakby to oni coś źle oznaczylim bo masz jakieś 50zł VAT - reszta to obsługa FedEX i VAT od tej obsługi - tak, oni tak naliczją. Kupowałem na sklepie z UK, wysyłali tą formą, ale mieli mase skarg od użytkowników na tego przewoźnika, wiec go wymienili. Tak to wygląda, pisz do WOWHD.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,852
Reputacja: 770

#4,362
13-05-2026, 21:10
Znając tych cwaniaków, to może nie być koniec faktur jakie jeszcze przyślą za swoje "usługi". A UOKiK śpi...

Odpowiedz
Offline fire_caves
Settling in
Liczba postów: 1,720
Reputacja: 127

#4,363
13-05-2026, 21:28
(13-05-2026, 17:52)sydney33 napisał(a):  Czy jest ktoś w stanie mi doradzić co zrobić , jakaś szansa na uniknięcie opłaty albo chociaż pomniejszenie tej kwoty. Czy ktoś miał taką sytuację
Poszukaj postów z hasłem FedEx tu na forum. Pisz z nimi do skutku. Odwoluj się i czepiaj tego co możesz. Mi się udało dwa lata temu, tylko trzeba być wytrwałym.

Odpowiedz
Offline sydney33
Użytkownik
Liczba postów: 131
Reputacja: 9

#4,364
13-05-2026, 21:51
Dziękuję Wam za porady. Napisałem już do sklepu o zaistniałej sytuacji. Fedexowi nie popuszczę. Przecież to jest kradzież w biały dzień. Szukają frajerów. Wiele osób w takiej sytuacji odpuszcza i płaci. Nie chce mieć problemów ,a przede wszystkim marnować cennego czasu. Żerują na tym.

Odpowiedz
Offline Ash-9001
Stały bywalec
Liczba postów: 597
Reputacja: 53

#4,365
13-05-2026, 22:14
Też miałem dziś niemiłą niespodziankę. Odebrałem ze skrzynki paczkę od Amazon.it, która była ewidentnie otwarta i ponownie (nieudolnie) zamknięta. W środku miały być dwie płyty - plastik i steelbook - i oczywiście nie zgadniecie, której płyty brakowało... Steel albo wypadł po drodze i nikt nie zauważył albo ktoś sobie go po prostu wziął.

Na szczęście customer service nie robił problemów i dostanę zwrot za steela.

Takie sytuacje sprawiają, że się człowiekowi odechciewa zamawiać Sad

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Offline kulcikriu
Posting Freak
Liczba postów: 1,034
Reputacja: 61

#4,366
14-05-2026, 06:12 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-05-2026, 06:12 przez kulcikriu.)
(13-05-2026, 21:51)sydney33 napisał(a):  Też miałem dziś niemiłą niespodziankę. Odebrałem ze skrzynki paczkę od Amazon.it, która była ewidentnie otwarta i ponownie (nieudolnie) zamknięta. W środku miały być dwie płyty - plastik i steelbook - i oczywiście nie zgadniecie, której płyty brakowało... Steel albo wypadł po drodze i nikt nie zauważył albo ktoś sobie go po prostu wziął.

Na szczęście customer service nie robił problemów i dostanę zwrot za steela.

Takie sytuacje sprawiają, że się człowiekowi odechciewa zamawiać
Ja dawno temu też miałem raz podobną sytuację, nie pamiętam już, z którym amazonem. Kurier dhl nie dostarczył mi paczki do domu, tylko do punktu w sklepie, najwyraźniej zauważył, że paczka jest zupełnie otwarta i nie chciał kłopotów. Brakowało chyba dwóch filmów. Zrobiłem awanturę na czacie amazona i przysłali mi w końcu ponownie filmy i do tego w ramach przeprosin jakis bon dostałem. Zgłosiłem też do dhla sprawę, ale bez echa.

(13-05-2026, 21:51)sydney33 napisał(a):  Dziękuję Wam za porady. Napisałem już do sklepu o zaistniałej sytuacji. Fedexowi nie popuszczę. Przecież to jest kradzież w biały dzień. Szukają frajerów. Wiele osób w takiej sytuacji odpuszcza i płaci. Nie chce mieć problemów ,a przede wszystkim marnować cennego czasu. Żerują na tym.
Nie odpuszczaj im, a sprawę zgłoś do UOKiK, podając stosowne uzasadnienie.

Odpowiedz
Offline Gieborywar
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 56
Reputacja: 8

#4,367
14-05-2026, 06:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-05-2026, 06:43 przez Gieborywar.)
(13-05-2026, 22:14)Ash-9001 napisał(a):  Odebrałem ze skrzynki paczkę od Amazon.it
A czym to wysłali? Pocztexem? Ja też wczoraj odebrałem paczkę z Amazon.it, ale paczka przyszła jako rejestrowana pocztexu.
Kiedy miałem wiadomość, że jest już w wydaniu, to od razu zadzwoniłem do kuriera i ustaliłem szczegóły odbioru. Paczka na szczęście dotarła w nienaruszonym stanie.

Inna sprawa, że gdzie bym nie kupował, czyli  amazon.es, .de, .it itp to ich sposób pakowania to jakaś kpina.
Ja akurat steeli nie zamawiam, ale ta ich cienka koperta tekturowa nie stanowi absolutnie żadnej ochrony przed uszkodzeniami tego rodzaju opakowania filmu.
Jakoś nasi lokalni dostawcy nie maja z tym problemu (starstore czy dvdmax).

Odpowiedz
Offline Ash-9001
Stały bywalec
Liczba postów: 597
Reputacja: 53

#4,368
14-05-2026, 07:39
Owszem PoczteX to przyniósł, ale jakoś ich nie podejrzewam, bo nigdy z nimi nie miałem problemów, poza tym koperta wyglądała na co najmniej kilkudniowe zmiętolenie. Podejrzewam, że to się stało na trasie Włochy-Niemcy. No zobaczymy, jak mi się sytuacja kiedykolwiek powtórzy będę zmuszony robić gównoburzę wszystkim, łącznie z PoczteXem.

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Offline piti198
Posting Freak
Liczba postów: 1,960
Reputacja: 92

#4,369
14-05-2026, 14:17
(14-05-2026, 12:37)Mefisto napisał(a):  promka na Eurece
A ile płaci się za przesyłkę z eureki? Bo jakiś czas temu pisałeś:
(22-04-2026, 12:43)Mefisto napisał(a):  Widzę, że darmowa wysyłka z Eureki to już przeszłość Sad

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,713
Reputacja: 172

#4,370
14-05-2026, 14:38
3 funty

Odpowiedz
Strony (450): « Wstecz 1 ... 435 436 437 438 439 ... 450 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku