11-05-2026, 08:36
Tak z ciekawości zapytam.
Co to za tytuły Ci padły? Pamiętasz?
Slipy z Premium Collection do kosza?
Co to za tytuły Ci padły? Pamiętasz?
Slipy z Premium Collection do kosza?
|
Gieferg's collection
|
|
11-05-2026, 08:36
Tak z ciekawości zapytam. Co to za tytuły Ci padły? Pamiętasz? Slipy z Premium Collection do kosza?
11-05-2026, 10:22
(10-05-2026, 20:07)Gieferg napisał(a): https://filmozercy.com/wpis/nostalgiczna-niedziela-197-mission-impossible-2-2000Czytałem wczoraj. Spoko, ja też doceniłem dwójkę po latach i obecnie stawiam ją wyżej od ostatnich dwóch części. Z tym, że ja jedynkę uwielbiam, do dziś jest to top serii (po niej szóstka). Gdzie i za ile dorwałeś M:I-2 na UHD?
Na allegro koło 90 zeta, czeskie wydanie. Jak zobaczyłem porównanie BD/4K to nie było takiej opcji, żeby brać BD. Cytat:Co to za tytuły Ci padły? Pamiętasz?Sherlock Holmes: Game of Shadows (jakieś skandynawskie ale z wersją PL), i angielskie wydania Iron Mana i G.I.Joe Retaliation. ---EDIT------- i jeszcze kilka pozycji z maja - trochę upgrade'ów klasyki, którą dotąd miałem tylko na DVD i ostatni JW:
31-05-2026, 14:51
(31-05-2026, 13:05)Mefisto napisał(a): Road House zdecydowanie bardziej było brać od Arrow.A czemu nie z USA, od Vinegar Syndrome? Kolorki lepsze niż Brytyjczyków (a przynajmniej dla mnie)
niespotykanie spokojny człowiek
Cytat:A czemu nie z USA, od Vinegar SyndromeMusiałoby nie być żadnej innej sensownej opcji żebym sprowadzał coś z USA - a była - niemieckie wyglada na tyle dobrze, że niczego więcej mi nie trzeba, dałem 55 zeta + wysyłka (czyli tyle ile jestem skłonny za ten film dać) i dostałem je w dwa dni. Wydania od Arrow nie rozważałem bo nawet nie wiedziałem o jego istnieniu - coś ciekawego mnie ominęło?
Nie jestem zainteresowany wydaniami 4K bez polskiej wersji językowej, nie bawię się w żadne modyfikacje/softy/napisy z pendrive'a itp (nie mam nawet odpowiedniego odtwarzacza). Jak nie ma wersji PL to tylko blu-ray wchodzi w grę, a za żadne bajery też nie lubię dopłacać, więc niemieckie wydanie było optymalne. Zacząłem niby kupować filmy 4K na początku zeszłego roku, wpadło ich może ze 12 i szybko okazało się, że w większości przypadków nie mam ochoty za to dopłacać i dalej kupuję głównie zwykłe BD a UHD tylko okazjonalnie (teraz przez rok czasu doszedł mi cały jeden film 4K UHD). Jak mam do jakiegoś filmu zestaw kultowych lektorów, to już nie bardzo mam ochotę kupować wydanie 4K UHD na którym ich mieć nie będę (dlatego póki co z listy zakupowej odpadł chocby Blade Runner), wkurza mnie to zwłaszcza przy Predatorze 2, którego od lat zawsze oglądałem z Knapikiem, a teraz mam niby 4K UHD... z bezpłciowym tłumaczeniem ![]() I niech mi tu nikt nie zaczyna, że mogę sobie dodac lektorów do filmu z UHD - nawet zakładając, że byłbym w stanie to czymś zgrać, nie jestem w stanie wygospodarować tyle miejsca na dysku, żeby cokolwiek zrobić z filmem 4K UHD z plyty i... ogólnie nie chce mi się w to bawić. Tak więc w końcu niby wszedłem w 4K ale niewiele z tego wynika
Wkręcają cię koledzy... ![]() Niemieckie wydanie, które kupiłeś = też nowy remaster ze skanu 4K i ma identyczny obraz jak BD od Arrow, nie licząc kodowania obrazu. Ma też bardzo podobne kolorki do UHD od Vinegar, z tym, że oczywiście w gamucie Rec.709. Przy okazji dodam także, że standardowo caps-a-holic wprowadza w błąd i w praktyce niemieckie UHD i amerykańskie od Vinegar mają identyczne kolory, a różnice które widzicie na capsie wynikają z różnych ustawień przy konwersji HDR do SDR. Tutaj macie porównanie przy tych samych ustawieniach konwersji. Natomiast prawdą jest, że Arrow UHD ma inne kolory niż niemieckie i amerykańskie UHD - któreś z nich musi mieć zwaloną przestrzeń kolorów. |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 10 gości |